Dubbing do Złotych Wrót 198412 603

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 24.05.2012 roku

Wyświetleń 198412

Odpowiedzi 603

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu

Sentarion
Moderator działu

Dubbing do Złotych Wrót
#220 2012-08-07, 10:26(Ostatnia zmiana: 2012-08-07, 11:05)
Witam wszystkich na forum. Film z dubbingiem prezentuje się ładnie. Parę ciekawych głosów. (pomijam mój własny, bo to raczej reszta powinna ocenić). Już dużo głosów zostało obsadzonych. Zastanawiam się tylko ile jeszcze zostało. Już lepiej z głosami kobiet? Zbieranie dubbingu jest na wykończeniu, czy dopiero nagrana została np. mniej więcej połowa?
@Necro59 "Guard najlepszy xD" było w znaczeniu pozytywnym (że dobrze nagrane, pasujący ,fajny głos), czy w negatywnym? Bo można to różnie to interpretować, a taka opinia jest dla mnie ważna.
W sumie już niewiele postaci pozostało teraz są głównie orkowie i kobiety, bo w tej kwestii jeszcze praktycznie nic się nie ruszyło.

EDIT: Jeszcze za jakiś czas będę pisał na forum, do którego link był wcześniej podawany gdzie dużo dziewczyn dubbinguje, jak nie tam to na pewno jeszcze gdzieś się znajdzie.

compl

compl

Użytkownicy
posty21
Propsy9
  • Użytkownicy

compl

Dubbing do Złotych Wrót
#221 2012-08-07, 12:35(Ostatnia zmiana: 2012-08-07, 12:47)
Jeśli chodzi o orki to jest o tyle dobrze, że można po prostu odpowiednio głosy zmodyfikować w Audacity. (niektóre słuchawki np. Creative Sound Blaster Tactic 3d alpha mają specjalny panel, gdzie można bawić się głosami zmieniając swój głos od razu z mikrofonu na elficki, czy tez orkowy lub demoniczny. Tu można zobaczyć (
https://www.youtube.com/watch?v=hwz6-PBlq4I
))

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Akurat orków łatwo jest zrobić, więc z tym nie ma problemu, niedługo zaczniemy ich nagrywać to zaprezentujemy efekty.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Jeśli chodzi o orki
W Gothicu nie ma orek.

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
No tak sprawa orek i orków już parę razy była poruszana na tym forum :D

compl

compl

Użytkownicy
posty21
Propsy9
  • Użytkownicy

compl

Dubbing do Złotych Wrót
#225 2012-08-07, 15:31(Ostatnia zmiana: 2012-08-07, 15:31)
Przepraszam :P Jestem za poprawną polszczyzną i staram się pisać bez błędów, ale jak widać każdy może go popełnić. Też kiedyś słyszałem o tym błędzie, ale teraz nawet nie zwracałem uwagi jak coś piszę, tylko na przekaz. Jednakże dziękuje za zwrócenie uwagi.

Chilly

Chilly

Użytkownicy
posty27
Propsy48
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy

W sumie już niewiele postaci pozostało teraz są głównie orkowie i kobiety, bo w tej kwestii jeszcze praktycznie nic się nie ruszyło.

EDIT: Jeszcze za jakiś czas będę pisał na forum, do którego link był wcześniej podawany gdzie dużo dziewczyn dubbinguje, jak nie tam to na pewno jeszcze gdzieś się znajdzie.

Sentarion, jakbyś jeszcze potrzebował kogoś do dubbingowania orków to ja bardzo chętnie.
Moge ten głos jeszcze sam przerobić w programie na "orkowy"

Bardzo szybko bym to nagrał

Gawsi

Gawsi

Użytkownicy
posty32
Propsy5
  • Użytkownicy
Sentarion, jakbyś jeszcze potrzebował kogoś do dubbingowania orków to ja bardzo chętnie.
Ja również :D  Jakiegoś jednego orka nagrać dla nasycenia próżności :D

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Lepiej niech ktoś się zgłosi do Bezimiennego, albo do roli kobiecej ;p

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Na prawde chcecie tego bezimiennego dubbingowac?  :mellow:

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu

Sentarion
Moderator działu

Dubbing do Złotych Wrót
#230 2012-08-09, 21:19(Ostatnia zmiana: 2012-08-09, 21:20)
Spoko, Martinos za jakiś czas porozdziela role orków, a Beziego jak najbardziej będziemy dubbingować, inaczej cały dubbing nie miałby sensu.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Dlaczego nie mialby sensu?

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Bo dialog polega na tym że dwie osoby ze sobą rozmawiają, a jak wiadomo cały Gothic opiera się na dialogach.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Np w Dragon Age nie było dubbingu głównego bohatera. Z jednej strony pozwoliło się to graczowi lepiej z nim identyfikować, z drugiej była to masakryczna oszczędność, bo nikt nie gada tyle co on. Nie zazdroszczę ilości materiału do nagrania temu kto się tego podejmie :D

Gawsi

Gawsi

Użytkownicy
posty32
Propsy5
  • Użytkownicy

Gawsi

Dubbing do Złotych Wrót
#234 2012-08-09, 22:33(Ostatnia zmiana: 2012-08-09, 22:34)
Lepiej niech ktoś się zgłosi do Bezimiennego, albo do roli kobiecej ;p
Chętnie bym się zgłosił do roli kobiecej, ale testosteron już zdążył zrobić swoje ;p  Jeśli chodzi o PC_Hero, to potrzebujemy głosu, który będzie przynajmniej podobny do tego, który ma Jacek Mikołajczak. Mógłbym podkładać głos pod bohatera Jaktylu, ale to chyba inna bajka :D

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Np w Dragon Age nie było dubbingu głównego bohatera. Z jednej strony pozwoliło się to graczowi lepiej z nim identyfikować, z drugiej była to masakryczna oszczędność, bo nikt nie gada tyle co on. Nie zazdroszczę ilości materiału do nagrania temu kto się tego podejmie :D
No tak, ale tutaj wręcz nie dałoby się tego zrobić, co chwilę dialog musiałby wracać do dolnego okna dialogowego, masakra... A główny bohater wcale nie ma aż tak dużo do nagrywania, w większości przytakuje lub zadaje jakieś pytania, czasem powie jakiś dłuższy monolog, kilka dni nagrywania po kilka godzin i gotowe :D

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Co z tego, ze nie ma duzo, jak to bedzie brzmiec komicznie i tandetnie.

Gawsi

Gawsi

Użytkownicy
posty32
Propsy5
  • Użytkownicy

Gawsi

Dubbing do Złotych Wrót
#237 2012-08-10, 15:17(Ostatnia zmiana: 2012-08-10, 15:19)
To napisz maila do Mikołajczaka z zapytaniem, czy nie chciałby aby przypadkiem, charytatywnie podłożyć głos pod Bezimiennego w amatorskiej modyfikacji do Gothica- skoro tak bardzo zależy Ci na poważnym i profesjonalnym brzmieniu.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Witam wszystkich na forum. Film z dubbingiem prezentuje się ładnie. Parę ciekawych głosów. (pomijam mój własny, bo to raczej reszta powinna ocenić). Już dużo głosów zostało obsadzonych. Zastanawiam się tylko ile jeszcze zostało. Już lepiej z głosami kobiet? Zbieranie dubbingu jest na wykończeniu, czy dopiero nagrana została np. mniej więcej połowa?
@Necro59 "Guard najlepszy xD" było w znaczeniu pozytywnym (że dobrze nagrane, pasujący ,fajny głos), czy w negatywnym? Bo można to różnie to interpretować, a taka opinia jest dla mnie ważna.

pozytywnym  :ok:

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Dubbing do Złotych Wrót
#239 2012-08-10, 19:14(Ostatnia zmiana: 2012-08-10, 19:15)
To napisz maila do Mikołajczaka z zapytaniem, czy nie chciałby aby przypadkiem, charytatywnie podłożyć głos pod Bezimiennego w amatorskiej modyfikacji do Gothica- skoro tak bardzo zależy Ci na poważnym i profesjonalnym brzmieniu.

Co to za argument z dupy? po co mialbym do niego pisać skoro dubbing głównej postaci nie jest potrzebny, co udowodnił już Avallach kilka postów wyżej. Jak narazie dubbing w ogole nie trzyma kupy i brzmi pizdowato, a to głównie przez gimbiarskich #msg1048889pseudo#msg1048889 dubbingerów, który próbują na siłe modulować głosem (sztuczna chrypa, zniżenie głosu). Nie wiem jak to się odbije na ogólnym wizerunku moda. Osobiście jeśli wiem, że w modzie biorą udział postacie z oryginalnego uniwersum Gothica, staram się unikać włączenia dubbingu (jeśli takowy jest) bo to psuje cały klimat i zarys postaci, którą znamy z oryginału. Nie sądzicie, że bezimienny z MT brzmi głupio z takim trollowatym głosem? Albo inne postacie?
GDYBY jeszcze mod był całkowicie inną historią, to jeszcze dubbing nowych postaci byłby do zaakceptowania. Ale tu tak nie jest! Co krok będą znane wam postacie, co krok kolejny głupi, niepasujący głos psujący rozgrywkę. Nie mam racji?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry