ze względu na to, że ostatnio inni zaczęli zadawać te same pytania dotyczące questu, to tutaj podam odpowiedzi na tę właśnie pytania:
W zamku nie mogę odnaleść kelvina - idźcie do miejsca, gdzie się otwiera bramę zamku, za strażnikiem dostrzeżecie drzwi, tam idźcie i tam znajduje się kelvin
Otrzymałem zadanie rebelia w NO, jednak strażnik carlos nie chcę mnie wpuścić co jest? - to zadanie mamy otrzymać w 4 rozdziale a nie w 2 błąd gry, więc nie dziwcie się czemu strażnik was nie wpuszcza
Nie mogę odnaleść topór dla Roderika - prawdopodobnie wogule nie dodano tego przedmiotu do world.zen, trzeba będzie ten topór przywołać kodami a kod to: GhostAxe1_rick.
Nie mogę się wydostać z klasztoru zmiennokształtych - jest pewien teleport ale nie wiem gdzie dokładnie, trzeba teleportować się do tego waypointu KOMNATA_TELEPORT, lecz w tych podziemiach nie ma możliwości zdobycia miecza runicznego, trzeba przyzwać go cheatami już podaje na niego kod: itmw_2h_runeswd_01
nie mogę znaleść w koloni paula czy to błąd? - nie po prostu on i jego mała grupka strażników się stale przemieszcza (co 30 min) i dlatego jest go trudno znaleść, na pewno gdzieś się tam wałęsają po koloni
po odparciu ataku na obóz rebeliantów u nikogo nie ma dialogu - błąd gry (błąd już poprawiony), ratford powinien do nas zagadać, ale tak nie jest a jednocześnie ma się u niego pojawić 4 rozdział i na razie na tym się beta kończy
w cmentarzysku orków nie ma tego orka gdzie go znajde? - nigdzie bo to jest błąd gry i nie dodano tego orka, kod na niego to: orc_ghost
po podmianie konfitur w skrzyni draxa nie ma u niego dialogu czemu? - błąd gry, pracujemy nad tym
gdzie są rekruci których mamy przyprowadzić do obozu rebeliantów? 1.jack aligator, jest pod wodospadem gdzie znajduje się stado aligatorów
2.Gestath, znajdziecie go w tym samym miejscu gdzie w gothic 2
3. pacho i skorpion, wyjść południową bramą, i iść ścieżką na ziemie orków, wkrótce zobaczycie po lewej stronie półki skalne, wdrapcie się tam i gdzieś oni się tam znajdują
4.Carlson, jest w pobliżu miejsca gdzie są postacie (patrz punkt 3) idziemy ścieżką cały czas na prost, potem idziemy w prawo (nie w górę) tam jest jaskinia i tam on się znajduje
Gdzie znajdę kapitana grega? - nigdzie, nie ma go w grze
co zrobić z listem fletchera która dał mi urt? -

zaniesć strażnikowi bramy zamku
docieram na spotkanie z informatorem urta, lecz po ataku strażników pojawia się bezimienny i nie idzie do niego zagadać dlaczego? - bo informator ma zginąć a tamci atakowani strażnicy też mają zginąć, ale nie zniknąć przez co nie zawsze dialog u beziego odpala, wczytywać aż do skutku
czego szukać w wieży mgieł? - znajdziecie tam pewnego ducha, ale on się pojawia dopiero po zmroku
czy da się dostać do wolnej kopalni? - nie błąd gry(carlos miał nas eskortować ale coś jest u niego bugnięte), bez kodów się nie obejdzie
jak wyjść z głębi? - pod wodą jest rura, tam trzeba wpłynąć żeby wyjść do world.zen
PS.Oczywiście będe czasem posty edytował, jak się pojawią znowu jakieś te same pytania, aha jeśli można to zamknąć ten temat.