U mnie pojawił się pewien błąd po instalacji (...) z tego co dałem radę to wywnioskowałem że trzeba chyba skrót do zwykłego G2 usunąć. Zrobiłem tak, po czym wyskakuje błąd że gra się nie uruchomi bo nie może znaleźć skrótu, także nei wiem o co chodzi. Jakieś pomysły?
Skrót do G2:NK nie powinien mieć wpływu na uruchamianie gry. Tylko
podkreślam: skrót. Uruchomienie Sagi następuje albo poprzez skrót z Pulpitu (DarkSaga) albo uruchamiając plik DarkSaga.exe, który znajduje się w katalogu głównym gry w folderze SagaExt.
Jeśli takie bezpośrednie uruchamianie nie jest możliwe - widać coś poszło nie tak podczas instalacji być może.
Tupak ? Nie przypominam sobie. Raczem Tem-pak, którego ktoś (kogo nie będę już wymieniał z nicku :wink: ) imię, przetłumaczył na Tępak.
Nie rozumiem skąd taki wniosek, iż ów ork powinien się nazywać Tem-pak, ale chętnie bym się dowiedział
U kogo mogę się nauczyć akrobatyki?
Akrobatyki się nauczysz automatycznie, gdy Twoja zręczność osiągnie 90. Chociaż jest jeden haczyk: jeśli osiągniesz to mając założone itemki podnoszące zręczność, to po wczytaniu możesz to stracić. Zakładam więc, iż wyjściem jest posiadanie WŁASNEJ zręczności 90. Fakt, trudne do osiąnięcia, jednak dla chcącego...
A co do ułatwiania sobie gry (niech już będzie, że nazwę to tak łagodnie) w mniej lub bardziej nieuczciwy sposób. Niektórzy narzekają, że jest ciężko, że to, że tamto. To dlaczego ja (i z resztą nie tylko ja) umiałem ukończyć modifikację bez stosowania nieuczciwych praktyk? Widać po prostu trzeba chcieć. Chcieć i oczywiście troszkę ruszyć szarymi komórkami. I nie mówię tu o kombinowaniu, w jaki by tu jeszcze sposób oszukać system i ułatwić sobie grę, tylko jakby tu sobie poradzić w świecie Dark Sagi mając do dyspozycji to, co dostaliśmy od twórców gry. Przecież nie po to się oni głowili nad balansowaniem rozgrywki, by jakiś pajac napakował sobie Hero do 500 siły i dał mu milion sztuk złota, używając różnego rodzaju oszóstw.