Pomoc w zadaniach i w rozgrywce 919891 2478

O temacie

Autor Krystian2222

Zaczęty 11.03.2012 roku

Wyświetleń 919891

Odpowiedzi 2478

Garik

Garik

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Mam drugi problem ponieważ gdy mam zadanie "Więź" nad rzeką niepojawia się ten Martin może ktoś pomóc albo podać na niego kod?
Z góry dzięki.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
on jest nad rzeką, może źle szukasz wyjdź za obóz gdzie piraci i idź na prawo w stronę wieży to tam powinienen być martin

drixe

drixe

Użytkownicy
posty5
ProfesjaAnimator
  • Użytkownicy
Nie wiem czy było, ale jak ktoś może to niech powie mi jak zdobyć zaufanie u toniego? po tym jak z nim gadałem, że to on raczej jest zdrajcą u rebeliantów?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
przede wszystkim czytaj uważnie dialogi, ale już ci powiem będziesz musiał stanąć za nim na nocnej warcie, prześpij się do północy i idź do wejścia do obozu tam go znajdziesz i będziesz wiedział co dalej, a co do zdrajcy tego ci nie powiem, nie chcę psuć niespodzianki  :D

PS. jeśli nie o to chodzi to mów konkretniej bo na razie nie idzie zbyt wiele z tego wywnioskować, powiedz który rozdział to będe od razu wiedział.

Pjontka

Pjontka

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy
Gdzie jest ta roślina dla Pacho i Skorpiona ,bo typowo nie mam juz pomysłu gdzie szukac...

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
Jak jesteś u Skorpiona i Pacho schodzisz na dół po półkach skalnych, mniej więcej tam gdzie troll i wilki.

drixe

drixe

Użytkownicy
posty5
ProfesjaAnimator
  • Użytkownicy
przede wszystkim czytaj uważnie dialogi, ale już ci powiem będziesz musiał stanąć za nim na nocnej warcie, prześpij się do północy i idź do wejścia do obozu tam go znajdziesz i będziesz wiedział co dalej, a co do zdrajcy tego ci nie powiem, nie chcę psuć niespodzianki  :D

PS. jeśli nie o to chodzi to mów konkretniej bo na razie nie idzie zbyt wiele z tego wywnioskować, powiedz który rozdział to będe od razu wiedział.

koksikmajor dzięki ale nie chodziło mi o to . ja już stałem za niego na nocnej straży chodzi o to, że ja muszę nakryć toniego na rozmowie ze strażnikiem ze starego obozu czy coś, i cawalorn powiedział, że mam zdobyć jego zaufanie, ale jak mam to zrobić. skoro nie mogę z nim gadać o niczym, jest tylko #msg1044332koniec#msg1044332

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
A gadałeś już ze wszystkimi w obozie dwa razy?

drixe

drixe

Użytkownicy
posty5
ProfesjaAnimator
  • Użytkownicy
tak i teraz cawalorn powiedział, że mam go przyłapać a czymś czy coś

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
jak już 2 razy ze wszystkimi rozmawiałeś i z cavalornem tam będziesz miał dialog kogo osądzasz jak toniego, to masz iść do niego zagadać, dalej będziesz wiedział co dalej

newar

newar

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Gdzie jest Paul(straznik z lukiem dla swistaka) i czego mam szukac w ruinach twiedzy orkow(zadanie dla rodnaya), chyba że dziennik wprowadza w bład i mam przeszukac fortece zmiennoksztaltnych zamiast tej orkowej:D

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
1. Paul patroluje całą kolonię z grupką strażników, i cały czas się przemieszczają, będziesz musiał tutaj na szczęście liczyć żebyś go spotkał
2.w ruinie tych orków masz szukać takiego pergaminu (tam gdzie ur-shak w g1) tam jest przełącznik, niestety tam jest bugnięnte i będziesz musiał tam na kodach wejść

newar

newar

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Do poszukiwań paula terytoria orków włączyć?
czy da sie z nim pogadac czyt od razu spuscic łomot trzeba?

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
1. Paul patroluje całą kolonię z grupką strażników, i cały czas się przemieszczają, będziesz musiał tutaj na szczęście liczyć żebyś go spotkał
Nie masz dostępu do rutyn? Przecież musi mieć jakieś stałe punkty ustawione. Jak nie masz to poproś kogoś kto ma o taką informację, bo odpowiedzi które podajesz są bardzo niekonkretne.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
tak mam dostęp i co 30 minut się przemieszczają, więc mówię, że patroluje kolonię(tak jest też napisane w dialogu u świstaka, w tym 1 jest stała ale to tak w nocy dopiero i nie powiem dokładnie gdzie się wtedy znajduje, ale na tym polega gra, trzeba "główkować").

Do poszukiwań paula terytoria orków włączyć?

nie wiem, jak ja go znalazłem to akurat przechodził przez obóz rebeliantów  :D  (nie pamiętam która godzina była), ale czy przez ziemie orków też łazi? na to pytanie nie umiem odpowiedzieć.

czy da sie z nim pogadac czyt od razu spuscic łomot trzeba?

a co się robi ze strażnikami w czas zapłaty w większości przypadkach? no oczywiście się bije takiego

PS. wybaczcie post pod postem, ale jestem nie co już zmęczony i nawet takie głupie rzeczy potrafię przeoczyć

Pjontka

Pjontka

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy
Da się może przejść Głębie ? Jeśli tak to jak ,a może jest sposób by do niej nie trafic.
W sumie ludzie podochodzili gdzies do obozu łowców trolli ,a ja nie mam pomysłu co zrobic w tej zbugowanej jaskini.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
tak da się ale musisz z kodów skorzystać, ponieważ są miejsca gdzie się można "utopić", pod wodą jest taka rura wpłyń do niej i jesteś już w world.zen

Kingston

Kingston

Użytkownicy
posty104
Propsy4
  • Użytkownicy
co trzeba znalesc w wiezy mgiel po tym jak dostarczylem kartke z orkowej cytatedli w dzienik mam ze musze do wiezy mgieł i co ja tam musze znalesc zadanie to pomoc rodneyowi zostac magiem

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
znajdziesz tam na szczycie ducha, niestety on się pojawia dopiero wtedy, gdy jest noc od 22 tam będzie sobie stał ten duch

PS. tak na przyszłość jak macie jakieś pytania czytać kilka stron wcześniej, a jak nie ma tam odpowiedzi to dopiero pytać bo się zaś temat zaśmieca

Pjontka

Pjontka

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy
Dostałem zadanie od Cavalorna "Rebelia w NO".
Kazał mi isc do NO ,więc idę. I tu pojawia się problem. Straznik nie chce mnie wpuscic do obozu ,a gdy obejde obóz od strony rzeki i wejde do środka to tam nikt nie ma mi nic do powiedzienia ,nawet Lares u którego rzekomo ma być ta misja.
Gdy ide wewnatrz obozu to Wilk cos tam do mnie moze gadac ale to robi mi wpisy w dzienniku do zupelnie innego zadania...
HELP

0 użytkowników
Do góry