Żale o metalach i o wyglądzie edka 40394 163

O temacie

Autor Żadna Głupia Spółgłoska

Zaczęty 31.10.2012 roku

Wyświetleń 40394

Odpowiedzi 163

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Punki wam przeszkadzają, metale przeszkadzają, gothci też, bogaci też, ale biednych też nie oszczędzacie, katolicy też, tak samo dresy i no life#msg1058586y*, ogólnie prawie każdy kto nie jest wami też, kim tu kurwa trzeba być by się nikt nie czepiał? : |
IMO wystarczy nie być debilem.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Jak możesz ocenić czy ktoś jest debilem czy nie po bez poznania go?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Żale o metalach i o wyglądzie edka
#102 2012-11-04, 16:16(Ostatnia zmiana: 2012-11-04, 16:39)
A jak możesz ocenić czy gówno to gówno - a nie na przykład truskawki - bez posmakowania go? Jak gówno śmierdzi gównem to jest spora szansa że to gówno, jak debil zachowuje się jak debil to podstaw sobie do wzoru.

<Nie, nie uważam tu nikogo za debila bo nawet nie czytałem tematu - po prostu mam alergię na 'nie znasz mnie/osoby, więc sie o mnie/niej nie wypowiadaj'>

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Za to że Edek to taki brudas jebany powinniście go wyjebać z administracji. Świnia się nie kąpie i nie ma żadnej kultury dzik nienachlany. Cywilizacja by mu się przydała.
Spoiler
EdekSumo ty brudasie jebany!

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#105 2012-11-04, 16:37(Ostatnia zmiana: 2012-11-04, 16:40)
kim tu kurwa trzeba być by się nikt nie czepiał? : |

Mną.

Jak wy się napierdalacie z żydów, Smoleńska, 9.11, i całej reszty podobnych wypadków, to jest dobrze?

Jacy wy? Mimo całej kontrowersyjnej* atmosfery tM nigdy nie było jakimś jebanym sadistikiem przepełnionym rzeszą odrzuconych gimbusów silących się na pseudo inteligentny cynizm toteż nie przypominam sobie, aby ktoś tu naśmiewał się z 9/11, smoleńska czy tym podobnych tematów w sposób tak bardzo typowy dla dzisiejszego internetu. Jeśli chodzi o żydów to jedynym antysemitą na tym forum jestem właściwie ja, ale nie dlatego bo tak śmiesznie i fajnie tylko mam ku temu swoje osobiste powody ostatecznie przypieczętowane niemal 2 miesięcznym pobytem w Palestynie, ale to nie temat na publiczne forum.

Za to że Edek to taki brudas jebany powinniście go wyjebać z administracji. Świnia się nie kąpie i nie ma żadnej kultury dzik nienachlany. Cywilizacja by mu się przydała.

Postuluje o bana bo te trollowanie przestało już być nawet śmieszne.

* kontrowersyjnej kilka lat temu, bo wiadomo że w roku 2012 katolików w internecie już zwyczajnie nie ma a trolli tak wiele, że białorycerstwo wyginęło i nikogo nie ruszają już żarty o papieszu i podobne. Nawet tematy o januszach i kloackim lifestylu dawno przeniknęły do kultury memicznej, a jeszcze nie tak dawno wzbudzały powszechny ból dupy i za tego typu anegdoty można było zwyczajnie wyrobić po ryju. Rzecz jasna jeśli wychodzisz ze swoimi poglądami poza zapiździałe internety.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
modelowanie ucha na poziomie gothica 1 :|

Sięgając klasyki: BOŻE TY CHUJU, TY KURWO NIEBIESKA

Spoiler
ps:
Spoiler
da się z tym żyć :ok:

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome

Leinnan
Administrator

#107 2012-11-04, 20:09(Ostatnia zmiana: 2012-11-04, 20:10)
autorytety za gówniarza/nastolatka to świetna rzecz i sam żałuje, że nie  poszedłem tą drogą tylko wolałem bawić się w filozofowanie a wszystkie  mega zajebiste pospolite do bólu oklepane rzeczy typu robienie masy,  sztuki walki, wyrywanie duper zacząłem etatowo praktykować będąc już  dorosłym człowiekiem.
I na filozofowanie i na plebejskie rozrywki znajdzie się czas, wystarczy się postarać.:lol2:  Jakoś udaje mi się to godzić ze sobą.:D
 I nie mam autorytetów, pomijając 2 znane mi osoby, ale o tym nie będę pisał na publicznym forum :wink:

Jak wy się napierdalacie z żydów, Smoleńska, 9.11, i całej reszty podobnych wypadków, to jest dobrze?
Drugi Fahren?:pokerface:

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
I nie mam autorytetów, pomijając 2 znane mi osoby, ale o tym nie będę pisał na publicznym forum :wink:

Wiadomo, że nie chodzi o autorytety typu "jan paweł drugi wielkim człowiekiem był" bo przez takie pierdoły młodzież jedynie kręci z tego wszystkiego jeszcze większą bekę i ma nastawienie takie a nie inne.

A filozofowanie i ogólnie ten styl życia nie jest nikomu potrzebny. Polecam jak najszybciej wyzbyć się tej choroby :ok: .

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
A filozofowanie i ogólnie ten styl życia nie jest nikomu potrzebny. Polecam jak najszybciej wyzbyć się tej choroby :ok: .
Zdajesz sobie sprawę że osobą która najbardziej filozofuje na forum jesteś Ty?

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Zdajesz sobie sprawę że osobą która najbardziej filozofuje na forum jesteś Ty?

Zdajesz sobie sprawę, że wszystko o czym piszę nie bierze się z dupy? Za młody jesteś by pamiętać zamierzchłe czasy, kiedy każdy mój wpis zgarniał falę hejtów a dyskusja była burzliwa jak radziecka interwencja w afganie, bo tak bardzo wszystkich dupa bolała. Minął rok, dwa a wszyscy sceptyczni uklęknęli do miecza najpierw pokornie akceptując a później przyznając racje. Profit.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
I na filozofowanie i na plebejskie rozrywki znajdzie się czas, wystarczy się postarać.:lol2:  Jakoś udaje mi się to godzić ze sobą.:D
Filozofowanie? Kogo Ty chcesz oszukać, Ryba :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Drugi Fahren?
co ja mam wspolnego z krytyka napierdalania sie ze smolenska i 9.11?

makin' bacon

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome

Leinnan
Administrator

#113 2012-11-04, 22:35(Ostatnia zmiana: 2012-11-04, 22:53)
A jak ja i Jajnik napisaliśmy 2 posty o popierdolonej Amerykance co uważa że jesteśmy współwinni morderstwu kilku milionów Żydów, to od razu napierdalałeś jak pojebany " WY polaczki robaczki blablabla...".

Filozofowanie? Kogo Ty chcesz oszukać, Ryba                                      

Dopóki nie będziesz miał wizji z Trygławem w roli głównej nie mamy o czym dyskutować:lol2:

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Nie licząc kilku wyjątków oznaczonych jako O&S jebie mnie jaki kto jest poza forum. Tutaj oceniam użytkowników na podstawie poziomu pisanych przez nich postów. Owszem są tu osoby całkowicie normalne, na które rzucało się już w przeszłości całe forum, ale jak ktoś kolejny raz z rzędu rzuca jakimiś zupełnie chybionymi spostrzeżeniami, kreując wizerunek kompletnego idioty to trudno mi wierzyć, by mogło być inaczej.

Nawet trollować porządnie nie umiesz cioto.

Mną.
To smutne bo pomimo, że twoje posty czyta się zawsze bardzo ciekawie to jednak w tej nawałnicy propsów, przemycasz również czasem jakiś światopoglądowy syf, w który potem ludzie zdaje się wierzą.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Nie licząc kilku wyjątków oznaczonych jako O&S jebie mnie jaki kto jest poza forum. Tutaj oceniam użytkowników na podstawie poziomu pisanych przez nich postów. Owszem są tu osoby całkowicie normalne, na które rzucało się już w przeszłości całe forum, ale jak ktoś kolejny raz z rzędu rzuca jakimiś zupełnie chybionymi spostrzeżeniami, kreując wizerunek kompletnego idioty to trudno mi wierzyć, by mogło być inaczej.
Sorry, ale... WTF?
Nie mówimy tu o mnie, nie mówimy tu też o nikim z forum, czytałeś temat? Nie mówimy nawet o nikim konkretnym, tylko o osobach które są hejtowane przez społeczność (w tym wypadku tM) przez stereotypy czy inne niesprawiedliwe systemy oceniania.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
To podam może parę przykładów osób, które uważam za niezłych debili - obiekty do beki i hejtu wszelakiego oraz parę przykładów osób, których nie uważam za debili. Myślę, że analogie są zauważalne.

Debile:

Spoiler

Nie debile:

Spoiler

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Liczyłem na wyliczankę nicków z forum w spoilerach :lol2:

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Liczyłem na wyliczankę nicków z forum w spoilerach :lol2:
Ja też :< Liczyłem też że znajdę się pierwszy na liście "Debili".

KzW, oceniasz głównie po wyglądzie? Bo z tego co zauważyłem to osoby ubierające się inaczej potraktowałeś jako debili, chociaż zachowanie osób które z twojej wyliczanki debili znam, też nie jest "normalne".

Może obierzmy inny tor myślenia, zamiast podawać przykłady, zdefiniuj kim jest dla Ciebie debil, "obiekt do beki".
Dla dobra rozmowy, nie używaj mojego nicku jako idealnego przykładu, ponieważ pomimo iż się z tym zgodzę, w niczym to nie pomoże tematowi rozmowy.

Edit: Mea, tak mi się coś przypomniało patrząc na Twojego posta:
Spoiler
A jak możesz ocenić czy gówno to gówno
Jeszcze za czasów gdy pracowałem w piekarni, mieliśmy wypadek że żyłka w maszynie pękła i miałem "przyjemność" zobaczyć nie pocięte, czekoladowe ciastka przeciśnięte przez okrągły otwór o promieniu około 1 cm, uwierz mi, pomimo iż wiedziałem że to czekolada mój mózg zinterpretował to jak zwykłe gówno, inne osoby które też do widziały zostały obrzydzone do ciastek czekoladowych, z tego co wiem do tej pory ich nie tykają.

Bazując tylko na pobieżnym wglądzie w sytuację łatwo o misinterpretację.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry