Prawo jazdy 33067 129

O temacie

Autor Wowoz

Zaczęty 30.08.2012 roku

Wyświetleń 33067

Odpowiedzi 129

kazzmir
  • Gość

kazzmir
Gość

Prawo jazdy
#60 2012-09-01, 12:43(Ostatnia zmiana: 2012-09-01, 12:45)
bardzo bym chciał żeby taka austria podjęła się uczenia polskich kierowców jazdy. kultura jazdy ponad wszystkim, gdy będzie bezpiecznie na drogach bo kierowcy będą szanowali siebie, swoje życie i innych, wtedy technikalia jakiekolwiek by nie były dopracowuje się z czasem.

ja np nie jeżdżę na rowerze po ulicach bo się boję, raz nawet dostałem za to mandat. kłóciłem się z policjantem że nie widzę dużej różnicy w chodzeniu po ulicy i jeżdżeniu rowerem po niej. tak samo narażam się na potrącenie.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
A propo tego czym się zdaje. U mnie w Wordzie zdaje się też Pandą bo właściciel salonu fiata odpowiednio posmarował : p oto cała polityka czym się zdaje.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Prawo jazdy
#62 2012-09-01, 12:52(Ostatnia zmiana: 2012-09-01, 13:00)
ja np nie jeżdżę na rowerze po ulicach bo się boję, raz nawet  dostałem za to mandat. kłóciłem się z policjantem że nie widzę dużej  różnicy w chodzeniu po ulicy i jeżdżeniu rowerem po niej. tak samo narażam się na potrącenie.                                        

Od chodzenia masz chodniki/pobocze - pewnie chodziło o to że spowalniałeś ruch :D

@up nie ma to jak wyjechać z terenu zabudowanego pandą i bezpośrednio za nim trafić na dość spora górkę :D

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Prawo jazdy
#63 2012-09-01, 12:52(Ostatnia zmiana: 2012-09-01, 12:56)
bardzo bym chciał żeby taka austria podjęła się uczenia polskich kierowców jazdy. kultura jazdy ponad wszystkim, gdy będzie bezpiecznie na drogach bo kierowcy będą szanowali siebie, swoje życie i innych, wtedy technikalia jakiekolwiek by nie były dopracowuje się z czasem.

To jest kwestia mentalności. U nas odwiecznie panuje słowiańska Mentalność Janusza aka ja wiem najlepiej i nie zmienisz tego niczym mało radykalnym. W Norwegii masz astronomiczne mandaty rzędu kilkunastu tysięcy złotych za najdrobniejsze wykroczenia a ostrożność i uprzejmość na drogach jest wręcz irytująca.

ja np nie jeżdżę na rowerze po ulicach bo się boję, raz nawet dostałem za to mandat. kłóciłem się z policjantem że nie widzę dużej różnicy w chodzeniu po ulicy i jeżdżeniu rowerem po niej. tak samo narażam się na potrącenie.

Też się boję i unikam jak mogę. Rower to nie jest pojazd na polskie drogi a już tym bardziej nie do miasta. Z resztą w oczach Janusza jeżdżącego zdezelowanym passatem jest to pojazd co najwyżej godny plebsu.

kazzmir
  • Gość

kazzmir
Gość

Prawo jazdy
#64 2012-09-01, 13:41(Ostatnia zmiana: 2012-09-01, 13:59)
W Norwegii masz astronomiczne

polskie drogi

jak widać mentalność udaje się modyfikować siłowo :D  nie wiem czy to odwaga rządzących mogłaby spowodować takie drastyczne zmiany w prawie karnym czy po prostu uważa się że kilka tysięcy zabijanych autami każdego roku ludzi to dobry bilans zysków i strat... cokolwiek wpływa na to że kierowcy nie boją się konsekwencji powinno ulec zmianie. najlepiej przywrócenie kary śmierci.

z drugiej strony można mieć mentalność skurwysyna ale kulturę jazdy wyuczoną i opanowaną, więc wydaje mi się że zwalanie winy tylko na to, to za duża generalizacja tego problemu. gdyby poza znakami i przepisami uczono i bezwzględnie wymagano kultury jazdy, wydaje mi się że w ciągu dekady można by zmienić polskie drogi na lepsze.

specjalnie nie mówiłem o jakości dróg, bo ona nie ma wpływu na mentalność i kulturę, ale jeżeli przyjąć że jakość nawierzchni może mieć swój negatywny wpływ na wypadki-śmierć to tak. nie wiem czy karać za zaniedbania bo nie wiadomo kogo karać? obecnych? poprzednich? czy hurtem za ostatnie 70 lat wszystkich?

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
I jak chujew zdałeś?

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
pisal ze za ponad miesiac ma kolejny termin

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Aha czyli nie zda.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
Dziś zdałem testy  zewnętrzne, 18/18  dobrze.  Na 25.10.2012 o godz 9.00 mam zaplanowany praktyczny. A ty wowuś jak tam? Zdałeś? :D

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
czwartek D-DAY

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Lądowanie na latarni?

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy

Siekacz

Prawo jazdy
#71 2012-10-02, 16:06(Ostatnia zmiana: 2012-10-02, 16:07)

jak widać mentalność udaje się modyfikować siłowo :D  nie wiem czy to odwaga rządzących mogłaby spowodować takie drastyczne zmiany w prawie karnym czy po prostu uważa się że kilka tysięcy zabijanych autami każdego roku ludzi to dobry bilans zysków i strat... cokolwiek wpływa na to że kierowcy nie boją się konsekwencji powinno ulec zmianie. najlepiej przywrócenie kary śmierci.

z drugiej strony można mieć mentalność skurwysyna ale kulturę jazdy wyuczoną i opanowaną, więc wydaje mi się że zwalanie winy tylko na to, to za duża generalizacja tego problemu. gdyby poza znakami i przepisami uczono i bezwzględnie wymagano kultury jazdy, wydaje mi się że w ciągu dekady można by zmienić polskie drogi na lepsze.

specjalnie nie mówiłem o jakości dróg, bo ona nie ma wpływu na mentalność i kulturę, ale jeżeli przyjąć że jakość nawierzchni może mieć swój negatywny wpływ na wypadki-śmierć to tak. nie wiem czy karać za zaniedbania bo nie wiadomo kogo karać? obecnych? poprzednich? czy hurtem za ostatnie 70 lat wszystkich?

Tak naprawdę najniebezpieczniejszymi kierowcami są głównie kobiety i dzieciaki w furach rodziców.
Kobiety jeżdżą najczęściej aż do bólu zgodnie z przepisami, przy tym w ogóle nie myśląc.
Co do wysokości mandatów. Wszystko zależy od punktu siedzenia.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Opowiadaj Siekacz jak jeździsz po pijaku

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy
pierdol się baranie  :wink:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A wiesz że chętnie

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy
Spoko. :ok:  
Tylko zdjęć nie zamieszczaj.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Mark Twain

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
Nie musiałeś tego pisać.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dobra powiedzmy że tamtego jeszcze nie napisałem

Mark Twain

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&

0 użytkowników
Do góry