Nowy model kuszy 2779 3

O temacie

Autor Gameboy007

Zaczęty 24.03.2012 roku

Wyświetleń 2779

Odpowiedzi 3

Gameboy007

Gameboy007

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy

Gameboy007

Nowy model kuszy
2012-03-24, 09:04(Ostatnia zmiana: 2012-03-24, 09:31)
Więc tak, zrobiłem nowy model kuszy w 3ds max i zapisałem go jako plik .3DS Potem wkleiłem do folderu _Work/data/meshes/items/IT_Weapons .Potem zabrałem się za skrypty wchodzę do IT_Addon_Weapons i kopiuję skrypt magicznej kuszy i wklejam go na koniec zmienam model, ale widzę że plik kuszy ma końcówkę .MMS ale wydaje mi się że to nic takiego więc zmieniam na mój GUN.3DS potem zmieniam nazwę i kod, zapisuję. Włączam grę przez GothicStarter z zaznaczoną opcją Skripte Parsen i nagle ERROR: "Scripts/Content/Story/NPC/pc_rockefeller unknown: HL_Crossbow_L_01"    Jak usunąłem to HL_Crossbow_L_01 to mi się wyświetla inny error podobny ale z inną postacią więc tam też to usuwam i kolejny ERROR!!!! Nie wiem co zrobiłem źle :[  Może to z powodu pliku 3DS ??? Pomóżcie! A bym zapomniał! Do Gothic 2 NK  Oczywiście :D

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

RafalBudzis

Nowy model kuszy
#1 2012-03-24, 09:34(Ostatnia zmiana: 2012-03-24, 09:35)
Na pewno wpisałeś dobre instacje nowego przedmiotu ?

Spróbuj przywołać przedmiot przez konsole zamiast wpisywać przedmiot do postaci.

P.S. Nie znam się ale jak nie będzie działać to zamiast .3ds zapisz w jakimś innym bo 3ds to model statyczny a łuki i kusze są dynamiczne z racji naciągania cięciwy.

Ale 3ds tez powinien działać tyle ze by się linka nie ruszała bo w taki sposób są robione pistolety ;d

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nawet gdyby 3ds miało normalnie działać, to tylko z normalnym rozszerzeniem. Zmieniając nazwę na .mms tylko robisz dodatkowe problemy.
Błędy o których piszesz nie mają związku z modelem, tylko z instance.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Pokaż ten skrypt, to zobaczymy, co masz źle.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry