Pomoc w zadaniach i w rozgrywce 867713 2478

O temacie

Autor Krystian2222

Zaczęty 11.03.2012 roku

Wyświetleń 867713

Odpowiedzi 2478

Kingston

Kingston

Użytkownicy
posty104
Propsy4
  • Użytkownicy
dostałem od foxa miecze dla rebeliantów ale u nikogo nie ma opcji dialogowej
fox ci mowil dal kogo masz je dac jak dobrze pamietam do dla Cavalorna,Rączki,Draxa i chyba dla swistaka

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
kingston nie odpowiadaj jak ktoś odpowiedział, chyba że ktoś potwierdzi, że nie tako wyjaśniłem więc albo ja wyjaśnie, albo ty jeśli będziesz szybszy

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
kingston nie odpowiadaj jak ktoś odpowiedział, chyba że ktoś potwierdzi, że nie tako wyjaśniłem więc albo ja wyjaśnie, albo ty jeśli będziesz szybszy
Nie czepiaj się tak bardzo ;p  Podał bardziej dokładną odpowiedź, a różnica między twoją a jego wypowiedzią wynosiła kilka minut.

diegot

diegot

Użytkownicy
posty62
Propsy4
  • Użytkownicy
fox ci mowil dal kogo masz je dac jak dobrze pamietam do dla Cavalorna,Rączki,Draxa i chyba dla swistaka
wiem ale nie mają żadnej opcji dialogowej na ten temat

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
to w ogóle nie błąd, coś spiepszyłeś

Pjontka

Pjontka

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy
Cóż ja mam inny problem. Poprostu stanąlem z fabułą i mam wrażenie ,że juz nic nie moge zrobić...
Jestem w 2 rozdziale. Oto lista moich zadań:

Zadanie "Hrabia" jest nie do ruszenia po wykonanym zadaniu z Pacho i Skorpionem.
"Nie ma to jak zemsta" - zbugowane zadanie z konfiturami Draxa
"Biały Kieł" - zad. się nie dokończyło pomimo ze pobiłem Herka i do niego zagadalem potem ,chociaż nie dało mu się nic powiedzieć.
"Rebelia w NO" - zadanie robi się w 3 rozdziale
"Suwenir" - w tym zadaniu mam wątpliwości ,bo mam odzyskać coś dla Rączki z SO ,ale nie da się tam dostać ,a gdy wszedlem tam na kodach to w jego domu nie było nic specjalnego co mógłbym mu oddać.
"Zycie w OR" - tu zadanie się chyba zacięło tzn. oddałem Aidanowi młot i stal ,za co ten miał mi dać broń nazajutrz.
Przespałem 1 dzień i nie dał mi broni ,OK poszedlem spać znowu na 1 dzień ,a ten dalej nie ma żadnej opcji dialogowej.
(zadanie z gulaszem zrobiłem).
"Bezimienny" - tego zadania nie da rady ruszyć.
"Piraci" - tego też nie da rady ruszyć ,zaden z piratów nie ma zadnej opcji dialogowej ,ani nie daje mi zadnego questa.
"Najemnicy" - zad. z 3 rodziału.
"Magowie" - również zadanie z późniejszych etapów

Cóż więc typowo nie wiem co zrobić zeby cokolwiek ruszyc ,wydaje mi sie ze to wina Aidana ,że nie daje mi tego miecza i quest "Zycie w OR" się buguje ,ale jeśli ktoś ma jakieś pomysły co z tym zrobić to proszę o odp.

Rezer

Rezer

Użytkownicy
posty68
Propsy2
  • Użytkownicy
"Hrabia" - prawdopodobnie zakończysz w Orlim Gnieździe, ale to też później.
"Życie w Obozie Rebeliantów" - Aidan powinien do Ciebie sam zagadać, pokręć się obok niego to może zagada.
"Bezimienny" - nad tym będą postępy w swoim czasie.

A jeśli chodzi o mnie to dalej nie znalazlem, ani Skrzeka, ani recepty ;/ Jeśli jest dokładnie w cytadeli, to tego tam nie ma bo długo szukałem. Może ktoś mi powiedzieć gdzie dokładnie to leży? (nie pogardzę screenem) i kod na receptę jeśli ktoś zna, na wszelki wypadek.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Pomoc w zadaniach i w rozgrywce
#367 2012-07-17, 11:21(Ostatnia zmiana: 2012-07-17, 11:27)
A jeśli chodzi o mnie to dalej nie znalazlem, ani Skrzeka, ani recepty ;/ Jeśli jest dokładnie w cytadeli, to tego tam nie ma bo długo szukałem. Może ktoś mi powiedzieć gdzie dokładnie to leży? (nie pogardzę screenem) i kod na receptę jeśli ktoś zna, na wszelki wypadek.
Spoiler
Nie ma go koło mostu? Nie wiem dokładnie, czy to cytadela się nazywa, ale chodzi o te ruiny, gdzie uratowaliśmy Ur-Shaka w G1. Trup Skrzeka powinien być niedaleko mostu.

Kod na receptę: Recept_ItMw_1H_Sword_Long_02

Rezer

Rezer

Użytkownicy
posty68
Propsy2
  • Użytkownicy
No właśnie nie ma, przeszukałem wszystko od tej jaskini w której był Pacho i Skorpion, aż do Górskiej Fortecy... I nic.

Dzięki za kod.

Teraz mam poważny problem. Rozmawiam z tym Tony'm przy jeziorku, nagle nakrywają nas rebelianci i zsyłają mnie do Głebii. A że Głębia jest zbugowana... =] I jak mam dalej grać?

Pjontka

Pjontka

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy
Cóż problem rozwiązany. Krócej mówiąc trzeba pomóc Aidanowi zanim wejdzie się do Głębi ,bo inaczej gość się buguje i nie mówi ci zebyś pogadal z Cavalornem.
Wczytalem wczesniejszy save i po problemie.

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
Teraz mam poważny problem. Rozmawiam z tym Tony#msg1045353m przy jeziorku, nagle nakrywają nas rebelianci i zsyłają mnie do Głebii. A że Głębia jest zbugowana... =] I jak mam dalej grać?
Tak to jest nienaprawiony bug musisz iść w miejsce gdzie się pływa w ziemi zanurkuj i tam powinna być rura wypływasz i grasz dalej.

Rezer

Rezer

Użytkownicy
posty68
Propsy2
  • Użytkownicy
Dzięki, udało się.

I znowu problemy:
1. Mam zadanie "Ścieżka łowcy". Zabijam strażników, informuje Ratforda, a w dzienniku zero nowości. Coś dalej będzie do tego zadania?
2. Rączka dał mi zadanie, żebym mu przyniósł coś z jego chaty:
a) jak dostać się do SO?
b) w której chacie szukać? W tej samej co w G1 tam mieszka?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
1. Mam zadanie "Ścieżka łowcy". Zabijam strażników, informuje Ratforda, a w dzienniku zero nowości. Coś dalej będzie do tego zadania?

da się ukończyć ale nie w tym momencie

a) jak dostać się do SO?

a. tego się dowiesz jak będziesz w 3 rozdziale
b. tak ale nic tam nie znajdziesz bo ten niezbędny przedmiot nie dodano do gry

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Pomoc w zadaniach i w rozgrywce
#373 2012-07-17, 16:45(Ostatnia zmiana: 2012-07-17, 16:46)
a) jak dostać się do SO?

a. tego się dowiesz jak będziesz w 3 rozdziale
b. tak ale nic tam nie znajdziesz bo ten niezbędny przedmiot nie dodano do gry
a) Można wejść. Tylko trzeba umieć :D  Wskazówka:
Spoiler
Idziesz pod bramę, pod tą gdzie idzie się na ziemię orków lub do obozu na bagnie, jest ona co prawda zamknięta, ale jej architektura jest dość fajna i można się wspinać :D  
b) Wydaje mi się, że dodawałem ten przedmiot.
Spoiler
Powinien być w skrzyni, w chacie Rączki. Chata Rączki to ta sama, co w G1.

Rezer

Rezer

Użytkownicy
posty68
Propsy2
  • Użytkownicy
Już się dostałem do SO, bo mam 3 rozdział.

W kufrze starej chaty Rączki nie ma nic ciekawego.

Spoiler
A jeśli chodzi o takie troche nieczyste wejście do obozu, to żaden problem:
1. Północna brama przy krawędzi ma takie miejsca, przez które można się przecisnąć.
2. Południowa brama: biegniemy sprintem centralnie w bramę, czasmai po prostu przebiegamy przez deski.
3. Południowa brama: prowokujemy strażnika (np. strzelamy z kuszy w niego), on po drugiej stronie bramy jest, stoi obok tych desek i możemy go potraktować bronią białą. Jak już leży to go dobijamy i pojawiamy się po drugiej stronie bramy.

To tak jako ciekawostka  :D  

Wracając do Rączki, na ten jego przedmiot jest jakiś kod, czy w ogóle nie zostało to wprowadzone do gry?

I jeszcze nie wiem co zrobić w zadaniu z tym przyzwanym demonem. To pozbierałem kamienie, byłem w tym grobowcu i odprawiłem ten rytułał, później demona przyzwaliśmy, demon uciekł... Co dalej?

Spoiler
Wóda święcona, haha :D  

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Jeśli chodzi o tego demona to z tego co pamiętam musisz porozmawiać z Ratfordem

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Rezer

Rezer

Użytkownicy
posty68
Propsy2
  • Użytkownicy
Rozmawiałem. Teraz robię misję dla Rodneya w Wieży Mgieł. Czego tam szukać? Maga trochę wcześniej wybiłem, więc może być problem.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
http://themodders.org/index.php?/topic/17678-odpowiedzi-na-czesto-zadane-pytania/

ostatni raz powtarzam tutaj znajdziecie odpowiedzi na częste zadane pytania, nie kazać mi się zaś jeszcze później powtarzać

Rezer

Rezer

Użytkownicy
posty68
Propsy2
  • Użytkownicy
No cóż, kto by pomyślał. Tylko dalej nie mam nic dla Rodneya, a chyba póki nie zrobię tego zadania, to nie mogę z Łowcami Troli pogadać.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
musisz wykonać to zadanie to jest quest główny, inaczej nie rozwiążesz zadania z łowcami, ale pisz konkretnie na czym teraz polega twój problem

0 użytkowników
Do góry