[starsze wersje] Błędy i bugi 193394 510

O temacie

Autor Necro59

Zaczęty 24.09.2012 roku

Wyświetleń 193394

Odpowiedzi 510

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam jeszcze prostsze wyjście, dać Kosie i Gamalowi kwestie, w których mówią, żeby się dobrze zastanowić, zanim zdecydujemy się zostać kopaczem lub kretem, bo potem w innych obozach nie będą już z nami rozmawiać o przyjęciu.
Najlepiej w ogóle unikać rozmowy z nimi. Rozmowa z Gamalem, niezależnie od tego co powiemy, zawsze się kończy przyjęciem go za opiekuna.

gothic1210
  • Gość
Nie tyle cała rozmowa co wybranie opcji "Mów dalej." u Gamala. A u Kosy chyba nie ma konsekwencji dodanych.

Schmidtek

Schmidtek

Użytkownicy
posty129
Profesjabrak
  • Użytkownicy
-Zły nie zleca zadania z Nekiem
-Czasami nie dostajemy pd jesli towarzysz zabije potwora.
-Kopacz w SO Clayde chyba, ma literówke: To nasz podwórko - powinno być nasze.
-Bronie o dwóch atrybutach: jeśli nie mamy dwóch atrybutów, jesteśmy infomowani tylko o jednym z nich. Brakowało mi siły i many, a komunikat mówił tylko o manie.

shidorki1

shidorki1

Użytkownicy
posty3
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Bugi znalezione dotychczas przeze mnie (dajcie znać jeśli to tylko błąd u mnie):
-Gdy nauczyłem się wydobywać przedmioty z topielców to gdy otwieram zwłoki w celu zebrania trofeów to wyskakuje błąd który można zamknąć tylko jeśli w jakiś sposób zamknę okienko wydobywania przedmiotów
-Co jakiś czas podczas próby podnoszenia przedmiotu przede mną postać próbuje podnieść coś niewidzialnego bez nazwy i wyskakuje błąd. bug nie zamyka gry i jest nieszkodliwy ale może istnieje możliwość poprawy tego
-Przez NPC Gamala nie mogłem wykonać paru zadań w starym obozie dotyczących przyjęcia tam (bodajże od Złęgo, Świstaka i Scattiego)
-Mordrag mnie zlał jeśli chodzi o pierwsze zadanie od niego w SO, nie ma kwestii która prowadzi do zadania z zaniesieniem pierścienia do Laresa i uprzednim zaprowadzeniem nas do nowego obozu, nie wiem czy to nie przypadkiem przez rozmowę z Gamalem lub Draxem/

Ale ogólnie gra się na modzie przyjemnie, powodzonka z naprawą bugów :)

gothic1210
  • Gość

gothic1210
Gość

Błędy i bugi
#64 2015-01-20, 19:46(Ostatnia zmiana: 2015-01-20, 19:58)
-Gdy nauczyłem się wydobywać przedmioty z topielców to gdy otwieram zwłoki w celu zebrania trofeów to wyskakuje błąd który można zamknąć tylko jeśli w jakiś sposób zamknę okienko wydobywania przedmiotów
Mógłbyś zrobić screena, albo podać treść błędu.
Dotyczy to obu błędów.
Albo podaj treść.

A jeszcze abstrahując do posta z poprzedniej strony, to ŻADEN myśliwy nie ma gildii Bandyta! Wszyscy mają ustawione GIL_NONE.

shidorki1

shidorki1

Użytkownicy
posty3
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
To jest po otwarciu topielca, z mojego skilla w czytaniu widze że to przez mięsko:
http://i.imgur.com/4iHUGJp.jpg

-Co do drugiego to juz nie jest tak łątwo znaleść ale wrzuce jak mi sie to przytrafi.

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi
A no właśnie, mięso topielca w ogóle nie ma textury(albo modelu... nie znam się na tym xD)

gothic1210
  • Gość
Tak, modelu nie ma. Wrzucę do patcha. Można sobie wgrać ten pliczek do folderu Gothic/_Work/Data/Meshes/_compiled 
https://www.dropbox.com/s/q022dgak57eh00l/ITFO_BACON.MRM?dl=0
Gdyby brakowało folderów należy je utworzyć. 

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi
Misja od Silasa z Cieniem jest chyba zbugowana, mi ten Cień w ogóle się nie pojawia, dowód będzie za 30 minut w odcinku D:

Revoke

Revoke

Użytkownicy
posty62
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie dotarłem do 4 rozdziału i poszedłem do miejsca gdzie jest obóz uciekinierów z SO. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że nie było tam Kruka.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Kruk zgodnie z fabułą ginie i zostaje wskrzeszony przez Smoka ożywieńca. Dlatego został w SO.

gothic1210
  • Gość
Do tego NPCty to wyjaśniają.
@Razakel Od godziny 2:44 do 4:12 powinien być w karczmie na waypoincie NC_TAVERN_BACKROOM01. Sprawdź!

Revoke

Revoke

Użytkownicy
posty62
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pierwsze słyszę, a grałem w G2NK mnóstwo razy. Na dowód podam link do Gothicpedii.
Nigdzie tam nie pisze, że został wskrzeszony.

Nefario

Nefario

Użytkownicy
Bractwo Gothic'a
posty410
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothic'a
:facepalm:
http://pl.gothic.wikia.com/wiki/Smok_O%C5%BCywieniec

"Wskrzesza Kruka, byłego magnata z Górniczej Doliny po to, aby ten odnalazł starożytny artefakt Beliara, który został ukryty w Jarkendarze."

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi
@Outlander aaaa.... a ja idiota biegałem o północy D:

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Patrzę sobie co tam na karteczce jeszcze zapisałem z bugów i Firn oferuje umiejętność skórowania gadów, bierze za to 50 bryłek i 1 pkt nauki, tyle, że w dialogu ten 1 PN nie jest umieszczony. Gra często zawiesza się, gdy po pobiciu kogoś zagadujemy go. Aha, czy prawidłowym jest, kiedy będąc jeszcze kretem dostajemy drugi rozdział po pierwszej rozmowie z Lesterem?

gothic1210
  • Gość
Nieprawidłowe. I to bardzo poważny bug, który będzie naprawiony w łatce.

Czy wyświetla się jakiś komunikat?

E: Jak przez przypadek przeszedłeś do drugiego rozdziału to proponuję jednak wczytać.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Nie ma komunikatu, tyle, że drugi rozdział i tyle. Gdybym nie miał jeszcze piątego poziomu, to domyślam się, że by tego nie było, więc warunki drugiego rozdziału pewnie są do zmiany.

Edit: Ok, poczekam na łatkę.

gothic1210
  • Gość
Tzn warunki były tylko zrobiłem idiotyczny błąd dając operator II zamiast && :(
A o komunikat chodziło mi podczas crashy (po tych pobiciach), bo ja czegoś takiego nie miałem. 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry