Ostatnio cisza w temacie, więc postanowiłem coś dać. Mam tutaj 2 screeny.

W wersji 1.4 będziemy mogli zostać magnatem na trzecim rozdziale gry. Aby to zrobić trzeba być uprzednio strażnikiem i wykonać szereg zadań związanych ze świątynią nieopodal Cavalorna (w oryginale stała pusta). Po drodze do świątyni (tam gdzie włóczędzy) został dodany mały obóz, a raczej biwak, strażników, którzy zajmują się sprawdzaniem co się dzieje w świątyni. Na screenie widać pancerz magnata, który dostajemy przy awansie. Jako magnat można będzie zlecać misje strażnikom (wzorowałem się na mobilnej wersji AC Revelations

). Działa to tak, że u Thorusa możemy zlecić różne zadania strażnikom (np. polowanie, ubijanie potworów, napady na bandytów). Żeby nie było tak łatwo mamy ograniczoną liczbę strażników (30 + bonusowe za różne decyzje). Każda misja wymaga pracy kilku strażników przez jakiś czas (od 6 do 15 minut czasu rzeczywistego), dlatego nie możemy wykonywać wszystkich misji na raz. Czas do zakończenia misji widać właśnie w rogu ekranu, przy ikonie.

Tutaj widać małe okno statystyk (działa jak książka i jest w ekwipunku od początku gry). Dodałem kilka nowych zdolności łowieckich.
To tyle. Kiedy wyjdzie nowa wersja nie mogę powiedzieć, gdyż mam sporo rzeczy na głowie i mało czasu poświęcam na modding. Bugi są poprawiane. Zgłosiło się 3 testerów. Na razie tyle.