[starsze wersje] Błędy i bugi 218857 510

O temacie

Autor Necro59

Zaczęty 24.09.2012 roku

Wyświetleń 218857

Odpowiedzi 510

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
To nie były crashe, tylko po prostu gra się zawieszała tak, że nie można było chodzić, używać czegokolwiek, ani włączyć menu, pozostawał tylko manager urządzeń i wyłączenie gry. 

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Podczas misji od Diego, zabójstwo Rączki, ten że człowiek leży obok swojej chaty. Tak ma być? Z tego co zrozumiałem on zniknął

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem czy to bug czy nie, ale podczas walki z NPCtami po zabraniu im pewnej ilości HP uciekają.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Nie wiem czy to bug czy nie, ale podczas walki z NPCtami po zabraniu im pewnej ilości HP uciekają.

To normalne u słabszych postaci. W G1 też tak było.

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Profesjabrak
  • Użytkownicy

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
skaza miał napisać te notke,kupiłem spodnie a on zapadł sie pod ziemie,nigdzie go nie mogę znaleźć ;/

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

kamil6131

kamil6131

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
skaza miał napisać te notke,kupiłem spodnie a on zapadł sie pod ziemie,nigdzie go nie mogę znaleźć ;/
skaza powinien stac tam gdzie ostatnio z nim sie rozstałeś czyli kolo wejscia do obozu

Schmidtek

Schmidtek

Użytkownicy
posty129
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Schmidtek

Błędy i bugi
#87 2015-01-21, 10:41(Ostatnia zmiana: 2015-01-21, 14:20)
1. Efekt zębatego ziela nie działa, dodatkowo bezimienny nie wykonuje przy użyciu animacji jedzenia.
2.Stanley próbuje łowić ryby w obozie.
3.Idąc na polowanie z olivierem, zaatakowaliśmy w jaskini kretoszczury. Następnie stał w bezruchu w tej jaskini, nie mógł znaleźć ścieżki powrotnej. Musiałem wspomóc się kodami. Po zabiciu morakha również przestał się poruszać. Dopiero gdy wróciłem do obozu, oliver już tam był
4.Morakh jest o wiele za słaby niż przypuszczano. Olivier sam bez mojej pomocy spokojnie zabił go kilkoma ciosami.
5.Podczas zadania z Tukashem, spada on za każdym razem z mostu i nie może znaleźć drogi powrotnej.
6.Nauka u firna powinna być poprzedzona dialogiem typu "ucz mnie" przez przypadek można nauczyć się niechcianej umiejętności. Dodatkowo nie jest napisana wymagana ilość PN.
7.Deska na której się naprawia paliasadę w obozie myśliwych, powinna być nieco niżej.
8.Pock mówi kwestie beziego. Chodzi o dialog z poparciem buntu.
9.Rufus powtarza kilka razy kwestię. Dialog dotyczy zaatakowania ryżowego księcia.
10. Zbieracze bięgnący podczas buntu blokują się i wybiegają pojedynczo na pole, sami nie mają szans w walce i umierają.
11.Beczki takie jak w magazynie ryżowego księcia nie mają tekstury.
12.Literówka w pierwszym dialogu z orikiem - Crnosa powinno być Cronosa
13.Wodny golem powinien pojawiać się na koniec dialogu, a nie na początku. Od razu nas atakuje podczas dialogu i to dość długiego.

batu222

batu222

Użytkownicy
"I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
posty135
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
Podczas misji od Diego, zabójstwo Rączki, ten że człowiek leży obok swojej chaty. Tak ma być? Z tego co zrozumiałem on zniknął

Dokładnie miałem ten sam błąd.
Obok chaty Rączki stoi Dexter, a obok Dextera leży ciało Rączki..
W dodatku można było wziąć wszystko z jego EQ i poczytać o jego planach.

kamil6131

kamil6131

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U mnie rączka leży w karczmie koło jeremiasza 

gothic1210
  • Gość
No, bo tak powinien.
Dziwne, dziwne w chuj.

Revoke

Revoke

Użytkownicy
posty62
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiem, że większość z osób grających w G1 zabijało Kruka. Najprawdopodobniej autor artykułu, do którego link podał Outlander został napisany przez taką właśnie osobę. Ale żeby miało to jako-tako ręce i nogi, musiał coś wymyślić żeby logicznie to brzmiało. No i mu się udało, ponieważ w to co napisał jest wiarygodne. Ale spójrzmy na to z drugiej strony. Kruka w G1 nie trzeba zabijać. Prawda jest taka, że główny cel Bezimiennego to Gomez (którego w sumie też można olać i zostawić w spokoju). Nawet twórcy gry w jednym z wywiadów powiedzieli, że to właśnie Kruka wybrali na głównego bossa w dodatku do G2 zamiast Gomeza, bo większość graczy czerpało przyjemność z zabicia go. Na Kruka nie zwracano uwagi. Poza tym, ja bardziej ufam artykułom z Gothicpedii, które są stale nadzorowane przez administrację i aktualizowane.
Podsumowując: śmierć Kruka w G1 nie jest kanoniczna i jest tylko wymysłem fanów.

gothic1210
  • Gość
Dobra, to tylko gra. 

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi
Ludzie, nie macie się już o co spinać co nie? :trollface:

Revoke

Revoke

Użytkownicy
posty62
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No tak, ale jednak byłoby fajnie gdybyście to zmienili :).

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
I jeszcze bład z wyświetlaniem np. mięsa topielca, wędki, niby wszystko mam wgrane a nie wyświetla mi. Nawet gdzieś widzialem że Outlander lub ktoś dawał link do mięsa i pokazywał gdzie wrzucić, oczywiście to zrobiłem i miałem juz taki plik, po zastąpieniu go dalej nie wyświetla.

gothic1210
  • Gość
Wędka się wyświetla, tylko jest tak duża, że się nie mieści jej rendener. Nie mam na to wpływu. 

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Mhm powiem Ci jedno: Gothicpedia to jedno wielkie gówno, które chuja zna się na formatowaniu. Dwa cierpi na nadinterpretację. Trzy traktuje mody zbyt oficjalnie. Co do Kruka to się zgadzam jako tako, imo mi takie rozwiązanie odpowiada.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi
Chcę napisać że ten plik co podesłał Outlander, działa w 100%, mięsko topielca nie jest już crashotwórcze :trollface:

Revoke

Revoke

Użytkownicy
posty62
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@gothicman
Nie zmienia to faktu, że śmierć Kruka jest opcjonalna. A co do Gothicpedii to się zgodzę.

0 użytkowników
Do góry