[G2NK] Безымянный/Unnamed RU 68148 49

O temacie

Autor

Zaczęty 21.01.2008 roku

Wyświetleń 68148

Odpowiedzi 49

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

[G2NK] Безымянный/Unnamed RU
2008-01-21, 18:52(Ostatnia zmiana: 2018-07-22, 23:18)
Cytat: NoName link=topic=167.msg67521#msg67521 date=Sep 4 2007, 20:01\'
No i tu jest bardzo fajny pomysł nareszcie ktoś wrócił do Gothic I i przeniósł większą jego część do Gothic II: NK. Tylko jest mały problem. Cały dialog jest z wersji polskiej tylko tam gdzie pojawił się nowy npc niema głosu ale za to są (jak u każdego npc) ruskie napisy. I tu zadaje pytanie czy byłby ktoś na tyle "wspaniały" (tak to ujmę) i spolszczył tego moda?

UNNAMED 1.2 wersja.

Mogę jedynie powiedzieć, że można z powrotem pójść do Śniącego, ale zamiast niego jest horda zombie i pewien mag :) , bagna i tereny orkowej palisady są otwarte ale nie powiem co tam jest, Wieża Mgieł jest zamieszkana przez pewną gosposię i za użyciem kodu F8 znalazłem kowala o twarzy Miltena, to tyle. Jeśli ktoś podejmie się tego "wyzwania" to będzie świetnie. Wiele tu nie trzeba robić. Wystarczy z polskiej wersji GII:NK przenieść napisy i przetłumaczyć kilka NPC na polski (nowych NPC jest około 10 może więcej).

Galeria

dcm

dcm

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy

dcm

UNnamed
#1 2009-09-19, 15:12(Ostatnia zmiana: 2010-01-25, 21:53)
mam pytanie czy ktoś by pomyślał i może zrobił spolszczenie do UNNAMED 1.2 bo tak po rusku to głupio i nie wiem jakie są nowe qesty

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy to dział do proszenia o spolszczenia ? Są translatory i są tutki :lol2:  Samemu możesz sobie spolszczyc...

dcm

dcm

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
TA ALE JA JESTEM NOBEM W SKRYPTACH I WO GULE SAM SE NIE PORADZĘ :lol2:

Gamer

Gamer

Użytkownicy
posty245
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mało kto zna ruski w tych czasach

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu!

dcm

dcm

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy

dcm

UNnamed
#5 2009-09-19, 17:23(Ostatnia zmiana: 2009-09-20, 14:39)
co niema translatorów :o

NP.takich http://www.mtranslator.pl/translator_6_18_...sko_polski.html

no dobra jeśli nikt nie chce spolszczyć to sam spolszczę ale jeden problem które to pliki są z napisami i wpisami do dziennika

a i sam nie będę robić bo jestem zielony i zazwyczaj mam dostęp do kompa w weekendy

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

UNnamed
#7 2010-01-23, 20:58(Ostatnia zmiana: 2010-01-27, 11:32)
:P   To nie po rusku. mi podczas tłumaczenia i sprawdzania translatorem wykryło język...Rumuński

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

UNnamed
#8 2010-01-25, 00:00(Ostatnia zmiana: 2010-01-25, 00:11)
a ktoś ma działający link do moda? bo ja mógłbym przetłumaczyć:)

lol znalazłem info, że jest wersja 1.4 > http://themodders.org/lofiversion/index.php/t167.html < , ale za groma nie wiem jak z tej ruskiej strony pobrać? wpisałem kod i gdzie jest pobierz?XD

ok wystarczyło kliknąć prawym na link i wybrać zapisz jako :)  ; jak znajdę czas(sesja jest :lol2:  ) to spróbuję przetłumaczyć;]  (bo pomagam tłumaczyć też inny mod)

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

UNnamed
#9 2010-01-25, 13:07(Ostatnia zmiana: 2010-01-27, 11:33)
szanse małe. wykryło mi rumuński przez translator

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

UNnamed
#10 2010-01-25, 19:43(Ostatnia zmiana: 2010-01-25, 23:23)
sami wiecie, że translator google to jest że tak powiem szajs(tłumaczenie czy wykrywanie języków to nieważne); ja spróbuję przetłumaczyć ; lol to będzie chyba niewykonalne przetłumaczenie tych  10 npc ; resztę da się podmienić na polskie bez problemu ; tego nie tłumaczy nawet z rumuńskiego-to nie język tylko jakieś hieroglifyXD

исправлены баги перевода готики, из которого делал мод: Грег не приходил к Декстеру и Мика не начинал бой на дворе Акила. ->taki tekst translatory tłumaczą, zaś taki, jaki jest w skryptach np:
Č ęňî-ňî óńëűřŕë ěîč ěîëčňâű. Ěîćĺň ýňî áűë Áîă Íĺňáĺęŕ - íĺ çíŕţ. ; jakieś ogonki itp to żaden translator se nie radzi;/ ; nie wiem co to za odmiana cyrylicy ; a z wandererem jakoś problemów nie mieli ludzie tłumacząc go?bo ja nawet nie wiem jak to tam wygląda

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

UNnamed
#11 2010-01-26, 13:29(Ostatnia zmiana: 2010-01-27, 11:34)
Tych NPC 15 jest i do tego ten język...żałosny a gadają że ruski.gdyby to był ruski to już bym przetłumaczył
a tak rumuński wywalają translator

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

UNnamed
#12 2010-01-26, 15:46(Ostatnia zmiana: 2010-01-26, 16:03)
Tych NPC 15 jest i do tego ten język...żałosny a gadają że ruski.gdyby to był ruski to już bym przetłumaczył
a tak rumuński wywalają tranzlator

ja mam pomysł bo próbowałem się zarejestrować na ich forum i jakoś coś mi tam nie zaakceptowało danych i nie mogę dokończyć rejestracji, to bym z nimi zagadał, czy mają skrypty z normalnym tekstem rosyjskim w cyrylicy-bo taki można jeszcze przetłumaczyć ;

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy
Masz zainstalowaną czcionkę cyrylicy?

Spoiler

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
A skąd pobierałeś?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

UNnamed
#15 2010-01-26, 16:05(Ostatnia zmiana: 2010-01-26, 16:07)
A skąd pobierałeś?

ja pobrałem moda tego linku co jest na forum themoders(patrz wyżej);

wiem w czym tkwi problem; translatory nie wykrywają cyrylicy(alfabetu rosyjskiego), w którym litery wyglądają inaczej niż w alfabecie łacińskim, a w skryptach są litery alfabetu łacińskiego z dziwnymi ogonkami, kropkami i kreskami(taka mieszanina jakby niemiecki i rosyjski i coś jeszcze); dokończyłem rejestrację na tym forum i spróbuję tam zagadać, żeby dali tekst z cyrylicą a nie taki jaki jest w skryptach

a cyrylicy nie muszę mieć zainstalowanej, bo gothic i tak nie potrafi cyrylicy wyświetlić, ponieważ korzysta z alfabetu łacińskiego(znaków w alfabecie rosyjskim nie potrafi wyświetlić)

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy
z dziwnymi ogonkami, kropkami i kreskami
No to właśnie musisz zainstalować cyrylicę do edytora, wtedy będzie rosyjski.

Spoiler

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Przekonwertujcie sobie te "krzaczki" na cyrylicę. Może wam w tym pomóc program bred, lub nawet IE albo FF... Po więcej infa odsyłam do tego tematu http://themodders.org/index.php?showtopic=5835&st=120 posty 136, 137.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

UNnamed
#18 2010-01-26, 18:14(Ostatnia zmiana: 2010-01-26, 18:19)
to w tym przypadku do notatnika windowsXD mam wgrać cyrylicę? skąd? jak będę mieć cyrylicę, to się przetłumaczy bez problemu ; zmieniłem kodowanie w notatniku i jest gites zaczynam tłumaczyć:D

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Obyś szybko go spolsczył

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry