CZ bugi 96137 224

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 4.03.2012 roku

Wyświetleń 96137

Odpowiedzi 224

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Po zaprowadzeniu Skorpiona i Pacho do Obozu Rebeliantów nie mogę ukończyć zadania od Cavalorna z pomocnikami (Pacho zabiłem kodem, bo crashował grę), a jak przyzwę Pacho po ukończenia zadania od Skorpiona, wywala mnie z gry nie zależnie od tego, czy mam założoną broń, czy nie. Przez ten błąd stoję w miejscu i nic nie mogę zrobić.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Radixxx

Radixxx

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy

Radixxx

CZ bugi
#61 2012-03-09, 21:35(Ostatnia zmiana: 2012-03-10, 11:58)
Spoiler
W drugim rozdziale moglem wziac ponownie misje od Fiska w celu zrobienia rozruby w karczmie.
Przy wczytywaniu w tle pozostaje okno wyboru Sava. Wygląda to nieestetycznie.

Koreon

Koreon

Użytkownicy
posty36
Propsy3
  • Użytkownicy

Koreon

CZ bugi
#62 2012-03-09, 22:08(Ostatnia zmiana: 2012-03-09, 22:10)
[list=1]

• Nadal bronie czasem nie trafiają wogóle przeciwników. (pomaga zapis i wczytywanie)
  • Nie ma tej matrony aligatorów w tej jaskini (Chodzi o zadanie dla Jacka Aligatora)
  • Hark nadal bije nas przy zadaniu Tajemnica żula (zamiast Kubła). Chodzi o zadanie z rozróbą w karczmie.
  • Jack Aligator mówi żebyśmy wzięli kogoś do pomocy przy walce z aligatorami. Nikt jednak nie chce pomóc.
  • Kły wilka nadal są w każdej bestii.
  • Recepty kosztują tyle, że można kupić Myrthane i troche zostanie.
  • Tego questa z Rączką nie da się zrobić bez cheatów.
Więcej bugu-w nie pamiętam.

Człowiek który nic nie posiada wciąż może zachować wiarę.  

Zbawienie przeszło przez krzyż, ogromna to tajemnica, każde cierpienie

ma sens prowadzi do pełni życia

[/font][/size][/color]

Pomogłem? Tu klikinij

>

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
...za te i wszystkie inne żałuję xD

Nie wiem od czego, ale jak się wyprowadzało kretoszczury i wilki na nas leciały to (lotto) kilka z nich było nieśmiertelnych a po wczytaniu inne. Zapewne chodzi tu też o te nietrafiające bronie.

Radixxx

Radixxx

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
*Za chatą Rączki jesst latająca czaszka
*w wiezy gdzie jest Pacho i Skorpion jest latajaca beczka
*
Spoiler
Po naklonieniu Tonego do udania sie w miejsce spotkania z jego przełożonym, umiera (wiem ze umiera od strzały, ale chyba powinien dostac nią w tajemnym miejscu). Po tym Abel chce bić Ricka z grupą innych rebeliantów, lecz oni sie nie pojawiaja, zaś Abel nie atakuje Ricka
*Szynkarz wypowiada kwestie Ricka, zaś Rick szynkarza.

Koreon

Koreon

Użytkownicy
posty36
Propsy3
  • Użytkownicy
...za te i wszystkie inne żałuję xD
Właśnie o to mi chodziło. :D  
Nie wiem od czego, ale jak się wyprowadzało kretoszczury i wilki na nas leciały to (lotto) kilka z nich było nieśmiertelnych a po wczytaniu inne. Zapewne chodzi tu też o te nietrafiające bronie.
Próbowałem przez 5 minut różnymi brońmi i nadal nic. I nie chodzi tu o nietrafianie z G1 gdzie czasem było słychać dźwięk trafienia, ale przeciwnik nie dostawał obrażeń. Tutaj przeciwnik tak jakby wogóle nie reagował na broń, (nawet dżwięku trafienia nie słychać.)

[/font][/size][/color]

Pomogłem? Tu klikinij

>

Koreon

Koreon

Użytkownicy
posty36
Propsy3
  • Użytkownicy

Koreon

CZ bugi
#66 2012-03-10, 12:34(Ostatnia zmiana: 2012-03-10, 13:12)
[list=1]

• Nie ma żadnego Marka w Obozie Rebeliantów.
  • Spoiler
    Cavalorn mówi że nikogo nie przyprowadziłem, gdy stoję przed nim z Jackiem Aligatorem. (Matrone Aligatorów przyzwałem kodami)
  • Po otwarciu screena umiejętności, Spadnięciu, przespaniu się... Nadal pokazują się te napisy dla skryptera u góry.
  • Spoiler
    Jack Aligator mówi że zrobi nam extra pancerz z Aligatora, Nie robi.

[/font][/size][/color]

Pomogłem? Tu klikinij

>

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Uzywajcie spoilerow  :facepalm:

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Spoiler
Zjebane zadanie z roznoszeniem gulaszu dla Foxa, nie dał mi nic.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Bardzo dziękujemy wszystkim za udział w "otwartej becie" CZ ;)

Wasze uwagi są dla nas bardzo pomocne, wszystko na bieżąco analizujemy co widać po wychodzących patcha. Prace konkretnie ruszyły do przodu. Jeżeli adanos i rafał nie zniknął jak Ork to skończymy CZ dość szybko.

Gorąca prośba, żebyście grali z patchami od nowa, dzięki temu będziemy dokładnie wiedzieć które bugi już się nie powtarzają, pewnie pojawią się nowe. Postaramy się asap wrzucić wersję moda 0.9, w której zostaną uwzględnione bugi + nasze poprawki + grafiki, etc. Niestety wtedy testy zaczną się od nowa no i znowu będzie prośba dla was, żebyście tłukli moda na maxa ;)

Pozdrawiamy serdecznie,
Team tM

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
DreamVader 2

CZ bugi
#70 2012-03-10, 21:46(Ostatnia zmiana: 2012-03-10, 21:48)
Nie wiem, czy to bug, ale powiem. Po instalacji tworzy się kilka plików ini, dla Gothic startera. Są to: Czas zapłaty.ini(ten prawidłowy), "Czas zapłatys- podziemia klasztoru", Dundzeon.ini, TEST1.ini, oraz TEST2.ini. Dodam, że na wysokich ustawieniach na średnim kompie, kompas nie zacina mi gry.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

CZ bugi
#71 2012-03-10, 21:47(Ostatnia zmiana: 2012-03-11, 09:46)
Oczywiscie optymalizacja zostanie poprawiona? Bo teraz sie wiesza mi jak w G2NK po ustawieniach na 32 bit i detali na maxa.

EDIT: niektóre dialogi są podwójne. U Quentina "Naucz mnie walki bronią jednoręczną". Oraz po nauce u niego regeneracji many nie znika ten dialog. I u Aidana "Mam przesyłke od Świstaka" także jest podwójne.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Radixxx

Radixxx

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
*Przy otwieraniu okna statystyk wywala nowy błąd u góry : >Error:MEM_COPY:src or dst is invalid (<= 0)
*W Menu jest wersja gry 0.9.0 zaś w samej grze 0.8.4

Proxinslaw

Proxinslaw

Użytkownicy
posty45
Propsy8
  • Użytkownicy
Jestem biernym oglądaczem i ślędzę czas zapłaty od początku, jestem cierpliwy :D . Jednak mimo to postanowiłem pomóc i wymienię kilka bugów, uprzykrzających życie :P
Spoiler
* Na początku 2 roździału w queście u Pacho, teorytycznie mamy podążyć za nim, do spokojnego miejsca, czyli na szczyt wieży obserwacyjnej. Niestety wejście na nią za nim jest chyba niemożliwe nawet z pomocą kodów :P
 * Jak już ktoś pisał Tony (misja z szpiegiem), czy jak tam on miał na imię, ginie przed dojściem na miejsce spotkania. Niby pojawia się nowy wpis w dzienniku ale Cawalorn nie ma opcji dialogowej.
I gdzie jest ta cholerna mapa dla Skorpiona?!?!?!?! xD
Gram na najnowszych patchach, jest to już moja 3 nowa gra :D , fajnie, że wreszcie znikł problem z Pachem i trolem z I roździału :D  Ale niektóre bugi, jak już zauważyłem to ruletka.

Tajek

Tajek

Użytkownicy
posty42
Propsy5
  • Użytkownicy
Mapa Koloni jest w skrytce cavalorna a klucz ma chyba Fox[ten pomocnij kowala], wybaczcie ale siedze na starym kompie i nie mam gothica :D

Radixxx

Radixxx

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Jestem biernym oglądaczem i ślędzę czas zapłaty od początku, jestem cierpliwy :D . Jednak mimo to postanowiłem pomóc i wymienię kilka bugów, uprzykrzających życie :P
Spoiler
* Na początku 2 roździału w queście u Pacho, teorytycznie mamy podążyć za nim, do spokojnego miejsca, czyli na szczyt wieży obserwacyjnej. Niestety wejście na nią za nim jest chyba niemożliwe nawet z pomocą kodów :P
 * Jak już ktoś pisał Tony (misja z szpiegiem), czy jak tam on miał na imię, ginie przed dojściem na miejsce spotkania. Niby pojawia się nowy wpis w dzienniku ale Cawalorn nie ma opcji dialogowej.
I gdzie jest ta cholerna mapa dla Skorpiona?!?!?!?! xD
Gram na najnowszych patchach, jest to już moja 3 nowa gra :D , fajnie, że wreszcie znikł problem z Pachem i trolem z I roździału :D  Ale niektóre bugi, jak już zauważyłem to ruletka.

Spoiler
zeby pojawila sie opcja dialogowa u cavalorna musisz najpierw isc do Abla

Bagietka

Bagietka

Użytkownicy
posty37
Propsy16
  • Użytkownicy
Bugi które się u mnie pojawiły gdy "grałem w drugą wersję patcha" :
Spoiler
[list=1]
  • Rodney mówi nam dwa razy że paczki z bronią (?) przydadzą się na czarną godzinę i ze możemy wybrać receptę tylko na oręż, a możemy jeszcze wybrać na kuszę i na łuk.
  • Gdy wybieramy receptę (ja wybrałem na oręż, nie wiem jak jest z kuszą oraz łukiem) w tym "okienku" (w którym pisze że np. oddaliśmy ileś tam bryłek, przybyło nam tyle siły etc.) widać tylko "Otrzymałeś:" - nie widać co.  :confused:  
  • Recepty są tak drogie że sprzedamy jedną i nie musimy się martwić o rudę do końca gry.
  • W pierwszej rozmowie z Tonym, Rick wykrzykuje że ten ma czerwoną zbroję, a on ma przecież pancerz myśliwego bodajże (lub rebelianta).

Galcys

Galcys

Użytkownicy
posty28
Propsy1
  • Użytkownicy
Witam mam problem z matroną aligatorów nie ma jej wogule nigdzie dodam ze gram na najnowszych patchah czy mógł by ktoś podać jakiś kod czy coś na przyzwanie jej ??

Proxinslaw

Proxinslaw

Użytkownicy
posty45
Propsy8
  • Użytkownicy

Proxinslaw

CZ bugi
#78 2012-03-11, 15:37(Ostatnia zmiana: 2012-03-11, 15:38)
insert aligator_boss
Dobra a tak powoli przechodząc główny wątek, przeżyłem kryzys i nie mogę z nim żyć! a mianowicie:
Spoiler
W queście dotyczącym szpiega, po zabójstwie tonyego i rozmowie z ablem nie jesteśmy teleportowańi do głębi. A ja już taaak się napaliłem :[ .

Oczywiście znajdóję również inne błędy ale nie wiem czy jest sens spamować i powtarzać to co ktoś już napisał.

A i tak nawiasem jestem analfabetą więc jak coś źlę napiszę to po prostu to olejcie... :D

Koreon

Koreon

Użytkownicy
posty36
Propsy3
  • Użytkownicy
Witam mam problem z matroną aligatorów nie ma jej wogule nigdzie dodam ze gram na najnowszych patchah czy mógł by ktoś podać jakiś kod czy coś na przyzwanie jej ??
Insert ALIGATOR_BOSS

[/font][/size][/color]

Pomogłem? Tu klikinij

>

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry