Później okazało się, że dodaliście możliwość zostania kretem/zbieraczem/kopaczem, jako ułatwiony sposób na dołączenie do
jakiegoś obozu, mimo iż to właśnie konieczność starania się o swoje
miejsce w danym obozie dodaje realizmu całemu procesowi, a nam poczucie
przynależności do obozu i chęć walki o ważną sprawę, a nie tylko
przeżycia do następnego dnia.

Żeby zostać Kopaczem a potem awansować na Cienia trzeba się nieźle nachodzić. I to bardziej niż przy podstawowym przyłączeniu do obozu. Ale skąd ty masz o tym wiedzieć skoro w modyfikację nawet nie grałeś i karmisz nas swoimi marnymi spekulacjami na jej temat. Co z tego, że staramy się zadbać o to czego twórcy nie dopilnowali. Przecież w G1 i G2 różnią się nawet twarze ważnych NPC (np. Ciphera i Senyana)! Co z tego, że dodaliśmy myśliwego Gestaha, który w G2 mówił, że był pod barierą, albo, że zmieniliśmy wygląd ww. Ciphera i Sanyana na te z G2? Przecież to wszystko było takie zgodne... [idiot_mode] To była ironia[/mode] I Ty, śmiesz nam zarzucać, że robimy na złość takim SÓPER-FANOM jak ty tworząc naszą modyfikację. Wiesz co? Daruj sobie i lepiej stąd idź. W jednej rzeczy się nie pomyliłeś. Ta modyfikacja zdecydowanie nie jest dla ciebie.
Najpierw dodaliście możliwość zostania Magnatem mimo, iż nie wzięliście pod uwagę tego, że zbroja magnata ma porównywalne jak nie lepsze
statystyki od zbroi z pancerzy pełzaczy, którą to zdobywamy gdy jesteśmy
na szczycie kariery wojownicze
Nikt nie powiedział, że dostajemy zbroję Magnata. Dostajemy lekką zbroję magnata, lekko różniącą się tylko od ciężkiej zbroi Strażnika. Kolejna z dupy wzięta spekulacja.
Postanowiłem napisać tego posta, ponieważ mod nazywa się, jak to ładnie ujął Ahran "EDYCJA ROZSZERZONA GOTHIC I a nie INWENCJA TWÓRCZA AUTORÓW",
a to sprawia, że sami pod sobą dołki kopiecie gdy wprowadzacie tak
drastyczne zmiany jak te, gdyż sami nałożyliście na ten mod ograniczenia
co do inwencji twórczej poprzez nazwę, która wręcz wam nakazuje zrobić
ten mod tak, by Gothic nadal był Gothiciem, tylko że dokończonym i
pozbawionym błędów.
To, że nazwa nakłada na mnie pewnie ograniczenia nie znaczy, że nie mogę dodać czegoś od siebie. Z resztą ten argument jest tak idiotyczny, że nawet nie chce mi się go oponować.
fani
Fani-srani. Fani Gothica (anyway to określenie jest debilne) są specyficzni... i to bardzo. Ostatnia rzecz, jaka mnie obchodzi w życiu to ich trzy zdaniowe "recenzje".
Co do modyfikacji:Mozliwość zostania Nowicjuszem Ognia została wycięta z modyfikacji. Nie ze względu na dwóch malkontentów powyżej tylko z innego powodu: wątek był za krótki i wymagał rozbudowy. To była jedna z tych rzeczy, których tak nie lubię, czyli późno dodana. Na początku był to mój luźny pomysł, który przypadł do gustu zespołowi i zdecydowałem się go w końcu dodać. Obecnie brakuje chęci i czasu na rozbudowę tego wątku. Skupiamy się na bugach.
Czarny Mag też został usunięty już dawno. Razem z Ahnbaelem (a on naprawdę ma o tym pojęcie) uważamy, że na dzień dzisiejszy w modyfikacji nie ma żadnych elementów, które godziłby w i tak mało spójne uniwersum Gothica. Oczywiście pomijam fakt, że całe to wasze wspaniałe lore jest dziurawe jak polskie drogi, ale zawsze znajdzie się jakiś przemądrzały cwaniaczek, który będzie uważał inaczej.
cienie nowicjusz
To są Nowicjusze Ognia, a nie żadne "cieniste nowicjusze". A zresztą już ich nie ma.