Uratować ludzi uwięzionych przez jakiegoś gangstera, z tym zastrzeżeniem, by wykonać misję, trzeba wykazać się umiejętnościami skradania i włamywania (ps. może jakoś uda się Tobie rozwinąć te funkcje w swoim modzie, może jakieś czary zwiększające te umiejętności albo miksturki niewidzialności, byśmy się czuli jak prawdziwi asasyni), by w tym zadaniu nie chodziło o rozwałkę wszystkiego co się rusza.
Mam jeszcze taki pomysł na zadanie, z drugiej strony niealtruistyczne. Musimy pozabijać świadków zeznających przeciw pewnemu gangsterowi, to zadanie może, choć nie musi być powiązane z wyżej o którym pisałem. Świadkowie są chronieni specjalnymi zaklęciami, więc by ich zabić, trzeba zdobyć odpowiednią broń lub odpowiednie składniki do sporządzenia specjalnej trucizny, by zatruć broń która ma posłużyć do eksterminacji tych świadków, scenariusz całości już mam w zasadzie w głowie, potrzebuję tylko czasu by poskładać to, ze względu na to, że dzisiaj wyjeżdzam i nie będzie mnie tydzień czasu, prv ze scenariuszem spodziewaj się w następny piątek. O ile będziesz zainteresowany takim zadaniem.
ps. wraz z eksterminacją świadków, u tych, którzy zostali przy życiu rośnie strach, niepewność brak zaufania, rozpacz, zaczynają spiskować wzajemnie przeciw sobie.