Wyniki nauki 97900 361

O temacie

Autor Leinnan

Zaczęty 20.06.2012 roku

Wyświetleń 97900

Odpowiedzi 361

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Wyniki nauki
#200 2012-06-30, 21:53(Ostatnia zmiana: 2012-06-30, 21:55)

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Wyniki nauki
#201 2012-07-01, 00:02(Ostatnia zmiana: 2012-07-01, 00:02)
Mogłeś to zarapować chociaż... :D

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Co najwyżej za-Rape'ować

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Ach, zjebałem panowie! Zjebałem po całości!

Semester 1
BS24110    Bioinformatics          80      
BS23720    Applied Molecular Biology          82      
BS22700    Quantitative Biology & Information Technology          N/A      
BS22120    Evolution & Molecular Systematics          73      
Semester 2
BS24310    Cancer Biology          64      
BS22810    Human Genetics And Medical Biochemistry          79      
BS22720    Quantitative Biology & Information Technology          83      
BS24610    Practical Skills In Biochemistry          71      
BS22620    Exploring Genetics          79

Co daje średnią ważoną 77,3% :/ (moduły z końcówką -20 są dwa razy więcej warte niż te z końcówką -10). Jak ja się z takimi wynikami pokażę na Cambridge? :(

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
wstyd!

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Nie pokażesz się. Nigdzie cię nie przyjmą i wrócisz do polski.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

Wyniki nauki
#206 2012-07-06, 17:50(Ostatnia zmiana: 2012-07-06, 17:50)
nie martw sie kyro, cale szczescie jest KULbridge

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zrobię doktorat z Genetyki Chrześcijańskiej.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Gandalf

Gandalf

Użytkownicy
posty7
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No to i ja się podepnę :C

Swoich celów nie wypełniłem, jednak biorąc pod uwagę to, jak wyglądała moja edukacja w II LO im. Marii-Skłodowskiej Curie w K. i nastrojów/oczekiwań pomaturalnych, z wyników jestem ostatecznie nawet zadowolony. Żal tylko głównych rozszerzeń ._.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Zrobię doktorat z Genetyki Chrześcijańskiej.
Będziesz musiał cały materiał przerabiać od nowa

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Mark Twain

Gandalf

Gandalf

Użytkownicy
posty7
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Gandalf

Wyniki nauki
#212 2012-07-06, 19:52(Ostatnia zmiana: 2012-07-06, 19:53)
Trzeba było zdawać fizykę zamiast informatyki
Fizykę kompletnie odpuściłem, nie dawałem sobie z nią rady(bo to przedmiot z gatunku "jak uśniesz/nie załapiesz na początku, to potem się nie wyrobisz"). Ogólnie rzecz biorąc, nie potrafiłem sobie tak zaplanować czasu, by mieć go na wszystko. Więc fizyka poszła do kategorii "byle zdać". Zresztą od samego początku myślałem o informatyce uniwersyteckiej, a nie politechnicznej. Z początku myślałem o UW, ale jakiś czas temu dowiedziałem się, że UJ ma niskie progi a podobny poziom. Więc wybór uczelni jasny :D  Tam, gdzie się chcę dostać, liczą tylko jeden wynik: z matmy albo z informatyki. Więc na dobrą sprawę policzą mi tylko podstawę matmy, co mi daje 46 punktów rekrutacyjnych. Jestem minimalnie pod kreską zeszłorocznego progu w I turze, a w tym roku zwiększono ilość miejsc do aż 250. Na wszelki wypadek złożyłem też na filologię angielską, chociaż tam bywa po 20 osób na miejsce więc nie wiem, czy miało to sens  :D

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Dla niektórych nieświadomych (bo niektórzy mogą nie wiedzieć, a interesuje ich sprawa stypendium): projekt UJ chyba nie przeszedł i nie dostali hajsu na zamawianą infę.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Fizykę kompletnie odpuściłem, nie dawałem sobie z nią rady(bo to przedmiot z gatunku "jak uśniesz/nie załapiesz na początku, to potem się nie wyrobisz").
Gówno prawda. Fizyka to pasja. Nie byłeś pasjonatem, nie dawałeś rady.

Mark Twain

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Wyniki nauki
#215 2012-07-06, 20:42(Ostatnia zmiana: 2012-07-06, 20:42)
Fizykę kompletnie odpuściłem, nie dawałem sobie z nią rady(bo to przedmiot z gatunku "jak uśniesz/nie załapiesz na początku, to potem się nie wyrobisz")

do szkolnej fizyki nie trzeba być pasjonatem, żeby ogarnąć. I nie trzeba również "nie spać na początku" bo ta cała szkolna fizyka to multum kompletnie nie powiązanych tematów, więc możesz sobie olać dźwięk a pojąć światło, na końcu i tak będzie się znało połowę albo ponad. Autorytetem fizyki licelanej może nie jestem, ocenę miałem marną, ale nie zgodzę się że nie da się ogarnąć fizyki bez znajomości poprzednich tematów - bo sam ogarniałem tylko to co było dla mnie ciekawsze, resztę przesypiając.

Gandalf

Gandalf

Użytkownicy
posty7
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Gandalf

Wyniki nauki
#216 2012-07-06, 20:42(Ostatnia zmiana: 2012-07-06, 20:50)
No, nie byłem pasjonatem :P Jednak gdybym wziął się za nią teraz od nowa, przede wszystkim bez głowy zawalonej pamięciówką z historii itp, poszłoby inaczej. Po czasie zrozumiałem parę rzeczy, których wcześniej nikt mi nie przedstawił w sposób taki, żebym załapał. U mnie w klasie nikt nie rozumiał, wszyscy robili zadania mechanicznie(co sam przyznał czołowy fizyk w klasie). Ja nie robię, dopóki nie zrozumiem(niepraktyczne, ale wg mnie bardziej wartościowe). Tak czy inaczej jeśli nie przyjmą mnie na wydział MiI, to na FAIS czeka mnie ponowne spotkanie z fizyką. Ale nie boję się tego. Teraz mam bardziej poukładane w głowie.
projekt UJ chyba nie przeszedł i nie dostali hajsu na zamawianą infę.
To potwierdzona informacja? Na dniach otwartych rozmawiałem z doktorantem z TCS, mówił że nic nie wskazuje na to, by w tym roku miało nie przejść...
I nie trzeba również "nie spać na początku" bo ta cała szkolna fizyka to multum kompletnie nie powiązanych tematów,
Mam na myśli "na początku działu". Zresztą, podejrzewam że dla każdego z nas "ogarnianie" znaczy co innego. Zdawać, zdawałem. Ale zawsze czegoś mi w tym brakowało. Fizyka to co prawda nie mój temat, ale czy działy są kompletnie niepowiązane, to bym się kłócił. Praktycznie wszędzie występuje np. pojęcie energii, kluczowe dla całej fizyki. Ktoś lepiej w tym obeznany zapewne napisałby na ten temat więcej.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Wyniki nauki
#217 2012-07-06, 21:04(Ostatnia zmiana: 2012-07-06, 21:07)
Na liście odrzuconych projektów nie znalazłem żadnego projektu ujota, ale ja na tej liście nie widzę informatyki:
http://www.rekrutacja.uj.edu.pl/oferta-studiow/kierunki-zamawiane
Możliwe, że nawet nie starali się o dofinansowanie. Jeśli tak to to by było z ich strony bardzo niefajne zagranie i może świadczyć o tym, co rzeczywiście dzieje się na tej niezwykle prestiżowej uczelni.

Edit. Z drugiej strony, tutaj informatyka jest podana
http://www.zamawiane.uj.edu.pl/zamawiane,26
Nie wpłaciłem im nawet pieniędzy i nie próbowałem dostać się na ujot ze względu na niepewną sytuację. Są sami sobie winni tego, że nie otrzymali dodatkowego hajsu za nic :D

Gandalf

Gandalf

Użytkownicy
posty7
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z tym przenieśmy się może do tematu Studia, bo lekki offtop zaczynamy robić :D

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Ach, zjebałem panowie! Zjebałem po całości!

Semester 1
BS24110    Bioinformatics          80      
BS23720    Applied Molecular Biology          82      
BS22700    Quantitative Biology & Information Technology          N/A      
BS22120    Evolution & Molecular Systematics          73      
Semester 2
BS24310    Cancer Biology          64      
BS22810    Human Genetics And Medical Biochemistry          79      
BS22720    Quantitative Biology & Information Technology          83      
BS24610    Practical Skills In Biochemistry          71      
BS22620    Exploring Genetics          79

Co daje średnią ważoną 77,3% :/ (moduły z końcówką -20 są dwa razy więcej warte niż te z końcówką -10). Jak ja się z takimi wynikami pokażę na Cambridge? :(

Od ilu u was Kyro się zdaje?

0 użytkowników
Do góry