Po co ci to, skoro dotyczą dwóch ostatnich z 5 punktów?
Chodziłoby o zbindowanie klawisza za pomocą Ikarusa i użycia funkcji AI_PlayAni. Dana animacja od razu w mds'ie miałaby zaskryptowane włączanie trybu walki i przekładanie broni. Gdyby to nie działało, zrobiłbym to na zasadzie overlayowania prawdziwej animacji wyciągania broni i korzystania ze zwykłej funkcji AI_ReadyMeleeWeapon.
@sawik: niestety nie zrozumiałem twojego posta.
1. W jaki sposób chcesz sprawić aby przy wybieraniu czarów w eq, pierwszy od razu wskakiwał w slot 5, a następne kolejno 6, 7, 8, 9, 0, a nie 4?
2. Jak chcesz zbindować pod 4 wywoływanie ostatnio używanego czaru? Tzn nie twierdzę że to nie jest do zrobienia, trzeba by po prostu znaleźć odpowiednią funkcję i ją wywołać. Po prostu jest to rozwiązanie "ciężkie", nie jest raczej w żaden sposób z góry "przygotowane" w Ikarusie czy LeGo (chociaż nie śledzę nowych wersji).
3. Jak chcesz sprawić aby wciskanie przycisku 3 oprócz wyjmowania broni nie próbowało mimo to "wyciągać" ostatnio używanego czaru? Znam w Ikarusie funkcje do tworzenia nowych bindów, nie przypominam sobie takich do kasowania starych. Chociaż w sumie być może byłoby to wykonalne przez "siłową" modyfikację zwykłych ustawień.
Chyba że ty chcesz mieć ten nowy miecz pod 4, a nie 3. Ja zrozumiałem Pasera tak:
1: walka bronią do walki wręcz
2: walka bronią dystansową
3: walka dodatkową bronią
4: ostatnio używany czar
5-0: inne czary.
Zamiast domyślnego:
1: walka bronią do walki wręcz
2: walka bronią dystansową
3: ostatnio używany czar
4-0: inne czary.