Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3423208 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3423208

Odpowiedzi 7445

Ahran

Ahran

Użytkownicy
posty26
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To był sarkazm idioto.

gothic1210
  • Gość
No i po chuj on był społeczna spierdolino?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Dobra, zamknijcie wszyscy mordy :F Niech jedni robią moda, inni czekaja, bo serio juz mam cisnienie zeby wrocic do Gothic'a 1, a jak patrze na forum Gothic: Edycja Rozszerzona i na ten temat to to cisnienie tylko wzrasta :D

DAAAWAAC MOOODAA :lol2:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Outlander, chcesz może mieć bana? :D Albo zjedz Snickersa :D

gothic1210
  • Gość
Nie będziesz mi mówił co mam jeść.

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Outlander daj sobie siana.Myślisz że tymi bluzgami ich zniechęcisz?Czujesz się lepiej jak kogoś zjedziesz?
Każdy ma prawo do wyrażenia swoich opinii a ty wyskakujesz do każdego kto ci zwróci uwagę.

gothic1210
  • Gość
Było za cicho. Nie czuje się lepiej jak kogoś zjadę. Przemilczmy resztę. xD

Warewolf, łój i wątrobę tylko.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zeby zjechac z tematu zapytam, czy myslistwo bedzie rozwiniete w modzie? Czy np. z takiego kretoszczura zyskamy łój, wątrobe, racice, ryjek, kły, jelito itd?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
Tak, są nowe umiejętności łowieckie :D

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak, są nowe umiejętności łowieckie
Spodziewalem sie innej odpowiedzi :( A juz chcialem zaczac hejtowac... :lol2:

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ja jednego nie kapuje, dlaczego nagle tak wszyscy się wpierdalają ze każda zmiana musi być w 100% zgodna z lore, ja już mówiłem dawniej mody w ogóle się lore nie trzymały a jaka miały grywalność, dobry przykładem było MT, teraz jeśli przyrównać do tego ER i otrzymamy więcej opcji, poprawę balansu i rozwoju no i mniej bugów to już mam gwarantowane skok grywalności

Tu duzo nie trzeba, skoro Mt było totalnie unlore ale miało dużo grywalność, to jeśli dajmy na to ER tez bedzie unlore ale nie bedzie miało bugów i to ogólnie będzie lepiej zagospodarowane to chyba oczywiste ze i grywalność będzie jeszcze większa niż swego czasu u MT.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Drakon1590

Drakon1590

Użytkownicy
posty115
Propsy82
Profesjabrak
  • Zbanowany
pusto

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
Wiesz co Tizgar? Zaczynam się zgadać z twoim zdaniem odnośnie lore. Chyba nie zawsze warto trzymać się ściśle określonych zasad, które założyli twórcy. W modach powinna się liczyć inwencja twórcza. 

gothic1210
  • Gość
Ja jednego nie kapuje, dlaczego nagle tak wszyscy się wpierdalają ze każda zmiana musi być w 100% zgodna z lore, ja już mówiłem dawniej mody w ogóle się lore nie trzymały a jaka miały grywalność, dobry przykładem było MT, teraz jeśli przyrównać do tego ER i otrzymamy więcej opcji, poprawę balansu i rozwoju no i mniej bugów to już mam gwarantowane skok grywalności

Tu duzo nie trzeba, skoro Mt było totalnie unlore ale miało dużo grywalność, to jeśli dajmy na to ER tez bedzie unlore ale nie bedzie miało bugów i to ogólnie będzie lepiej zagospodarowane to chyba oczywiste ze i grywalność będzie jeszcze większa niż swego czasu u MT.
Bo wyszło sobie ZW i kilku osobom się nie spodobało. Nagle wszyscy podłapali fazę na to, że coś im nie pasuje. Dawniej mogłeś zrobić gówno i było spoko. Teraz wymagania z kosmosu. Ja tu w żadnym razie nie mówię, żeby robić coś bez sensu, ale też bez przesady. Kilka osób chyba zapomniało, że Gothic ma kilkanaście lat i był robiony przez średnio profesjonalne studio co wiązało się z bugami.
A ja sobie trochę dzisiaj potrollowałem.  :F

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

No ta, zwłaszcza wątek pradawnych ćpunów którzy pasują do gothica, tak samo jak miecze świetlne  :ok:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie chce mówić tego głośno ale według mnie trzymanie się lora ogranicza moderska swobodę która jest w modzie konieczna, bo ten musi dodawać to i owo wiec to ze KM1 do nauczenia w r1 jest unlore nie wygra z tym ze zmiana jest na + bo będzie mieć dobre zastosowanie przy przebiegu gry.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Ahran

Ahran

Użytkownicy
posty26
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Bo ten mod nazywa się EDYCJA ROZSZERZONA GOTHIC I a nie INWENCJA TWÓRCZA AUTORÓW :)
Gothic1210 sam założył na siebie ograniczenia. Tizgar nie dziwią mnie twoje posty na temat lore po twoich wypocinach w dziale Global Moda na temat questow.

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
Też to zacząłem zauważać że ogranicza. Nie wszystko co jest zgodne z lore jest dobre, jak też nie wszystko unlore jest złe. 

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

Z MT to było tak że ludzie grali i wszystko się z początku podobało.
Nawet takie jazdy jak spodnie siekacza czy kij baseballowy.
Później gdy ktoś napisał temat o opiniach zaczęto po tym modzie jechać.
Czas leci naprzód i zmieniają się standardy jeżeli chcę się przypasować wszystkim obecnie trzeba się do nich przystosować.
Nie wszyscy bowiem będą chcieli grać w moda z podobnymi ideami co MT i modyfikacje starsze gdzie nie kładziono nacisku na fabułę
tylko na to by ogólnie coś zrobić.
Zrobiono dużego moda który się spodobał ze względu na dużą ilość rzeczy nowych wprowadzonych do gry teraz ludzie oczekują fajerwerków i bóg wie czego.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Owszem ,dobrze nie przesadzać w żadna stronę :P

A czy wiemy dokładnie co tworcy czyli PB chciało dac do G1? mamy kilka prawie pewniaków ale kilka rzeczy tutaj Outlander moze dodać które ciężko przypisać do lora, ale istotnie poprawiły by ogólnie grę, ma tez prawo dodać kilka rzeczy które wpasują się w klimat to ze w całym g1 watek np myśliwych jest ze tak powiem 3 npcowy nie znaczy ze ich obóz z większą grupa by tu nie pasował, takich przykładów można by dać więcej.

0 użytkowników
Do góry