Pomoc w zadaniach i w rozgrywce 867716 2478

O temacie

Autor Krystian2222

Zaczęty 11.03.2012 roku

Wyświetleń 867716

Odpowiedzi 2478

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
trudno powiedzieć ale musisz najpierw wykonać o rebeli czyli przekonać laresa, wilk i szczególnie torlofa, wtedy aktywuje się dalszy wątek z mieczem runicznym, jak ich przekonasz to ci powiem co dalej bo to skomplikowany proces(ze względu na bugi, ale to kodami da się obejść)

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
ze względu na to, że ostatnio inni zaczęli zadawać te same pytania dotyczące questu, to tutaj podam odpowiedzi na tę właśnie pytania:

W zamku nie mogę odnaleść kelvina - idźcie do miejsca, gdzie się otwiera bramę zamku, za strażnikiem dostrzeżecie drzwi, tam idźcie i tam znajduje się kelvin
Otrzymałem zadanie rebelia w NO, jednak strażnik carlos nie chcę mnie wpuścić co jest? - to zadanie mamy otrzymać w 4 rozdziale a nie w 2 błąd gry, więc nie dziwcie się czemu strażnik was nie wpuszcza
Nie mogę odnaleść topór dla Roderika - prawdopodobnie wogule nie dodano tego przedmiotu do world.zen, trzeba będzie ten topór przywołać kodami a kod to: GhostAxe1_rick.
Nie mogę się wydostać z klasztoru zmiennokształtych - jest pewien teleport ale nie wiem gdzie dokładnie, trzeba teleportować się do tego waypointu   KOMNATA_TELEPORT, lecz w tych podziemiach nie ma możliwości zdobycia miecza runicznego, trzeba przyzwać go cheatami już podaje na niego kod: itmw_2h_runeswd_01
nie mogę znaleść w koloni paula czy to błąd? - nie po prostu on i jego mała grupka strażników się stale przemieszcza (co 30 min) i dlatego jest go trudno znaleść, na pewno gdzieś się tam wałęsają po koloni
po odparciu ataku na obóz rebeliantów u nikogo nie ma dialogu - błąd gry (błąd już poprawiony), ratford powinien do nas zagadać, ale tak nie jest a jednocześnie ma się u niego pojawić 4 rozdział i na razie na tym się beta kończy
w cmentarzysku orków nie ma tego orka gdzie go znajde? - nigdzie bo to jest błąd gry i nie dodano tego orka, kod na niego to: orc_ghost
po podmianie konfitur w skrzyni draxa nie ma u niego dialogu czemu? - błąd gry, pracujemy nad tym
gdzie są rekruci których mamy przyprowadzić do obozu rebeliantów?
1.jack aligator, jest pod wodospadem gdzie znajduje się stado aligatorów
2.Gestath, znajdziecie go w tym samym miejscu gdzie w gothic 2
3. pacho i skorpion, wyjść południową bramą, i iść ścieżką na ziemie orków, wkrótce zobaczycie po lewej stronie półki skalne, wdrapcie się tam i gdzieś oni się tam znajdują
4.Carlson, jest w pobliżu miejsca gdzie są postacie (patrz punkt 3) idziemy ścieżką cały czas na prost, potem idziemy w prawo (nie w górę) tam jest jaskinia i tam on się znajduje
Gdzie znajdę kapitana grega? - nigdzie, nie ma go w grze
co zrobić z listem fletchera która dał mi urt? - -_- zaniesć strażnikowi bramy zamku
docieram na spotkanie z informatorem urta, lecz po ataku strażników pojawia się bezimienny i nie idzie do niego zagadać dlaczego? - bo informator ma zginąć a tamci atakowani strażnicy też mają zginąć, ale nie zniknąć przez co nie zawsze dialog u beziego odpala, wczytywać aż do skutku
czego szukać w wieży mgieł? - znajdziecie tam pewnego ducha, ale on się pojawia dopiero po zmroku
czy da się dostać do wolnej kopalni? - nie błąd gry(carlos miał nas eskortować ale coś jest u niego bugnięte), bez kodów się nie obejdzie
jak wyjść z głębi? - pod wodą jest rura, tam trzeba wpłynąć żeby wyjść do world.zen

PS.Oczywiście będe czasem posty edytował, jak się pojawią znowu jakieś te same   pytania, aha jeśli można to zamknąć ten temat.

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
Bardzo fajnie że zrobiłeś coś takiego ale zadbaj o ortografie to tak : wogule - w ogóle, znaleść-znaleźć,
poprostu- po prostu, powinienen- powinien. Mógłbyś też napisać o położeniu rekrutów dla tych nowych.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
co do rekrutów to nie widzę na razie takiej potrzeby

diegot

diegot

Użytkownicy
posty62
Propsy4
  • Użytkownicy
gdzie dokładnie znajduje się meteor z zadania świstaka bo szukam go po całym lesie i nigdzie go nie ma.
ewentualnie poproszę o kod na niego :naughty:

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
Po co zaraz kod, kryształ jest nad bagnami w miejscu w którym w gothic1 stał ten nowicjusz z kamieniem ogniskującym. Jak tam dojść? Idziesz od plaży w lewo i dojdziesz do klifu idź brzegiem tego klifu. Jest tam też Jarvis nie daleko w lesie powinieneś zauważyć kryształ gdyż idą od niego takie jakby iskierki.

paryt123

paryt123

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Mam problem, gdzie znajdują się Wilk i Torlof i jak mam zdobyć ich poparcie? Druga sprawa to(quest: miecz runiczny), że Iaren kazał mi znaleźć almanach, który mam ale nie ma żadnym dialogów, rozmawiałem z xardasem i potem z saturasem lecz muszę zdobyć jego zaufanie u magów.

Konios

Konios

Użytkownicy
posty19
Propsy1
  • Użytkownicy
Gdzie dokladne moge znalesc Urt`a ? Zadanie inwigilacja

paryt123

paryt123

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Południowa brama SO, nie daleko gdzie Pacho stał w G1.

Rezer

Rezer

Użytkownicy
posty68
Propsy2
  • Użytkownicy
No mi by się przydało info o rekrutach. Pacho, Skorpion, Carlson są już w obozie. Z Jack'iem Aligator'em mi nie wyszło. A piąty rekrut gdzie jest, albo jak się nazywa?

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
Po pierwsze od takich rezczy jest ten temat a to pytanie jest stare jak świat.

Jeżeli nie udało ci się z Jackiem to musisz wczytać. Piątym rekrutem jest Gestath jest w tym samym miejscu co w 2 jak kierujesz się na bagna i skręcasz w stronne twierdzy on powinien być po drodze.

Rezer

Rezer

Użytkownicy
posty68
Propsy2
  • Użytkownicy
Dzięki. Co tam temat, trzeba się dowiedzieć jak dalej grać ;d  Ale będę pamiętał na przyszłość.

Rezer

Rezer

Użytkownicy
posty68
Propsy2
  • Użytkownicy
Rozmawiam z Jarvisem, ten mnie odsyła do Corda. Idę do tej twierdzy, co tam Cord stoi przy przejściu. Chcę zagać a ten mnie od razu wygania. Co robić?

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
Wątek z najemnikami jest dopiero w 3 rozdziale po prostu graj dalej i odstaw to zadanie na później.

Rezer

Rezer

Użytkownicy
posty68
Propsy2
  • Użytkownicy
Ok, zadania mi się mieszają, bo niektórych zadań nie mogę zakończyć żeby były w zakończonych, albo tych rekrutów szukałem. To tak spacerowałem po całej Kolonii w poszukiwaniu czegoś ciekawego. A "Zorza potęgi" ma jakieś zastosowanie? (leży za ścianą pomieszczenia, tam gdzie w MT stoi Baal Kolis)

A i czy zna ktoś jakiś kod na miecz runiczny z jakimś efektem? (tak na próbę, chciałbym zobaczyć)

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
Widze że grasz na cheatach po prostu, nie staraj się wyprzedzać fabuły, na początek dołącz do rebeliantów. Zorza będzie mieć zastosowanie ale później (chyba).

Rezer

Rezer

Użytkownicy
posty68
Propsy2
  • Użytkownicy
Jakimś cheaterem nie jestem, po prostu bardzo fajny mod i aż szkoda nie zwiedzać, bo zmiany są ogromne. Czary też świetne, szczególne "Meteor" mi się spodobał :)

Zadanie "Nie ma to jak zemsta" (czy jakoś tak) da się ukończyć? Czy może bug gry? To z tą podmianą konfitur w kufrze Draxa.

I zadanie w karczmie Fiska, jest taki ziomek na "H" chyba. Rozmawia się z nim, przez niego się traci piwo i trzeba go pobić. Po pobiciu zadanie nie zostaje zakończone, ani nic.

A i takie odleglejsze pytanko: czy w Kolonii, gdzieś, GDZIEKOLWIEK jest Greg? (kapitan piratów, żeby nie było ; d)

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Mam problem, gdzie znajdują się Wilk i Torlof i jak mam zdobyć ich poparcie? Druga sprawa to(quest: miecz runiczny), że Iaren kazał mi znaleźć almanach, który mam ale nie ma żadnym dialogów, rozmawiałem z xardasem i potem z saturasem lecz muszę zdobyć jego zaufanie u magów.

wilk jest tam gdzie był w oryginalnym g1, a torlof w wolnej kopalni (niestety jest zbugowane trzeba będzie się tam kodami dostać, co do almanachu to nie spełniasz jeszcze 1 warunku, a jest to dialog z nekromantą(co oczywiście błędy ma)

Zadanie "Nie ma to jak zemsta" (czy jakoś tak) da się ukończyć? Czy może bug gry? To z tą podmianą konfitur w kufrze Draxa.

nie da się błąd gry

I zadanie w karczmie Fiska, jest taki ziomek na "H" chyba. Rozmawia się z nim, przez niego się traci piwo i trzeba go pobić. Po pobiciu zadanie nie zostaje zakończone, ani nic.

poprawione (ale nie jestem pewien czy w patchu to było)

A i takie odleglejsze pytanko: czy w Kolonii, gdzieś, GDZIEKOLWIEK jest Greg? (kapitan piratów, żeby nie było ; d)

Nie

Rezer

Rezer

Użytkownicy
posty68
Propsy2
  • Użytkownicy
Ok, dzięki. Póki co, nie mam więcej pytań.

Konios

Konios

Użytkownicy
posty19
Propsy1
  • Użytkownicy
Po znalezieniu Kelvina i przeczytaniu jego dziennika zamyka sie brama i caly oboz mnie atakuje. Czy jest tam jakis bug ? Po wybiciu wszystkich straznikow/magnatow nie moge kontynuowac fabuly

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry