Wasze zadania w Dziedzictwie 39096 80

O temacie

Autor kaczka

Zaczęty 17.05.2012 roku

Wyświetleń 39096

Odpowiedzi 80

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!

kaczka
Moderator działu

Wasze zadania w Dziedzictwie
2012-05-17, 08:21(Ostatnia zmiana: 2012-05-17, 08:22)
Żeby postępy nad modyfikacją szły do przodu jeszcze szybciej i w dzienniku zadań nie wiało pustką wymyślajcie swoje zadania, które być może ujrzycie w Dziedzictwie. Ze wszystkich propozycji do końca czerwca wyłonimy stworzymy najlepsze. Piszcie śmiało swoje propozycje w tym temacie.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Ja mam pomysł na zadanie,ale jest bardzo głupie.A mianowicie należałoby odnaleźć jakiś artefakt/broń lub poznać jakieś informacje(a żeby je poznać trzeba by było porozmawiać z wieloma osobami tak jak ma to miejsce w G2 NK),które pomogą w odnalezieniu jakieś potężnej zbroi czy czegoś tam innego.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
:facepalm:  Jak jest głupie, to po jaką cholerę to piszesz??? Od razu skojarzyło mi się to z głupimi cip***, które wstawiają zdjęcie na fb i w opisie dają "ale brzydko wyszłam" itp. I pewnie tak jak one masz nadzieję na zaprzeczenie Twojej opinii? Nie stary, nic z tego. To naprawdę jest głupie. A może nie tyle głupie, co wałkowane setki razy i przerobione na dziesiątki sposobów.

relikan

relikan

Użytkownicy
posty51
Propsy54
  • Użytkownicy

relikan

#3 2012-05-17, 10:24(Ostatnia zmiana: 2012-05-17, 10:36)
Uratować ludzi uwięzionych przez jakiegoś gangstera, z tym zastrzeżeniem, by wykonać misję, trzeba wykazać się umiejętnościami skradania i włamywania (ps. może jakoś uda się Tobie rozwinąć te funkcje w swoim modzie, może jakieś czary zwiększające te umiejętności albo miksturki niewidzialności, byśmy się czuli jak prawdziwi asasyni), by w tym zadaniu nie chodziło o rozwałkę wszystkiego co się rusza.

Mam jeszcze taki pomysł na zadanie, z drugiej strony niealtruistyczne. Musimy pozabijać świadków zeznających przeciw pewnemu gangsterowi, to zadanie może, choć nie musi być powiązane z wyżej o którym pisałem. Świadkowie są chronieni specjalnymi zaklęciami, więc by ich zabić, trzeba zdobyć odpowiednią broń lub odpowiednie składniki do sporządzenia specjalnej trucizny, by zatruć broń która ma posłużyć do eksterminacji tych świadków, scenariusz całości już mam w zasadzie w głowie, potrzebuję tylko czasu by poskładać to, ze względu na to, że dzisiaj wyjeżdzam i nie będzie mnie tydzień czasu, prv ze scenariuszem spodziewaj się w następny piątek. O ile będziesz zainteresowany takim zadaniem.
ps. wraz z eksterminacją świadków, u tych, którzy zostali przy życiu rośnie strach, niepewność brak zaufania, rozpacz, zaczynają spiskować wzajemnie przeciw sobie.

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Ja mam pomysł na zadanie,ale jest bardzo głupie.A mianowicie należałoby odnaleźć jakiś artefakt/broń lub poznać jakieś informacje(a żeby je poznać trzeba by było porozmawiać z wieloma osobami tak jak ma to miejsce w G2 NK),które pomogą w odnalezieniu jakieś potężnej zbroi czy czegoś tam innego.
Konkrety nie założenia.

Uratować ludzi uwięzionych przez jakiegoś gangstera, z tym zastrzeżeniem, by wykonać misję, trzeba wykazać się umiejętnościami skradania i włamywania (ps. może jakoś uda się Tobie rozwinąć te funkcje w swoim modzie, może jakieś czary zwiększające te umiejętności albo miksturki niewidzialności, byśmy się czuli jak prawdziwi asasyni), by w tym zadaniu nie chodziło o rozwałkę wszystkiego co się rusza.
Przypominam, że to modyfikacja do Gothic a nie Ojca Chrzestnego XD

Mam  jeszcze taki pomysł na zadanie, z drugiej strony niealtruistyczne.  Musimy pozabijać świadków zeznających przeciw pewnemu gangsterowi, to  zadanie może, choć nie musi być powiązane z wyżej o którym pisałem.  Świadkowie są chronieni specjalnymi zaklęciami, więc by ich zabić,  trzeba zdobyć odpowiednią broń lub odpowiednie składniki do sporządzenia  specjalnej trucizny, by zatruć broń która ma posłużyć do eksterminacji  tych świadków, scenariusz całości już mam w zasadzie w głowie,  potrzebuję tylko czasu by poskładać to, ze względu na to, że dzisiaj  wyjeżdzam i nie będzie mnie tydzień czasu, prv ze scenariuszem  spodziewaj się w następny piątek. O ile będziesz zainteresowany takim  zadaniem.
ps. wraz z eksterminacją świadków, u tych, którzy zostali  przy życiu rośnie strach, niepewność brak zaufania, rozpacz, zaczynają  spiskować wzajemnie przeciw sobie.
Coś podobnego rodziło mi się w głowie swojego czasu. Czekam, bo to może być ciekawe.

relikan

relikan

Użytkownicy
posty51
Propsy54
  • Użytkownicy

relikan

#5 2012-05-17, 11:11(Ostatnia zmiana: 2012-05-17, 21:02)
To nie znaczy że w świecie Gothic nie może być działających gangów, np w NK grupy bandytów porywające ludzi :) . W MT był taki szefunio obozu kopalnianego który karmił swoją owieczkę porwanymi nieszczęśnikami :)

To była ironia :pokerface:

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Paradoxal

#6 2012-05-17, 12:04(Ostatnia zmiana: 2012-05-17, 12:05)
To nie znaczy że w świecie Gothic nie może być działających gangów, np w NK grupy bandytów porywające ludzi :) . W MT był taki szefunio obozu kopalnianego który karmił swoją owieczkę porwanymi nieszczęśnikami :)  
Oczywiście że w Gothicu były grupy przestępcze ale w tamtych czasach nie nazywano ich gangsterami :ok:  Staraj się używać odpowiednich określeń na takich ludzi np. bandyta,łotr,złodziej,rozbójnik.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Oczywiście że w Gothicu były grupy przestępcze ale w tamtych czasach nie nazywano ich gangsterami :ok:  Staraj się używać odpowiednich określeń na takich ludzi np. bandyta,łotr,złodziej,rozbójnik.

Pierwsze oznaki mafii pojawiły się gdzieś już w średniowieczu, ponoć nawet triady chińskie mają bardzo dalekie korzenie, a i japońska yakuza już istniała w okresie sengoku (gdzieś w 1500 roku), więc to nie problem w gothicu. Tyle, że nazywanie ich gangsterami - to fakt - jest złym pomysłem.

Комиссар RBT

relikan

relikan

Użytkownicy
posty51
Propsy54
  • Użytkownicy

relikan

#8 2012-05-17, 13:32(Ostatnia zmiana: 2012-05-17, 13:36)
Spokojnie, jestem tego świadom :)  na pewno nie użyję słowa "gangsterzy" wtedy to były tak zwane "bandy" :)  Chociaż w XVIII wieku funkcjonowało pojęcie raubritter - niemiecka nazwa upadłego rycerza, ale to nie są czasy Gothica :)

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
Dobra to ja mam taki pomysł, byłoby to w miare długie zadanko a miało by polegać generalnie na ataku z grupą pomocników na jakąś lokacje np. jaskinie trola, upierdliwych bandytów, orków itd. Ale trzeba znaleźć jeszcze kolesi do pomocy i np. jeden chciałby złota, drugi mikstur leczniczych, trzeci pomocy w zabiciu kogoś, czwarty z przekazania wiadomości. No i jak byśmy zebrali już te grupke i zaatakowali tamtą lokacje, większośc atakujących by zgineła, zostałby tylko jeden, który przyłączł się sam bez zachęty i teraz nas zdradza pobija i okrada a zdrajce znajdujemy dopiero pod koniec moda.

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Mini Zadanie
"Na łowy"
Nie koniecznie misja ale urozmaicenie bym powiedział.
Spotykamy grupy myśliwych która idzie na polowanie (jakieś proste potworki np. wilki). Po przekupieniu ich piwem zgadzają się abyśmy z nimi poszli mamy się stawić jutro przed 7 rano ;)

Konkurs
"Sokole oko"
Bierzemy udział w turnieju łucznictwa. Jeśli wygramy otrzymujemy jakiś dobry łuk oraz 50 strzał. Sam myślę nad zrobieniem takiego turnieju w swoim modzie. Więc można by połączyć siły ;)

Misja
"Książka"
Pewien (mag, alchemik, starzec) prosi nas abyśmy odzyskali jego książkę. Po długiej rozmowie okazuje się ze to bardzo cenna książka lecz niestety stracił ją przez atak zwierząt i najprawdopodobniej jest zniszczona. Naszym zadaniem jest odnaleźć książkę a następnie znaleźć 8 - 15 brakujących stron. Książkę przed oddaniem będzie trzeba skleić w całość i kogoś kto to zrobi będzie trzeba znaleźć na własną rękę.

a zdrajce znajdujemy dopiero pod koniec moda.

Mi się wydawało ze oni chcą pomysłów na misje poboczne a nie na całego moda :P

relikan

relikan

Użytkownicy
posty51
Propsy54
  • Użytkownicy

relikan

#11 2012-05-22, 14:14(Ostatnia zmiana: 2012-05-22, 14:17)
Kaczka! Tam gdzie pisze XY to nazwę zostawiam Tobie do wyboru, ceny również, możesz się z nimi zgodzić jak również nie i  wstawić swoją ilość, choć myślę że im więcej biegania będzie za głupim złotem, tym potem większa frajda z wykonania zadania, ale wybór zostawiam Tobie, to co dostałeś na prv jest około 20% całości, będę Tobie wysyłał resztę części tego zadania. Zadania nie będę ujawniał, dlatego wyślę Tobie na prv, będę dalej pracował nad dalszym scenariuszem. Tam gdzie są nawiasy w tekście to znaczy że to są moje dygresje, krótkie komentarze dotyczące scenariusza.

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
Okej, to mój następny pomysł na kolejne dłuższe zadanko no więc tak:
rozmawiamy z chorym bogaczem na jakąś niezaną chorobę mówi nam, że jeżeli pomożemy mu wyzdrowieć da nam sporą sumkę. Udajemy się do jakiegoś maga czy druida a by zbadał kolesia. Okazuje się, że może wyzdrowieć jedynie dzięki jakiejś tam super mikstrurze, przyrządzić ją umie jedynie miejscowy alchemik, no i teraz żąda sporej sumki która po wykonaniu zadania nam się wielokrotnie zwróci. No i oczywiście chodzimy standardowo po lasach pytamy kupców itd. Dajemy wszystkie składniki alchemikowi i zgarniamy małą fortunkę.

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Mój pomysł na zadanie: zostajemy otruci przez jakiegoś kolesia. Rozmawiamy z alchemikiem. Ten mówi , że zostały nam np. 2-3 dni życia(czas mógłby być wyświetlony na górze ekranu). Jedynym ratunkiem jest odtrutka. Alchemik jednak nie wie z czego została zrobiona trucizna, więc nie może zrobić odtrutki. Jedynym sposobem jest odnalezienie osoby, która nas otruła. Rozmawiamy z tym osobnikiem i dowiadujemy się z czego została zrobiona trucizna. Na końcu idziemy do alchemika, który przyrządza dla nas napój.

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

arto

arto

Tester Złotych Wrót
posty292
Propsy20
ProfesjaTester
  • Tester Złotych Wrót
Mój pomysł na zadanie: zostajemy otruci przez jakiegoś kolesia. Rozmawiamy z alchemikiem. Ten mówi , że zostały nam np. 2-3 dni życia(czas mógłby być wyświetlony na górze ekranu). Jedynym ratunkiem jest odtrutka. Alchemik jednak nie wie z czego została zrobiona trucizna, więc nie może zrobić odtrutki. Jedynym sposobem jest odnalezienie osoby, która nas otruła. Rozmawiamy z tym osobnikiem i dowiadujemy się z czego została zrobiona trucizna. Na końcu idziemy do alchemika, który przyrządza dla nas napój.

Coś takiego było w modzie Jaktyl.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

#15 2012-05-22, 16:29(Ostatnia zmiana: 2012-05-22, 16:31)

Można to ulepszyć. Np. tak, że truciciel został nasłany przez kogoś i po postraszeniu (lub przekupieniu większą ilością gotówki) albo po pobiciu dostajemy informacje. I na koniec mozna jeszcze dodać, że alchemik robi miksture, przychodzimy nastepnego dnia (jutro) a on mowi, że brakło mu jednego składnika i musimy go dla niego (dla nas) poszukać.

A potem można dosyć bardzo rozwinąć wątek z nasyłaczem. Np. że to szef jakiegoś gangu ktory ma zatarg z nami/naszą gildią. Lub po prostu czymś podpadliśmy mu, nasłał na nas kogos, znajdujemy go po tropach. Widzi nas i zmienia zdanie. Sądzi, że więcej pozytku przyniesiemy żywi, i od tej chwili wykonujemy zadania ala Gildia Złodzieji, co też można nieźle rozwinąć.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Wojtexx

Wojtexx

Użytkownicy
posty128
Propsy42
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Moje propozycję :

"Kult Quechnitlana"
W mieście panuje plaga morderstw. Ktoś za pomocą noża dokonuje makabrycznych morderstw. Naszym celem jest oczywiście złapanie naszego zbója, lecz to nie będzie łatwe, ponieważ morderca przyjmuje postać różnych osób.

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
Zawiewa to trochę 'Z archiwum X'.

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Można to ulepszyć. Np. tak, że truciciel został nasłany przez kogoś i po  postraszeniu (lub przekupieniu większą ilością gotówki) albo po pobiciu  dostajemy informacje. I na koniec mozna jeszcze dodać, że alchemik robi  miksture, przychodzimy nastepnego dnia (jutro) a on mowi, że brakło mu  jednego składnika i musimy go dla niego (dla nas) poszukać.

Może po prostu okaże się iż to sam w.w. alchemik robi tę truciznę i nasyła rzezimieszków na bogu ducha winnych ludzi aby później kręcić interes za pomocą odtrutek, które sprzedaje po niebotycznych cenach. Rozwinąć to można jeszcze w ten sposób, że odszukiwałoby się później tych  zatrutych i dawałoby im się odtrutki, lub zacząć u niego "pracować" i za każdą zatrutą osobę dostawałoby się jakiś tam udział ze sprzedaży odtrutki.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry