Dark Saga PL 981488 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 981488

Odpowiedzi 2103

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Ten ognik powinien się chyba rozpaść a w nim powinien być klucz. Tak mi się wydaje.

A moje pytanie. Czy walka 2 brońmi ma jakieś wymagania? Jak Billy mnie uczy to pisze brakuje ci 10 pkt siły i chyba ileś zręczności. I ten miecz co daje Billi to nie ma go w ekwipunku.

I mam pytanie skąd wziąć drewno? Potrzebne mi 2 sztuki do zrobienia Śmierci Ożywieńcom. Znalazłem 3 drzewa ale puste. mam sikierkę drwala.

A co do tabliczek to 3 z nich są luzem. A te Midara i Zor-Taka? Oni mają je przy sobie? Wcześniej się pytałem bo myślałem że to bug ale Taras nie ma jej przy sobie tylko na półce obok niego jest.

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy

Dariusz

Dark Saga PL
#181 2012-12-07, 10:33(Ostatnia zmiana: 2012-12-07, 11:21)
Tak Midar i Zar-Tok maja je przy sobie.

czy poza kopalnia i poza ta jaskinia z Krolowa pelzaczy sa jeszcze gdzies pełzacze ?albo moze gdzies w jakims domu lezy pajeczyna pelzacza ? potrzebuje jednej  :pokerface:

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Co trzeba było mieć przy sobie, żeby przekręcić tę szkatułkę do której prowadzi nas ognik w zadaniu o piedestałach? Robibłem juz to zadanie wcześniej, ale wczytywalem, potem zacząlem robić coś innego i nie moge się obrócić w tej #msg1062778kapliczce#msg1062778, chociaż nie kojarze żebym coś wyrzucał czy sprzedawał.
Tak jak napisano wyżej - klucz bierzesz z "prochów" ognika (nawet w FAQ#msg1062778u to jest).

czy poza kopalnia i poza ta jaskinia z Krolowa pelzaczy sa jeszcze gdzies pełzacze ?albo moze gdzies w jakims domu lezy pajeczyna pelzacza ? potrzebuje jednej  :pokerface:
O ile dobrze pamiętam, to luzem była w opuszczonej sztolni (ręki uciąć nie dam). Ale tak poza tym to chyba z każdego pełzacza się wydobywa pajęczynę. Pytanie więc: co zrobiłeś z tymi wszystkimi pajęczynami, które miałeś? Jeśli sprzedałeś - to wystarczy jedną odkupić.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Ja mam kolejne pytanie plus ponowienie starego.

1) Jak w grze podnieść siłę(nie licząc nauczycieli) Bo mam 51 siły a za 5 pkt mam płacić 10 PN więc nie opłaca mi się.

2) Jak walczyć 2 brońmi? Na filmiku w solucji postać zadaje 4 ciosy a ja potrafię wyprowadzić tylko 3. http://thedarksaga.cba.pl/solucja.php film nr 12

3) Gdzie są drzewa z których możemy pobrać drewno, lub gdzie jakieś drewno leży. Te u myśliwych jest puste. A do Śmierci Ożywieńca potrzeba 2 drewien.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
1) Naucz się robienia mikstury siły, u Ash-Kora. Chyba po tym, jak pokonasz go na arenie. No i możesz też kupywać te mikstury u handlarzy.
3) Tych drzew jest od cholery, u piratów jest parę palm które możesz ściąć.

Ja wciąż ubolewam nad tym polnym rdestem. Wczytałem dużo wcześniejszy sejw, najdalszy jaki miałem i zdołałem uzbierać 2, a żeby ruszyć fabułę do przodu potrzebne są 4. Respawn niby zadziałał, ale zamiast rdestów polnych natykam się tylko na masę gówna typu leśne jagody, rośliny lecznicze itp. Żaden z handlarzy nie ma tego na sprzedaż. Jeśli wiecie kto ma rdest w ekwipunku abym mógł go pobić i okraść, albo zna jakiś bug który pozwoliłby na duplikację tego cholernego rdestu, to podzielcie się tą wiedzą. Bo jeśli jedynym wyjściem jest zacząć tego moda od nowa, to chyba zrobię sobie krzywdę ze złości.

Magic

Magic

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy

Magic

Dark Saga PL
#185 2012-12-07, 13:57(Ostatnia zmiana: 2012-12-07, 13:58)
Cytat: tyson90

Tak jak napisano wyżej - klucz bierzesz z "prochów" ognika (nawet w FAQ'u to jest).

Nie, to nie to, wiem że wypada z niego klucz, mam go przy sobie, ale z tego co pamiętam to klucz jest do skrzyni jak się już wejdzie tam do góry do drabince. A mi chodzi o moment obrotu przy szkatułce. Cały czas mam "Nie mam odpowiedniego przedmiotu". Co najlepsze jak robiłem to zadane wcześniej, nie wziąłem tego kluczyka z ognika i bez problemu szkatułkę wziąłem i kapliczka się obkręciła.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tituf

Dark Saga PL
#186 2012-12-07, 14:33(Ostatnia zmiana: 2012-12-07, 16:25)
jeśli było,to sorry,bądźcie wyrozumiali...
podczas marszu z Mirażem,tuż po wyjściu ze świątyni,ciągle obok kamiennego obelisku wyskakuje
"G2 Ext has crashed and must be terminated...itd" -trzeba próbować aż zaskoczy,czy jest jakiś inny sposób?
chyba za 15 razem...załapało-ależ problemy ze skończeniem!
moim koszmarem- Kogon- podpowiedzcie metodę,bo nic go nie rusza!!!

problem(chwilowo)nieaktualny

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
Co trzeba było mieć przy sobie, żeby przekręcić tę szkatułkę do której prowadzi nas ognik w zadaniu o piedestałach? Robibłem juz to zadanie wcześniej, ale wczytywalem, potem zacząlem robić coś innego i nie moge się obrócić w tej #msg1062823kapliczce#msg1062823, chociaż nie kojarze żebym coś wyrzucał czy sprzedawał.
Tak jak napisano wyżej - klucz bierzesz z "prochów" ognika (nawet w FAQ#msg1062823u to jest).

O ile dobrze pamiętam, to luzem była w opuszczonej sztolni (ręki uciąć nie dam). Ale tak poza tym to chyba z każdego pełzacza się wydobywa pajęczynę. Pytanie więc: co zrobiłeś z tymi wszystkimi pajęczynami, które miałeś? Jeśli sprzedałeś - to wystarczy jedną odkupić.
chyba Ci sie pomylilo z żuwaczka pelzacza co lezala w tej beczce peknietej , a jak gralem na swojej postaci to mialem ich z 20 , teraz gram na tym sejvie co dal jakis mily pan bo mi wszyscy w kopalni zdychali, i tu jest wszystko ok dochodze do tego momentu ze trzeba zrobic ten magiczny kostur ,patrze a tu nie ma pajeczyny o.O pochodzilem po sprzedawcach i nie mam pojecia na co on to wydal ,moze jakies eliksiry czy cos i dlatego mam problem teraz... bo nie wydaje mi sie zeby gdzies byly pelzacze jeszcze :(

Andre202

Andre202

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Witam! Czy istnieje możliwość wejścia na cmentarz za obozem paladynów bez utraty po 10 % z każdej umiejętności? :/ Przecież to zwykła strata punktów nauki...  Chyba, że one po jakimś czasie wracają?

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam! Czy istnieje możliwość wejścia na cmentarz za obozem paladynów bez utraty po 10 % z każdej umiejętności? :/ Przecież to zwykła strata punktów nauki...  Chyba, że one po jakimś czasie wracają?
wracają,wracają

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu
Siemano. Ostatnio zacząłem sobie w to pogrywać. Niestety chyba troszkę źle zacząłem, ale nie chce mi się od nowa. Na razie jestem na etapie kopalni poziom pierwszy. Hmm, na pewno jest dosyć trudno, chociaż określiłbym to w trochę inny sposób, nieważne. Mam pytanie co do nauki kopania rudy. Nauczyłem się i mam 81% jak na razie, jest w ogóle sens w to pakować? W sumie na oko straciłem na to jakieś 25rudy+20rudy=45. Ale co z korzyściami? Będą widoczne na początku czyli jako typowy zapierdalacz dla Ushaka czy dopiero potem gdy będę mógł kopać bez limitu? Bo ucząc się braknie mi rudy na naukę np. walki czy płacenia za wiadomości od niewolników.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
1) Jak w grze podnieść siłę(nie licząc nauczycieli) Bo mam 51 siły a za 5 pkt mam płacić 10 PN więc nie opłaca mi się.

2) Jak walczyć 2 brońmi? Na filmiku w solucji postać zadaje 4 ciosy a ja potrafię wyprowadzić tylko 3. http://thedarksaga.cba.pl/solucja.php film nr 12

3) Gdzie są drzewa z których możemy pobrać drewno, lub gdzie jakieś drewno leży. Te u myśliwych jest puste. A do Śmierci Ożywieńca potrzeba 2 drewien.
1. Siłę eliksiram i tabliczkami.
Spoiler
Ja pakowałem siłę nauką do około 40-50. Pod koniec gry miałem prawie 200 siły, a to wszystko zasługa przeróżnych bonusów!

2. Masz 4 klawisze do kombinacji: to pokombinuj z nimi :)

3. Tak jak wspomniano, jest ich pełno. Chocby ta palma obok trolla naprzeciwko orkowego patrolu.

Ja wciąż ubolewam nad tym polnym rdestem.
Cóż, ja miałem pewnego razu zonk z mięsem kopaczy (też było potrzebne do zadania) i wierzyłem w ten respawn. No i jakoś nie znalazłem, ale skorzystałem z innego rozwiązania: zacząłem mordować gobliny (na szczęście jeszcze kilku ich zostało) i zdobyłem od nich mięso.
Może popróbuj jakichś alchemików pobić? Chyba że jeszcze nie wszystkie skrzynie otworzyłeś - tam być może też gdzieś będzie (gwarancji nie daję).

Nie, to nie to, wiem że wypada z niego klucz, mam go przy sobie, ale z tego co pamiętam to klucz jest do skrzyni jak się już wejdzie tam do góry do drabince. A mi chodzi o moment obrotu przy szkatułce. Cały czas mam "Nie mam odpowiedniego przedmiotu". Co najlepsze jak robiłem to zadane wcześniej, nie wziąłem tego kluczyka z ognika i bez problemu szkatułkę wziąłem i kapliczka się obkręciła.
Hm, coś dziwnego w takim razie. Bo faktycznie, ten klucz jest do kufra. Ale ja pamiętam, że trafiłem na to miejsce jeszcze przed spotkaniem z Gerardem i bez problemu kręciłem szkatułkę. Może buga masz jakiegoś? A co najgorsze - chyba nie ma tam innej drogi, niż ów teleport. Wrócić stamtąd co prawda da się po skałach, ale wejść chyba nie da rady. Chociaż możesz poszukać drogi.

moim koszmarem- Kogon- podpowiedzcie metodę,bo nic go nie rusza!!!
Mieć napakowaną postać i go posiekać na kawałki, zanim ten zdąży nas zabić - to jest moja metoda (skuteczność 99,9%).

bo nie wydaje mi sie zeby gdzies byly pelzacze jeszcze :(
2 miejsca jakie kojarzę, to kopalnia złota i ta sztolnia (no i ta sytuacja z Tarsem). Ale skoro dostałeś to zadanie, to może gdzieś się zrespił pełzacz - dobrze przeszukaj kopalnię złota.

Mam pytanie co do nauki kopania rudy. Nauczyłem się i mam 81% jak na razie, jest w ogóle sens w to pakować? W sumie na oko straciłem na to jakieś 25rudy+20rudy=45. Ale co z korzyściami? Będą widoczne na początku czyli jako typowy zapierdalacz dla Ushaka czy dopiero potem gdy będę mógł kopać bez limitu? Bo ucząc się braknie mi rudy na naukę np. walki czy płacenia za wiadomości od niewolników.
Trudno powiedzieć. Mogę jedynie powiedzieć, że mając 99% wydobycia z każdej żyły jednorazowo wydobywa się kilkanaście bryłek rudy (pzy każdym ciosie odpada 2-3, czasem 4 lub 1; odłamki to rzadkość). W sumie to trochę pożałowałem, że się uczyłem tego wydobycia, bo srebra nigdy mi nie brakowało, żelazo na nic się nie przydało a złoto sprzedaje się z marnym zyskiem (nawet po zamianie w krążki). Jedynie co przy wyjściu z kopalni miałem kilkaset bryłek, które sprzedałem temu orkowi - 12 tysięcy złota i tyleż XP bodajże dostałem. Oczywiście w kopalni spędziłem długie tygodnie, żeby dorobić się takiej góry rudy.
Mając wszystko powyższe na uwadze - oceń sam czy to się opłaca, czy nie.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

chesterking

chesterking

Użytkownicy
posty60
Propsy31
  • Użytkownicy
Ja z kolei mam taki problem, że zebrałem wszystko co trzeba na pochłaniający moc kostur( na wichrowego golema), lecz nie mam opcji dialogowej z Vivienem jak było to opisane w solucji. Jakieś rady? Mieliście podobny problem?

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
czyli dupa... znow zonk -,- szukalem i w sztolni i w kopalni zlota wszystkie zakamarki obszukalem po 2 razy i nic :/ troszke duzo takich bledow ma ta gra no ale ... takze pytanie kto ma sejva przed pojsciem na golemy ? bo nie mam sily juz zaczynac od nowa  oO

Andre202

Andre202

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy

Andre202

Dark Saga PL
#194 2012-12-07, 21:04(Ostatnia zmiana: 2012-12-07, 21:19)
Tak poza wszystkimi pytaniami odnośnie zadań, odkryłem jedną literówkę i jedno powtórzenie w tłumaczeniu - jeśli wyjdzie kiedyś jakaś łatka (np. patch 1.1?) to można poprawić, mianowicie:

1) Po pokonaniu Waala-Francisa mamy możliwość wymiany jego ekwipunku na bardziej "dla maga" - w rozmowie z Gerardem zamiast słowa "ekwipunek", jest "ekwopunek".

2) W rozmowie z nieumarłym piratem z misji "Stary Pirat" podczas rozmowy na temat tego, co i gdzie mamy szukać, występuje zwrot "w kufrach w kufrach".

No a jeśli chodzi o pytania ode mnie :)  

1. Można założyć miecz, który zabieramy Francisowi? Próbowałem rozmawiać z paladynami, albo konsekrować go przy posągu Innosa - bez skutku
2. Czy zadanie "Artefakty obozu orków" można jakoś ukończyć? W solucji jest opisana tylko 1 część - są tam w ogóle jakieś artefakty? Ja znalazłem tylko parę książek..

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Mam pytanie wie ktoś jak uruchomić kody do gry? Nie robię tego bo chce cheatowac ale mam buga. Tabliczki dowódcy nie ma obok Tarasa na półce. Mam 4 pozostałe. Zna ktoś kod na tą tabliczkę? Z góry dzięki za pomoc.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Nie ma jej zapewne dlatego, że musisz mu ją wykraść z kieszeni.

Andre202

Andre202

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Poza tym kody w tej modyfikacji zostały wyłączone (pewnie w jakiś sposób po prostu usunięte z gry) więc przykro mi, ale gry sobie nie uprościsz. A tabliczkę należy zabrać za pomocą kradzieży kieszonkowej, podczas rozmowy.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Witam.

Czy mógłby mi ktoś poradzić, gdzie znajdę "drewno" do produkcji mieczy? Znalazłem fajny przepis na "Śmiercionoścę" który ma całkiej fajny damage, a brakuje mi do niego tylko tego jedynego komponentu. Dla (prawdopodobnie :p) ułatwienia sprawy mogę tylko stwierdzić, że w obozie ferokijczyków widziałem jakieś interaktywne drzewo, ale za nic w świecie nie wiem, jak się mam do tego dobrać. Tak przy okazji, jedno wtrącone pytanko - bardziej opłaca się przerobić Magiczny Pancerz, "ku chwale Beliara" :p czy może raczej "ku chwale Innosa"? Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Andre202

Andre202

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy

Andre202

Dark Saga PL
#199 2012-12-08, 10:01(Ostatnia zmiana: 2012-12-08, 10:01)
Parę postów wcześniej miałeś odpowiedź dot. drewna... -.- Ludzie czytajcie co piszą inni! Podchodź do każdego większego drzewa na wyspie i jeśli masz toporek do drewna (z tego co wiem można chyba kupić u piratów) to rąbiesz w taki sam sposób, jak wydobywasz rudę. Poszukaj trochę, a na pewno znajdziesz. Co do pancerza.. wszystko opisane w solucji..

"Magiczna zbroja
Kiedy spróbujemy włożyć zbroję, którą dał nam Kar-a-Kam, otrzymujemy zadanie. Idziemy do Gor-Hara i pytamy o zbroję, ten powie nam o wyborze! Trzeba wybrać: pomodlić się do Innosa albo Beliara i zadanie się zamknie! (Pancerz Innosa ma lepsze statystyki obronne i podnosi maksymalne HP oraz manę, natomiast Pancerz Beliara podnosi siłę i zręczność - wybór należy do was) " - co się bardziej opłaca zależy już tylko od Twoich własnych upodobań. Ja osobiście wolę siłę, bo HP można podwyższyć modląc się za 10 punktów nauki aż o 50.

0 użytkowników
Do góry