Dark Saga PL 990877 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 990877

Odpowiedzi 2103

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

tyson90
DreamVader

Dark Saga PL
#220 2012-12-09, 09:41(Ostatnia zmiana: 2012-12-09, 10:08)
Obkręcanie szkatułki do której prowadzi nas ognik, dobra odpuszczę to, widać mam buga :P
No widać masz buga, ale spróbuj może gdzieś się powspinać - może znajdzie się alternatywna droga.
Co do Gerarda i mglistej przeszłości, to po prostu się tym zadaniem nie przejmuj. W miarę wykonywania zadań dla niego powinno samo ruszyć do przodu, z tego co pamieam.

1. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć, gdzie jeszcze, poza stołem alchemicznym Oswalda, można znaleźć diament ?
2. Gdzie żyją kraury ?
3. Jak przyłączyć się do Ferokijczyków, aby Danielle uczyła nas obróbki i ulepszania pancerzy/broni ?
1. Szukaj w jaskiniach. Jeśli naprawdę dobrze przeszukasz wszystkie jaskinie, to powinieneś znaleźć kilka sztuk.

2. Tak jak wspomniał kolega wyżej - na polu Aslaka, poza tym w magicznej dolince (ta nieopodal obozu Ferokijczyków, w której latają niebieskie płomyczki).

3. Musisz wykonać większość zadań dla myśliwych - wtedy będzisz mógł się do nich przyłączyć i Danielle będzie Cię uczyć robienia i ulepszania zbroi (nie broni).

@Greg,
Danielle znajdziesz (w obozie Ferokijczyków) w ciągu dnia za domem Oswalda, a w godzinach wczesno-rannych, wieczorami i w nocy smaży ona mięso w domku, gdzie nocuje większość NPC#msg1062941ów w obozie.

Jeszcze jedna sprawa, po napadzie na obóz orków, znów zrobił się zwał w przejściu, co gorsze SENDTRIGGER_4 nic nie pomaga. Ktoś miał taki problem i czy jakoś go rozwiązał?
Jak wpisujesz dobry trigger i nie działa, to próbuj, aż do skutku - lepszej rady chyba nie ma.

EDIT:
Zadanie "Artefakty obozu orków" w solucji na naszej stronie zostało uzupełnione. Opis brakującej częśći dostarczył użytkownik tego forum - Andre202 (który jest także domniemanym autorem 3 pożytecznych porad w Poradniku). Chętnych zapraszam do lektury.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Dzięki za info. A co do diamentów to w jaskini Krwawej Królowej znalazłem 2. Jeden w a'la kuźni za kamieniem blisko niej, a drugi na drugim poziomie kopalni na przeciwko wejścia na niższy poziom.

A i mam kolejne pytanie.

1) Gdzie znaleźć harpię?

2) Gdzie mogę znaleźć kretoszczury? Brakuje mi 7 łojów. Wybiłem już chyba wszystkie jakie są. Jedynie przy paladynach nie szukałem ale wątpię by tam były. Może u kupców da się kupić łój?

3) Czy po wypełnieniu zadania Porywcza Dziewczyna lub po dołączeniu do myśliwych 3 rozdział, orkowie będą mnie atakować?

4) Wie ktoś może gdzie znaleźć Kamienne Tabliczki zręczności? Bo brakuje mi trochę zręczności a kamień mi się zabugował i nie zwiększa mi statystyki.

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu
Siemka
Mam noobskie pytanie. Co się stało z niewolnikami z "Desperacka Ucieczka"? Nigdzie ich nie znalazłem, że aż musiałem zajrzeć do solucji, niestety to nie pomogło, bo tych niewolników nigdzie nie ma. Co zrobić z tym fantem? Bez tego fabuła stoi w miejscu.

Andre202

Andre202

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Trzeba najpierw porozmawiać z Bartokiem, a dopiero później z Gregorem.

Nygus

Nygus

Użytkownicy
posty132
Propsy14
  • Użytkownicy
Takie male pytanie - czy umiejetnosc walki bronia dwureczne wplywa jakos na walke bronia orkowa? I czy umiejetnosc walki bronia jednoreczna wplywa na walke dwoma mieczami?

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu
Trzeba najpierw porozmawiać z Bartokiem, a dopiero później z Gregorem.
Chodzi o to ze nigdzie nie ma tych niewolnikow. O jakiego Bartoka ci chodzi? Chyba nie zlapalem buga?

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
dwaj są na pierwszym poziomie. Jeden w jaskini ze szczurami Artusa.

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu
Tyle to ja wiem, ale chodzi oto, ze tych niewolnikow nie ma w tych danych miejscach, to jakis bug? Np. W miejscu gdzie kiedys byly szcsury sa trzej orkowie i nikogo wiecej tam nie ma. Szukalem wszedzie i nigdzie nie ma uciekinierow.

Andre202

Andre202

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Tak to jest bug. Tłumaczę Ci, że przed otrzymaniem zadania o Gregora trzeba porozmawiać z Bartokiem, stojącym obok nich. Inaczej zadanie się zbuguje.

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu
I co z tym fantem zrobic? Czyli pograne?

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Wcześniejszy save lub początek =]

Magic

Magic

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy
Czy na kostur, który jest potrzebny do zabicia golema styknie krew harpii? Bo zebrałem wszystkie składniki, a nie ma żadnej opcji dialogowej u Viviena odnośnie zrobienia tego kostura.

chesterking

chesterking

Użytkownicy
posty60
Propsy31
  • Użytkownicy
Czy na kostur, który jest potrzebny do zabicia golema styknie krew harpii? Bo zebrałem wszystkie składniki, a nie ma żadnej opcji dialogowej u Viviena odnośnie zrobienia tego kostura.

Tak krew harpii w zupełności starczy,a kostur ten trzeba zrobić samemu... przy kowadle.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

tyson90
DreamVader

Dark Saga PL
#233 2012-12-09, 17:00(Ostatnia zmiana: 2012-12-09, 17:02)
1) Gdzie znaleźć harpię?

2) Gdzie mogę znaleźć kretoszczury? Brakuje mi 7 łojów. Wybiłem już chyba wszystkie jakie są. Jedynie przy paladynach nie szukałem ale wątpię by tam były. Może u kupców da się kupić łój?

3) Czy po wypełnieniu zadania Porywcza Dziewczyna lub po dołączeniu do myśliwych 3 rozdział, orkowie będą mnie atakować?

4) Wie ktoś może gdzie znaleźć Kamienne Tabliczki zręczności? Bo brakuje mi trochę zręczności a kamień mi się zabugował i nie zwiększa mi statystyki.
1. Dostajesz osta za pytanie wałkowane kilka razy na forum i opisane w solucji (tzn. odnotowuję Twój nick i następnym razem zgłaszam post Moderatorom).

2. Przeszukaj temat, były podawane miejsca, gdzie one są.
Spoiler
Obok latarni morskiej, jak się idzie pod górę od zawalonej wieży, w dolince za opuszczonym fortem... Jednym słowem musisz zwiedzić cały obszar, nie zważając na zębacze, smocze zębacze, ogniste jaszczury i demony.

3. Nie, nic takiego nie będzie miało miejsca. Orkowie z obozu nigdy Cię pierwsi nie zaatakują.

4. Pamiętam aktualnie tylko jedno miejsce
Spoiler
w magicznej dolince
ale z pewnością w całym świecie jest ich trochę - musisz chodzić i szukać.

Takie male pytanie - czy umiejetnosc walki bronia dwureczne wplywa jakos na walke bronia orkowa? I czy umiejetnosc walki bronia jednoreczna wplywa na walke dwoma mieczami?
Nie i nie.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
ma ktoś pomysł na pokonanie 1 orka na arenie. Jest bardzo ciężki do pokonania.

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Don Kabanos

Don Kabanos

Użytkownicy
posty14
Propsy1
  • Użytkownicy
Wie ktoś może czemu nie mogę walczyć na arenie? Mam pozwolenie, płace 200 sztuk złota temu nadzorcy areny po czym ide na arenę walczyć i co? I jedyny dialog jaki słyszę, to: "Najemnik przeszkadzać mi w treningu". I tak bez przerwy, dopóki nie odejdę. Brama się nie zamyka, a jak idę rozmawiać z nadzorca areny to mówi że już sie wykazałem i żebym przyszedł jutro. Tak jakbym już wygrał walkę. WTF?

Andre202

Andre202

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy

Nie i nie.

Na pewno? A czy to nie jest tak, że szansa na uderzenie krytyczne z jednoręcznej broni przepisuje się na oburęczną i analogicznie do tego dwuręczna broń na orkową? Mogę się mylić, ale z tego co zaobserwowałem podczas grania, mając 60% broni jednoręcznej co najmniej co drugi cios w walce dwoma mieczami to krytyczny.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Szansa na uderzenia krytyczne na pewno się zachowuje, jest to po prostu bug wynikający z formuły obliczania szansy na krytyczne obrażenia.
Mały dowód:
Spoiler
instance itmw_ds_orks_weapon_for_gg(c_item) {
    name = "Lekki orkowy topór";
    mainflag = item_kat_nf;
    flags = item_2hd_swd;
    material = mat_metal;
    weight = 2;
    value = value_piratensaebel;
    damagetotal = damage_piratensaebel;
    damagetype = dam_edge;
    range = range_piratensaebel;
    cond_atr[2] = atr_strength;
    cond_value[2] = condition_piratensaebel;
    visual = "ItMw_DarkSaga_O2h_Maul_3.3DS";
    on_equip = s_topor_ds_orks_01;
    on_unequip = s_topor_ds_orks_02;
    description = name;
    text[2] = name_damage;
    count[2] = damagetotal;
    text[3] = name_str_needed;
    count[3] = cond_value[2];
    text[4] = name_onehanded;
    text[5] = name_value;
    count[5] = value;
};
Broń orkowa to zwykła broń dwuręczna, w jakiejś tam funkcji za sprawą weight jest przypisywany odpowiedni Overlay_MDS bazujący na poziomie umiejętności walki bronią dwuręczną.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Gdzie jest ten dziennik maga obok piratów? Ten dzięki któremu dostaje zadanie o piedestałach 3 smoków? Bo pisze że nie daleko piratów a tam nic nie ma.

Andre202

Andre202

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy

Andre202

Dark Saga PL
#239 2012-12-09, 19:32(Ostatnia zmiana: 2012-12-09, 20:06)
Gdzie jest ten dziennik maga obok piratów? Ten dzięki któremu dostaje zadanie o piedestałach 3 smoków? Bo pisze że nie daleko piratów a tam nic nie ma.

Wychodząc z obozu piratów po prawej stronie będzie piedestał (zaraz za nim jest jaskinia związana z jednym z zadań pirackich), a na nim właśnie ta księga.

Przy okazji.. Wie ktoś może ILE jest tych piedestałów? "Aktywowałem" póki co 6, a nie wiem czy zadanie mi się zaliczy, bo mam buga, a nie chciałbym na marne biegać i szukać siódmego, jeśli się okaże, że jest ich tylko 6 i po prostu tego zadania nie zaliczę.

0 użytkowników
Do góry