[starsze wersje] Błędy i bugi 219071 510

O temacie

Autor Necro59

Zaczęty 24.09.2012 roku

Wyświetleń 219071

Odpowiedzi 510

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
skoro kruk jest bosem w G2 NK to nie mógł zginać w g1 chyba ze fuksem udało mu się przeżyć.
Po przegranej walce z bezimiennym wszyscy myśleli że nie żyję,bezimienny tylko myślał że zadał śmiertelny cios a on jedynie pozbawił go przytomności po której odzyskaniu kruk uciekł,ukrył się i wyleczył po czym trafił do jarkendaru zawsze tak to sobie interpretowałem :D

A i mam taki brak textury w SO koło tego gościa co za rude przekonuje do nas thorusa itp.
W tej wodzie jest taki brązowy trójkąt i widać że to brak textury.

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

Schmidtek

Schmidtek

Użytkownicy
posty129
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.Jarvis mówi o zyskaniu poparcia 4 najemników(tak pisze również w dzienniku) jednak wykonałem 3 z 4 zadań i zostałem przyjęty.
2.Przy rozmowie z Laresem nie ma nic o tym, że przysłali nas najemnicy. Po prostu pytamy się tak jak zawsze czy to wystarcza i zostajemy szkodnikiem.
3.Mimo że skończyłem zadanie nosiwoda w służbie lewusa, nadal mogę rozdawać wodę.

gothic1210
  • Gość
skoro kruk jest bosem w G2 NK to nie mógł zginać w g1 chyba ze fuksem udało mu się przeżyć.
Po przegranej walce z bezimiennym wszyscy myśleli że nie żyję,bezimienny tylko myślał że zadał śmiertelny cios a on jedynie pozbawił go przytomności po której odzyskaniu kruk uciekł,ukrył się i wyleczył po czym trafił do jarkendaru zawsze tak to sobie interpretowałem :D

A i mam taki brak textury w SO koło tego gościa co za rude przekonuje do nas thorusa itp.
W tej wodzie jest taki brązowy trójkąt i widać że to brak textury.
Bug podstawki. Wymaga kompilowania od nowa całego świata.Niech już lepiej zostanie.

kamil6131

kamil6131

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanko długo będzie trzeba czekać na tego patcha ? 

gothic1210
  • Gość
Optymistycznie  w tym, pesymistycznie w przyszłym tygodniu. 

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
no dobra kilka mniejszych błędów, wybaczcie jeśli się powtórzą:
-Literówka w liście Laresa do Corristo (Goneza jest tam napisane)
-Bądąc z kimś w grupie, po pokonaniu jakiegoś potwora, wyświetla "x dołacza do twojej grupy" lub coś w ten deseń.
-Nie mogę "pokropić" posągu beliara, po klęknięciu przed nim nie mam takiej możliwości.
-Orkowi biją się między sobą...
-Czasem nie widać co mówi dana osoba. Nie wyświetla się nic, tylko postać gestykuluje.

gothic1210
  • Gość
Nie mogę "pokropić" posągu beliara, po klęknięciu przed nim nie mam takiej możliwości.
Ten za obozem się da. Ten pod WK nie dotyczy tego zadania.
-Orkowi biją się między sobą...
Wiem, ale na dzień dzisiejszy nikt nie wie, co z tym zrobić. 

Schmidtek

Schmidtek

Użytkownicy
posty129
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Schmidtek

Błędy i bugi
#107 2015-01-22, 21:36(Ostatnia zmiana: 2015-01-22, 21:42)
1.Nyras w drugim rozdziale ucieka tylko jak mnie zobaczy, ponieważ wcześniej siłą odebrałem sakiewkę Talasa.
2.Tak sobie pomyślałem, że trochę błędem było osadzenie Mordraga w zadaniu od Quentina. Zanim dostaniemy się do obozu bandytów minie trochę czasu. A wcześniej ktoś w zadaniu od Thorusa  może się zdecydować na zabójstwo Mordraga, co zablokuje możliwość wykonania zadania. Nie jestem pewien, ale podobnie jest  ścieżki szkodnika poprzez zostanie kretem i przez poparcie najemników. Mordrag zleca wtedy zadanie z Sektą.

batu222

batu222

Użytkownicy
"I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
posty135
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
Mam rozpocząć bunt zbieraczy.

Robię to co pisze w dzienniku, czyli zakradam się do Ryżowego Księcia, pobijam go i dobijam.
Problem w tym, że po tym każdy się na mnie rzuca tj. bandziory, Lewus, jego pomocnicy, Rufus, zbieracze.. 

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.

batu222

batu222

Użytkownicy
"I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
posty135
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
Robisz to o północy?

Tak, o północy. Niby wszystko działa, bo pojawiają się ci zbieracze-pomocnicy Lewusa, ale tak czy siak każdy mnie atakuje..

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Cholera... tyle testowałeś Out, a i tak się jakieś bugi ukryły :)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
każdemu się zdarza coś pominąć

Schmidtek

Schmidtek

Użytkownicy
posty129
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niedaleko Virana jest krzak który lewituje nad bagnem

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
ProfesjaTester
  • Zbanowany

Psimgoth

Błędy i bugi
#114 2015-01-23, 13:33(Ostatnia zmiana: 2015-01-23, 15:42)
Odkryłem taki bug.

Mianowicie gdy wybierzemy bycie nowicjuszem i wykonamy wszystkie zadania w SO (test zaufania) u gomeza pokazują tak samo jak u kruka dwie opcje dialogowe "przyszedłem zaoferować usługi" mało tego, gdy to zrobimy i pozostawiając dialog "czy to znaczy ze jestem jednym z was" udajemy się do Draxa mówiąc że chcemy pracować u bandytów, po czym zadania ze SO robią sie nie wykonane ale co tam.. idziemy do gomeza i mówimy ten dialog "czy to znaczy ze jestem jednym z nas' po czym zostajemy cieniem i pracujemy dla draxa ;d...

Post połączony: 2015-01-23, 14:33
Kolejne błędy.. wchodzę ze zbroją królewskiej straży a Gomez na to jak na lato ;d przyjmuje mnie do cienii mając wyjebane skąd tą zbroję mam.. bo w końcu gomez wymordował tych wszystkich żołnierzy nie podejrzewając że ja w tej zbroi mogę być szpiegiem króla Rhobara ;d.. może po tych 4 latach Gomez zapomniał jak wyglądała ta zbroja? mniejsza..

Kolejny błąd to gdy mordrag jest w NO a dostane zadanie od Quentina by porozmawiać z mordragiem, ten siedziąc w pływającej karczmie zachowuje się nerwowo bojąc się o swoje życie  że Thorus przyjdzie tam i go pobije -.-. a może przesadził z przeterminowaną ryżówką? Bo psychicznie jest w SO a fizycznie NO... brak mi słów xD.

Post połączony: 2015-01-23, 15:42
Dobra kolejne idą...

W zadaniu u bandyty gdy mówimy quentinowi że za tym stoi drake mówimy też że lan powiedział że nie mamy szans z Drakiem.. w rzeczywistości z nim nie rozmawiałem (błąd dialogu)

Nastepne to zadanie od quentina z paczką stali.. niestety tych bandytów dawno zabiłem a stal którą mam nie chce mi przyjąć... 

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
ależ ja wiem, nic mu nie zarzucam. Po prostu pech to jest :/

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

gothic1210
  • Gość
ależ ja wiem, nic mu nie zarzucam. Po prostu pech to jest :/
Brakło testerów na koniec. Po testach jesiennych większość złożyła broń. Potrzebny był też ktoś świeży, bo nasi znali już moda i Gothica. Wiedzieli jak grać żeby wybierać dobre opcje, dokańczali zadania od razu a nie zaczynali i chodzili po kolonii no i inwestowali tak PNy żeby nie popsuć sobie gry (czytaj nie ładowali 100 w siłę, tylko różnie, inwestowali w umiejętności poboczne itd).

kioskarz

kioskarz

Użytkownicy
posty48
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spotkałem się z dziwnym bugiem. Gdy byłem prowadzony przez Kosę żeby zostać kretem, kawałek przed bramą zagadał do mnie. Następnie szliśmy dalej, lecz po kilku krokach tuż przed samą bramą zatrzymał się i staną jak by go zamurowało. Cały czas się na mnie patrzy. Próbowałem go odbugować konsolą, zmieniając się w niego i wciskając kilka razy f8, lecz nagle został on zaatakowany przez szkodniki pilnujące bramy. Wczytałem wcześniejszy zapis i za każdym razem Kosa staje przed brama i nie chce się ruszyć. Olałem go i zostałem szkodnikiem przekonując 4 najemników, a on nadal stoi przed tą bramą. Chyba gubi drogę w tym miejscu.
Podobnie dzieje się gdy idzie się na polowanie z jednym z myśliwych i zabija on po drodze kretoszczury w jaskini przed so. Gdy wejdzie do tej jaskini za Chiny nie chce wyjść (dowód nawet na nagraniu Wiśni). Jedyny sposób to wcielenie się w niego w Marvinie i wyprowadzenie go ręcznie. Tak jak by gubił drogę będąc w jaskini.

gothic1210
  • Gość
Odkryłem taki bug.

Mianowicie gdy wybierzemy bycie nowicjuszem i wykonamy wszystkie zadania w SO (test zaufania) u gomeza pokazują tak samo jak u kruka dwie opcje dialogowe "przyszedłem zaoferować usługi" mało tego, gdy to zrobimy i pozostawiając dialog "czy to znaczy ze jestem jednym z was" udajemy się do Draxa mówiąc że chcemy pracować u bandytów, po czym zadania ze SO robią sie nie wykonane ale co tam.. idziemy do gomeza i mówimy ten dialog "czy to znaczy ze jestem jednym z nas' po czym zostajemy cieniem i pracujemy dla draxa ;d...

Post połączony: 2015-01-23, 14:33
Kolejne błędy.. wchodzę ze zbroją królewskiej straży a Gomez na to jak na lato ;d przyjmuje mnie do cienii mając wyjebane skąd tą zbroję mam.. bo w końcu gomez wymordował tych wszystkich żołnierzy nie podejrzewając że ja w tej zbroi mogę być szpiegiem króla Rhobara ;d.. może po tych 4 latach Gomez zapomniał jak wyglądała ta zbroja? mniejsza..

Kolejny błąd to gdy mordrag jest w NO a dostane zadanie od Quentina by porozmawiać z mordragiem, ten siedziąc w pływającej karczmie zachowuje się nerwowo bojąc się o swoje życie  że Thorus przyjdzie tam i go pobije -.-. a może przesadził z przeterminowaną ryżówką? Bo psychicznie jest w SO a fizycznie NO... brak mi słów xD.

Post połączony: 2015-01-23, 15:42
Dobra kolejne idą...

W zadaniu u bandyty gdy mówimy quentinowi że za tym stoi drake mówimy też że lan powiedział że nie mamy szans z Drakiem.. w rzeczywistości z nim nie rozmawiałem (błąd dialogu)

Nastepne to zadanie od quentina z paczką stali.. niestety tych bandytów dawno zabiłem a stal którą mam nie chce mi przyjąć...
Rozpierdala mnie styl gry niektórych. Normalnie brak mi słów...  :lol:
I co ja mam teraz zrobić jak ktoś zajebie Mordraga, a potem sobie umyśli, żeby zostać Bandytą?

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Sroutlander... to jest styl grania, wykonuje jak najwięcej zadań a mam 1 rozdział a zrobiłem na prawdę wiele... na prawdę sporo.. i mam 13 poziom i nie mam jeszcze gildii.. pobiłem nawet mordraga i odblokował mi się quest z paserem... co Ciekawe gram jako osoba poszukująca błędy.. tak więc ciesz się panie Outlanderze, bo znalazłem jeszcze więcej błędów... Najpierw Diego mi pierdoli że nie będzie ze mną pracować bo mam nowego przełożonego a potem mówi po rozmowie z draxem że trzymam się z bandytami ;d.. Niech się jednej wersji trzyma... teraz widać jak ER jest zbugowana i na prawdę ale to na prawdę POWSTAJE NOWY CZAS ZAPŁATY.. Gothic 1 Edycja rozpieprzona

Post połączony: 2015-01-23, 22:47
W sumie zostałem bandytą i nie mogę wykonać zadania ze stalą bo bandyci dawno gryzą ziemie a tą paczkę stali otworzyłem. Jest na to kod? Na tą paczkę stali?

Post połączony: 2015-01-23, 22:50
zablokujcie w next patchu blokadę tak by tej paczki nie mogło się otworzyć bo jak widzisz mam zablokowanego questa..

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry