Eeee... aha. Mogłeś napisać nowego posta zamiast edytować. Cóż, musisz znaleźć co takiego to powoduje, nie jestem raczej w stanie bezpośrednio ci pomóc. Prawdopodobnie te dwa skrypty korzystają z różnych zmiennych na określenie siły działającej na obiekt w pionie (z punktu widzenia realnej fizyki: wypadkowej siły grawitacji i sił sprężystości podłoża, a w przypadku ciała zanurzonego w wodzie także siły wyporu). Musiałbyś ujednolicić wykorzystywaną przez nie jednostkę i zastosować w ich miejsce wspólną zmienną. Przykro mi, Unity to silnik, nie jest raczej dla osób które chcą korzystać z gotowych skryptów nie rozumiejąc ich i nie pisząc samemu.
@down: Musiałem zedytować posta, bo najpierw w swoim napisałeś że bez względu na to co wpisujesz nadal nie działa, potem "dzięki, działa", a potem znowu że działa ale masz inny problem. "Zamykam" napisałem po twojej pierwszej edycji, ale przed drugą. Następnym razem nie nadpisuj totalnie zawartości starego posta, tylko albo dodawaj coś na dole, albo pisz nowego...
@down: kurwa, znowu to robisz. Teraz skasowałeś zawartość posta i zmieniłeś na ".". No bez jaj. Jak dalej tak będziesz robił, albo przestanę ci odpisywać, albo zabiorę możliwość edytowania. Korzystaj z edycji do dopisywania czegoś albo poprawiania błędów, nie totalnego wywalania zawartości postów w trakcie dyskusji
@down: o, teraz skasowałeś kropkę i napisałeś w jej miejsce innego posta.