Wrocław - Zlot tM 62349 268

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 12.09.2012 roku

Wyświetleń 62349

Odpowiedzi 268

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Wrocław - Zlot tM
#100 2012-10-10, 20:32(Ostatnia zmiana: 2012-10-10, 20:33)
Przypominam, że już w ten weekend zlot :D  Przydałoby się umówić jakieś miejsce spotkania i te sprawy.

Pogoda zła raczej nie będzie - 14C, zachmurzenie (nie zmienimy się w popiół na słońcu), zero deszczu i powiedzmy niewielki wiatr.

Lista zainteresowanych osób nie zmieniła się? W razie czego Dziki niestety się nie pojawi, choć liczyłem, że sam to powie :ok:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Jestem we Włoszech. Więc lipa.
Skoro ja nie jade to nie jedzie Hwepu i prawdopodobnie Bua.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Aztek, a gdzie niby mamy się spotkać? :D

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Rynek pod spiżem?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Wrocław - Zlot tM
#104 2012-10-10, 21:17(Ostatnia zmiana: 2012-10-10, 21:28)
I w końcu o której? Ostatnio pogoda zdecydowanie mi się nie podoba, szybko robi się ciemno i zimno, preferowałbym zdecydowanie nie-wieczorową porę.

//edit:
Ogrodnik (ciągle czeka na koniec swojego dobrowolnego bana :lol: ) napisał do mnie na gg:
Podbijam dzień
Wieczorem na 90% mnie z wami nie będzie
(...)
Napisz w temacie na tm, że wieczorem raczej mnie nie będzie, ale w dzień moze by się udało, żebym wpadł

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Jak wywuz już powiedział, woil zwiedzać gay bary w watykanie więc nie moge liczyć na to że ktoś dorzuci mi się do benzyny a dwie setki to dosyć duża kwota, nie wiem jednak co z bułą, czy by wrzucił setkę czy nie. Nie wiem czy mnie stać na taką wyprawę.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Ale po co jechać autem, co z pkp/pks/prywatnym helikopterem?

Moja ostatnia podróz autokarem trwała ponad 40 godzin i było strasznie, nigdy więcej. Generalnie ceny są tylko połowę tańsze niż samochodem a tysiąc razy bardziej nudne i mniej komfortowe.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Koszt z Krakowa do Wrocławia to ok. 40 zł w jedną i drugą stronę, jeśli jesteś studentem. Szkoda tylko że w jedną stronę jedzie się ok. 5 godzin.

Vuler

Vuler

Użytkownicy
posty60
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Vuler

Wrocław - Zlot tM
#109 2012-10-11, 15:51(Ostatnia zmiana: 2012-10-11, 15:52)
Koszt z Krakowa do Wrocławia to ok. 40 zł w jedną i drugą stronę, jeśli jesteś studentem. Szkoda tylko że w jedną stronę jedzie się ok. 5 godzin.

Jak jestes studentem to ok 30zł, a przejazd to ok 3h z hakiem (bezpośrednie połączenie, a jak jedzie przez katowice to 4h)

EDIT: Oczywiscie Autobusem, bo pociagiem to faktycznie 5-6h

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do miejsca spotkania, to sa tu osoby, ktore znaja miasto lepiej niz ja. osobiscie stawialbym jednak na rynek. co do pory to preferuje wieczor, serce miasta naprawde wiele wtedy zyskuje, ale skoro sa glosy sprzeciwu to musimy do tego dojsc droga demokracji - i to szybko. co z reszta? moze ktos przypomniec o zlocie fenixowi? ja niestety nie moge tego aktualnie zrobic.

no i na miejscu wszyscy beda miec ze soba kontakt by sie spotkac? ja mam nr tel do meata, adanosa i ogrodnika w razie czego. meat ma z kolei do bulkowskiego jak sie nie myle.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Ja z kolei jestem paskudnie przeziębiony, zaczynam tracić stuprocentową pewność czy będę mógł się na dłużej pojawić (i mówić). Preferowałbym jakieś ciepłe i spokojne miejsce w pobliżu Rynku/Grunwaldu :D

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Co do miejsca spotkania, to sa tu osoby, ktore znaja miasto lepiej niz ja. osobiscie stawialbym jednak na rynek. co do pory to preferuje wieczor, serce miasta naprawde wiele wtedy zyskuje, ale skoro sa glosy sprzeciwu to musimy do tego dojsc droga demokracji - i to szybko. co z reszta? moze ktos przypomniec o zlocie fenixowi? ja niestety nie moge tego aktualnie zrobic.
Też uważam, że wieczór byłby dobry. Jak chcecie popołudnie, to kiedy? Sobota o 14? Miejsce, najlepiej tam, gdzie nie palą :lol2:  
no i na miejscu wszyscy beda miec ze soba kontakt by sie spotkac? ja mam nr tel do meata, adanosa i ogrodnika w razie czego. meat ma z kolei do bulkowskiego jak sie nie myle.
Ja mam m.in. do Wowoza, KZW, Vulera, Avallacha, Buły. Oczywiście, jak się nic nie zmieniły :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, zdecydowanie gdzies gdzie nie pala :lol2:  mamy 2:2, glosowac ludzie. dla mnie spoko bylaby 17-18. grunwald na spotkanie nie wydaje mi sie z kolei zbyt atrakcyjny. wez allah witamine c i bedziesz zdrow.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Jak wywuz już powiedział, woil zwiedzać gay bary w watykanie więc nie moge liczyć na to że ktoś dorzuci mi się do benzyny a dwie setki to dosyć duża kwota, nie wiem jednak co z bułą, czy by wrzucił setkę czy nie. Nie wiem czy mnie stać na taką wyprawę.
Poponuje poczekać na tego złamasa i pojechać w innym terminie. Studenciki przecież siedzą tam cały czas.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Najpier wowóz mówi, że do dupy pomysł, bo nikt nie przyjedzie, a potem okazuje się, że wszyscy zadeklarowani nadal chcą jechać, tylko jemu coś nie pasuje :P

Popisuje się ciągle menda jedna...

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Wrocław - Zlot tM
#116 2012-10-11, 21:50(Ostatnia zmiana: 2012-10-11, 21:53)
Najpier wowóz mówi, że do dupy pomysł, bo nikt nie przyjedzie, a potem okazuje się, że wszyscy zadeklarowani nadal chcą jechać, tylko jemu coś nie pasuje :P

Wniosek - Wowoz jest nikim

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Może faktycznie spotkajmy się za tydzień jak Buła proponuje - mi pasowało by to bardziej, Wąski już będzie, więc i Buła i Hwepu też, Avallach się wykuruje i coś tam z dzikim może przestanie się dziać.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na nastepny tydzien z kolei dziki i ja (a co z tym idzie takze meat) mamy calkiem inne plany, ktorych termin nie jest od nas zalezny... wiec jak juz to za dwa :I

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Na nastepny tydzien z kolei dziki i ja (a co z tym idzie takze meat) mamy calkiem inne plany, ktorych termin nie jest od nas zalezny... wiec jak juz to za dwa :I
Potem znowu coś i znowu, i wyjdzie ze WWZ miał racje.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry