CZ bugi 97459 224

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 4.03.2012 roku

Wyświetleń 97459

Odpowiedzi 224

Krystian2222

Krystian2222

Użytkownicy
posty175
Propsy26
  • Użytkownicy

Krystian2222

CZ bugi
#80 2012-03-11, 15:56(Ostatnia zmiana: 2012-03-11, 16:01)
insert aligator_boss
Dobra a tak powoli przechodząc główny wątek, przeżyłem kryzys i nie mogę z nim żyć! a mianowicie:
Spoiler
W queście dotyczącym szpiega, po zabójstwie tonyego i rozmowie z ablem nie jesteśmy teleportowańi do głębi. A ja już taaak się napaliłem :[ .

Oczywiście znajdóję również inne błędy ale nie wiem czy jest sens spamować i powtarzać to co ktoś już napisał.

A i tak nawiasem jestem analfabetą więc jak coś źlę napiszę to po prostu to olejcie... :D
Idziesz wtedy do Cavalorna.Głębia nie została zrobiona na to wygląda.Jak ktoś się już zajmuje spacerem mógłby zrobić głębie.Wchodzisz na przykład gdzieś w obozie do jakiejś dziury i teleportuje cie do głębi.Ograniczy się tak na pewno ilość polygonów.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Gdy grałem zauważyłem, że koło kryjówki Gilberta, po każdym zabiciu respią się tam wilki. Zabiłem wilki, chwilę później znowu tam były. Zapewne ma to jakieś powiązanie z zadaniem od Snafa? : D

Krystian2222

Krystian2222

Użytkownicy
posty175
Propsy26
  • Użytkownicy
Wilki respią się co jakiś czas.Było o tym gdzieś napisane.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.

Bogdan Zwei

CZ bugi
#83 2012-03-11, 17:34(Ostatnia zmiana: 2012-03-11, 18:40)
Nie wiem czy to bug, czy tak ma właśnie być, ale od zaprowadzenia Jack'a Aligatora do Rebeliantów pojawiają mi się Ogniste Demony i Ogniste golemy w różnych miejscach Kolonii (po 3 sztuki). Ściągają mnie one na 1 cios, tzn. jednym ciosem zabierają mi 50% HP, a ogień dobija.

Dodam też, iż nie mogę dołączyć do obozu rebeliantów pomimo, że zrobiłem ich wszystkie zadania oprócz zadania Magowie.

Jak można się dołączyć do obozu rebeliantów?

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Proxinslaw

Proxinslaw

Użytkownicy
posty45
Propsy8
  • Użytkownicy
Dobra kolejne.
Spoiler
Do Orlego Gniazda:
 *Mogę bezproblemowo sobie wyjść :P.
*Nia opiekuje się "powietrzem".
*Gdy Znamię atakuje Nię, wszyscy się na mnie rzucają.
*Ten przy bramie (zapomniałem jak się nazywał), przy pierwszej próbie wyjścia z obozu chce porozmawiać z npc, który jest od niego za daleko(piętro wyżej), wobec czego musimy do niego podejść i wracać potem po kolejną porcję dialogu do rozmówcy :P
Ogólnie nie ogarniam terenu Nowego Obozu, panuje tam bezdialogowy chaos.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Znalazlem buga :/ gdy dochodzimy z Pacho do jego skarbu, zaczynam kopać. Kopie 4 razy, przestaje, slychac jakis dzwiek po czym wywala do pulpitu. 3 razy tak mialem :/

I podpowiedzcie co zrobić z zadaniem "Tajemnica Żula" jeśli ja pobilem jego? Wybralem opcje walke z nim, quest caly czas aktywny w dzienniku. Oraz co zrobić z zadaniem "Magowie". Wiem, ze to nie ten temat, ale skoro pisze już tu post to mam nadzieje, ze nie zostane shejtowany...

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mi się zdaje, że trzeba będzie uśpić jednego maga, żeby to wykonać. - Nie próbowałem, ale mam zamiar spróbować.

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Magic

Magic

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy

Magic

CZ bugi
#87 2012-03-14, 01:16(Ostatnia zmiana: 2012-03-14, 01:17)
Przyjęcie zadania od Pacho na wieży: obaj zmieniają miejsce, w skutek czego Rick z niej spada i gadamy sobie na odległość(ewentualnie Pacho tak sie mota, że rozmowa w ogóle nie może wystartować), kwestie dialogowe coś się nie pokazują. Poza tym po przyjęciu tego zadania (jak się domyślam ze słów Ricka "Prowadź") Pacho powinien gdzieś nas zaprowadzić - nic z tych rzeczy stoi dalej na wieży. Zabawa ze zmianą czasu przez konsolę na tą kiedy nie ma go na wieży, nie pomaga bo i tak nas nie prowadzi.

No i zadanie z Tonym, było już poruszane, kiedy wytłumaczy nam gdzie się spotkamy, pada trupem, Rick prowadzi monolog, ale go nie kończy (pozostajemy w okienku dialogowym, da się chodzić, rozpocząć rozmowę, ale nikt nie ma kwestii dialogowych ani podświetleń, escape nie reaguje więc próba save i load odpada)

I nie jestem pewny - brak mapy dla Scorpiona, jeśli prawdą jest, że ma ona być w magazynie gdzie jest gulasz który rozdajemy z zadania Foxa, to jej tam nie ma.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Prosiłbym, aby wszyscy, którzy zgłaszają bugi robili to wg schematu:
Rodzaj błędu: (wywalanie do pulpitu, zawieszanie się, zadanie, brak NPC, błąd w dialogu etc.)
Rozdział: (nr rozdziału)
Opis błędu: (tu opisz błąd)
Rozmowa z: (opcjonalnie, jeśli dotyczy dialogów)
Screen: (opcjonalnie, jeśli trudno jest opisać dany błąd)
Status: zgłoszone

Wiem, że powinienem, to wcześniej jakoś zaproponować, ale tak wyszło.

NewModder

NewModder

Użytkownicy
posty1
Propsy1
  • Użytkownicy
No to troche bledow ktore wylapalem.

1.
Spoiler
Rodzaj błędu: bledny wpis w dzienniku
Rozdział: 1
Opis błędu: w zadaniu dla swistaka z pawim piorem w dialogu jest oraz dostajemy 200 brylek, w dzienniku jest 500
Rozmowa z: swistakiem
Screen: -

2.
Spoiler
Rodzaj błędu: blad animacji(?)
Rozdział: -
Opis błędu: nie mozna skakac podczas biegu z wyciagnieta bronia biala
Rozmowa z: -

3.
Spoiler
Rodzaj błędu: debugger
Opis błędu: podczas uzywania magii przez ricka lub upadku dowolnego npc wyswietlane sa informacje na srodku ekranu

4.
Spoiler
Rodzaj błędu: usmiercanie bohatera
Opis błędu: pobicia w ok. 50% koncza sie smiercia bohatera zamiast "ogluszeniem"

5.
Spoiler
Rodzaj błędu: zle zrobione warunki w skrypcie nauki(?)
Opis błędu: jezeli nie mamy wystarczajaco pkt nauki lub sily etc. zabiera nam rude nie uczac nas

6.
Spoiler
Rodzaj błędu: nowy fjuczer czasem nie dziala ;p  (obrazenia obszarowe z broni bialej)
Opis błędu: niekiedy npc nie reaguja na uderzenia broni bialej (luki, kusze, magia i piesci dzialaja)

7.
Spoiler
Rodzaj błędu: zadanie bialy kiel
Rozdział: 2
Opis błędu: z dialogu wynika ze pacho powinien nas prowadzic, ale wraca do swojej rutyny + trzeba sie troche nameczyc zeby dojsc z nim przed oboz
Rozmowa z: pacho

8.
Spoiler
Rodzaj błędu: oprawianie zwierzyny
Opis błędu: po nauczeniu sie usuwania serc w dzienniku mamy wpis o pozyskiwaniu welny
            po nauczeniu sie sciagania futer niektore poprzednie umiejetnosci sie kasuja i wszystkie moby dropia skore wilka
            to samo jest z pazurami i klami
            jezeli sie nauczylismy sciagania futer, usuwania pazurow lub klow w pierwszej kolejnosci uczenie sie czegokolwiek z oprawiania nic nie daje

9.
Spoiler
Rodzaj błędu: bledny wpis w dzienniku
Opis błędu: po nauczeniu sie sciagania futer w dzienniku wtracone jest instance npcta (Umiejętność ściągania futer z wilków, orkowyHUN_818_Ratford psów, cieniostworów i trolli)
Rozmowa z: ratfordem

lukis88

lukis88

Użytkownicy
alder24
posty132
Propsy32
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • alder24
1.
Spoiler
Rodzaj błędu:  wpis w dzienniku
Opis błędu: w informacjach ogólnych jest wpis "Kupiec w Nowym Obozie - baal kagan sprzedaje małe porcje bagiennegi ziela szkodnikom i najemnikom"

2.
Spoiler
Rodzaj błędu: dialogi
Opis błędu:  praktycznie każda osoba w nowym i starym obozie, podczas rozmowy, ma  napis ENDE zamiast Koniec
Rozmowa z:  praktycznie każda osoba w nowym i starym obozie (głównie strażnicy, cienie, kopacze, niewolnicy)

3.
Spoiler
Rodzaj błędu: broń npc
Opis błędu: Magnaci, bullit,  thorus i kilka osób, które występowały w podstawowym gothicu, mimo iż mają broń w ekwipunku, nie mają jej założonej (za mało siły) ,i biją sie pięściami

4.
Spoiler
Rodzaj błędu: magowie ognia
Opis błędu: magowie ognia żyją i nadal mieszkają w SO!!

5.
Spoiler
Rodzaj błędu: wolna kopalnia
Opis błędu: w wolnej kopalni są najemnicy, a nie strażnicy

6.
Spoiler
Rodzaj błędu: zadanie

Rozdział: 2
Opis błędu: po tym jak zdrajca w OR ginie(w niewłaściwym miejscu i czasie), abel (przy którym powinno być kilku innych rebeliantów) mówi nam, że ześle nas do głębi. my nigdzie nie idziemy, abel nas nie atakuje

Galcys

Galcys

Użytkownicy
posty28
Propsy1
  • Użytkownicy
Misja ze szpiegiem kiedy gadam juz z tonym o tym ze szpieguje dla gomeza kaze mi się spotkać w kryjówce na rzeką po czym ginie dodaje to wpis do dzienika ale nie moge nic powiedzieć cavalornowi

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Rodzaj błędu: Wyjście do pulpitu
Opis błędu: Kiedy mamy zadanie od Draxa żebyśmy sprawdzili pobliskie wzgorze po 5 minutach gra wywala do pulpitu bez żadnego błędu. Po wykonaniu misji w czasie i oddania Questa problem znika.
Rozmowa z: Drax
Screen: ---

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

lukis88

lukis88

Użytkownicy
alder24
posty132
Propsy32
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • alder24
Przypomnialem sobie:

Spoiler
Rodzaj błędu: imię NPC
Opis błędu: osoby takie jak Kruk, Blizna, Wrzód mają angielskie imiona (Raven, Scar, Mud)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Rodzaj błędu: Niemozliwosc wykonania questa.
Opis błędu: Zadanie od Pacho, z jego skarbem. Nie mozna wykopac skarbu. Gdy probuje kopac, kopie, po czym gdy konczy ukazuje sie (?) jakis dzwiek, po czym wywala gre do pulpitu. Za kazdym razem.
Rozmowa z: Pacho?
Screen: ---

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Rodzaj błędu: podwojny dialog
Opis błędu: gdy idzie sie do Aidana zeby wykul miecz dla swistaka pojawia sie 2x ta sama opcja, wykuj mi ten miecz czy cos takiego
Rozmowa z: Aidan
Screen: brak

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Kingston

Kingston

Użytkownicy
posty104
Propsy4
  • Użytkownicy
rodzaj błedu:wywalenie do pulpitu
rodzial 2
opis;zawsze kiedy spie do polnocy lub chodze po swiecie o ponocy wywala mnie do pulptu i dzien jest 20 patrzylem dla np w nowych grach to samo bylo
status;zgłoszone

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator

Splash
Moderator

CZ bugi
#97 2012-03-16, 15:17(Ostatnia zmiana: 2012-03-16, 19:48)
Rodzaj błędu: wywalanie do pulpitu
Opis błędu: po rozmowie z hanisem, mowiac mu ze znowu nalezy do obozu wywala do pulpitu
Rozmowa z: Hanis
Screen:

Rodzaj błędu: hp nie regeneruje sie
Opis błędu: nauczylem sie regeneracji zycia, ale zycie mi sie nie regeneruje nawet jakbym czekal rok
Rozmowa z: Quentin

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Rodzaj błędu: blad ze straznikami mostu
Rozdział: kazdy
Opis błędu: straznicy mostu prowadzecego do SO nie atakuja nas i w dialogu maja napisy ENDE
Rozmowa z: Straznicy mostu

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rodzaj błędu: Nauka Poziomowa (np. kręgi, regeneracja itp.)
Rozdział: 0-6 :D
Opis błędu: Zawsze, gdy nauczę się regeneracji życia, to nie mogę jej dźwignąć do następnego poziomu, tak samo jest z kręgami magii, regeneracją many, unikami.
Rozmowa z: Nauczyciele

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry