Spoiler
Fałszywy alarm, kiedy później jeszcze raz przetarłem komputer z kurzu, temperatura karty graficznej była jaka wcześniej. Więc zrobiłem skan i okazało się że Avira wykryła mi jakieś dziadostwa i powiedziała, że muszę mieć CD Rescue Disk wypalony na płytkę.
żelazko, zainstaluj linuxa, jedyna metoda
Musi być coś prostszego. Linux mi nie pociągnie dużo gier(?).
[mod=mea]nie, nie musi
możesz mieć linuxa oraz windowsa, przełączasz do gier, ale jak dużo grasz to to nie metoda. Ja grając na pececie mało (coh, mnb, toribash, czasem z nudów stalker) mogę jednak grać spokojnie na linuxie - nie jest tak idealnie jak na windzie, ale da się grać.
chociaż w sumie jest coś prostszego. idź na kurs bezpiecznego korzystania z internetu
[/mod]
Jednak będę musiał się zapisać na ten kurs. Bootable rescue cd disk chodzi mi dalej już jakieś 2 godziny, ale mi nic nie znalazł jeszcze. Teraz skanuje mi folder windows, mniejmy nadzieje, że pousuwa jakieś infekcje.
P.S. Mea weź popraw posta bo tag mod się niezacytował.
P.S. 2 Ola hola, dopiero zauważyłem, dzień po że dostałem warna
. Widać mój sposób usuwania warnów działa wyśmienicie NA MOIM ZAKARZONYM laptopie.
Niechciało mi się zakładać nowego tematu. Mam paskudnego wirusa, który muli mi strasznie laptopa. Robiłem skan Avirą i powiedziała mi, że muszę z-boot-ować kompa z Avira Rescue Disk wypalony na płytkę CD-ROM, aby pozbyć się paskudzctwa. Więc tak zrobiłem, jednak mi ten cały rescude disk nic nie wykrył. Teraz robię to Kaspersky Rescue Disk może coś pousuwa (akutalnie w skanie 68%).
Co polecacie zrobić? Sformatować, mogę ale nie mam partycji i mam tylko jeden dysk C. Jak wchodzę prawym i daje format na dysku C to mi mówi że tego zrobić nie mogę bo tam znajduje się Windows. Także płytki Windowsa nie mam, bo laptopa był zakupiony z od razu wgranym windowsem. Mam Windowsa 32 bity Viste, ale 64 bitowego nie ma, a laptop używa tego 64-bitowego systemu operacyjnego. Da się jakoś inaczej zrobić formata?
Obawiam się, że tak samo jak Avira Rescue Disk ten Kaspersky mi nic nie usunie.