takze pytanie kto ma sejva przed pojsciem na golemy ? bo nie mam sily juz zaczynac od nowa oO
Gdzieś wyżej zdaje się Gother podał linka do dwóch sejwów, które mogą Cię interesować.
Tak poza wszystkimi pytaniami odnośnie zadań, odkryłem jedną literówkę i jedno powtórzenie w tłumaczeniu - jeśli wyjdzie kiedyś jakaś łatka (np. patch 1.1?) to można poprawić
Dzięki wielkie za zgłoszenie, w wersji 1.1 na pewno zostaną te błędy usunięte.
1. Można założyć miecz, który zabieramy Francisowi? Próbowałem rozmawiać z paladynami, albo konsekrować go przy posągu Innosa - bez skutku
2. Czy zadanie "Artefakty obozu orków" można jakoś ukończyć? W solucji jest opisana tylko 1 część - są tam w ogóle jakieś artefakty? Ja znalazłem tylko parę książek..
1. Tę broń mogą noisć tylko paladyni. Niestety, ale w tej grze Alaster nie zostaje paladynem.
2. Tak, da się ukończyć. Co do samych artefaktów... No cóż, faktycznie tam za tym "portalem" są same śmieci - trochę twórcy nas rozczarowali. A żeby je ukończyć musisz właśnie zrobić drugą część zadania.
Spoiler
Jest taka jaskinia w obozie orków, w której są 4 kwadratowe kolumny (ułamane z góry). Jeśli dobrze się przyjrzeć, to na każdej z nich zauważysz przycisk. Kiedy wciśniesz je w odpowiedniej kolejności, na najdalszej ścianie powstanie coś na kształt twarzy - jest to ołtarz. Musisz do niego się pomodlić. Jak już to zrobisz, obejrzyj się - po środku jaskini na kamieniu ujrzysz nagrodę: pewien artefakt. A zadanie się zamknie.
Czy mógłby mi ktoś poradzić, gdzie znajdę "drewno" do produkcji mieczy? [...] Dla (prawdopodobnie :p) ułatwienia sprawy mogę tylko stwierdzić, że w obozie ferokijczyków widziałem jakieś interaktywne drzewo, ale za nic w świecie nie wiem, jak się mam do tego dobrać.
Musisz mieć w ekwipunku topór drwala. W jego opisie nawet jest napisane: "Nadaje się do rąbania drzew". Wtedy podchodzisz do takiego drzewa (a w grze jest ich kilka lub kilkanaście - w różnych częściach wyspy) i robisz to, co w kopalni robiłeś z rudą.
Tak przy okazji, jedno wtrącone pytanko - bardziej opłaca się przerobić Magiczny Pancerz, "ku chwale Beliara" :p czy może raczej "ku chwale Innosa"? Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.
Cóż, każda z opcji ma swoje zalety. Żeby tu nie spoilerować, to odsyłam Cię do
opisu tego zadania, w którym są wymienione zalety każdej z nich.
EDIT:
Hm, dziwne, link do zadania z jakiegoś powodu nie przekształca się w link, więc podaję go "luzem" tu:
http://tdspl.cba.pl/solucja.php?kat=oO &zad=mz#oO
EDIT2:
No i już wiem czemu. Stojące obok siebie małe 2x "o" zostają automatycznie zamienione na emotkę...
Tak czy siak chodzi o zadanie z obozu orków "Magiczna zbroja", którego opis przeczytasz w
solucji.