O temacie
Autor mass1500
Zaczęty 31.12.2011 roku
Wyświetleń 20416
Odpowiedzi 66
mass1500
const int maxlicznika = 16;var int licznik;var int regeneracja;func void tick_tock(){ licznik + 1; print ("działa naliczanie"); if (licznik >= maxlicznika){ licznik = 0;}; if (hero.attribute[ATR_HITPOINTS] > 0){ if (regeneracja == 1) && hero.attribute[ATR_HITPOINTS] < hero.attribute[ATR_HITPOINTS_max] && (licznik == 8) { hero.attribute[ATR_HITPOINTS] = hero.attribute[ATR_HITPOINTS] + 1;};};if (true){ Wld_SendTrigger("TICK_TOCK"); };};
Adanos Administrator
licznik + 1;
licznik += 1;
if (true){ Wld_SendTrigger("TICK_TOCK"); };
Wld_SendTrigger("TICK_TOCK");
EdekSumo Wyspa Khorinis
const int maxlicznika = 16;var int licznik;var int regeneracja;func void tick_tock(){ licznik += 1; print ("działa naliczanie"); if (hero.attribute[ATR_HITPOINTS] > 0){ if (regeneracja == 1) && hero.attribute[ATR_HITPOINTS] < hero.attribute[ATR_HITPOINTS_max] && (licznik == maxlicznika) { hero.attribute[ATR_HITPOINTS] = hero.attribute[ATR_HITPOINTS] + 1;};}; if (licznik >= maxlicznika){ licznik = 0;};if (true){ Wld_SendTrigger("TICK_TOCK"); };};
Adanos Kod: [Zaznacz]if (true){ Wld_SendTrigger("TICK_TOCK"); }; To musi być ale jak widzę ten skrypt to mi się płakac chce napisałem mu ładną regeneracje a ten i tak po swojemu
if (true)
Kiedy hero ma więcej życia niż to było przewidziane trzeba to naprawić .Kod: [Zaznacz]if (true){ Wld_SendTrigger("TICK_TOCK"); };Nie wiem po kiego wacka to jest, ale jak Xardas 17 (kiedyś mi pomagał uczyć się skryptów - i chwała mu za to!) mi kazał to wstawić na końcu skryptu to wtedy zaczął chodzić.
inż. Avallach Administrator
Kod: [Zaznacz]if (true){ Wld_SendTrigger("TICK_TOCK"); };Nie wiem po kiego wacka to jest, ale jak Xardas 17 (kiedyś mi pomagał uczyć się skryptów - i chwała mu za to!) mi kazał to wstawić
RafalBudzis
if ((1 == 1) && (2 == 2)) || (1 > 2) { Wld_SendTrigger("TICK_TOCK");}else{ Wld_SendTrigger("TICK_TOCK");};
dobra udało się dzięx za pomoc jeszcze tylko zatruwanie npc
Demonical Monk
Mark56 Moderator
pedał programujący za pomocą copy-paste
sry rafał ale twoja metoda jest dość ograniczona gdyż możesz zatruć tyle npc-ów ile zrobisz zmiennych, a to mi lekko odtrąca od tej metody, wymyśliłem troche inny sposób ale nie wiem jak napisać warunek "jeśli npc stoi w odległości od hera"
FUNC INT Npc_GetDistToNpc (VAR C_NPC npc1, VAR C_NPC npc2) { return 0; };
Cytat: mass1500#msg w 2012-01-27, 10:01sry rafał ale twoja metoda jest dość ograniczona gdyż możesz zatruć tyle npc-ów ile zrobisz zmiennych, a to mi lekko odtrąca od tej metody, wymyśliłem troche inny sposób ale nie wiem jak napisać warunek "jeśli npc stoi w odległości od hera"Napisałeś ze jest 10 % na zatrucie więc nie zdążysz zatruć więcej niż 5 NPC
Napisałeś ze jest 10 % na zatrucie więc nie zdążysz zatruć więcej niż 5 NPC