.tga na .tex 1867 4

O temacie

Autor misiekgrabo

Zaczęty 16.11.2011 roku

Wyświetleń 1867

Odpowiedzi 4

misiekgrabo

misiekgrabo

Użytkownicy
posty179
Propsy106
  • Użytkownicy
Próbuję zamienić format .tga na .tex poprzez GoMana, jest to Loadscreen o pikselach 800x600 ... jednak coś tam wyskakuję i jest napisane po niemiecku, coś 2, 4, 8, 16, 32 ... 2048. Nie umiem niemieckiego, więc proszę o pomoc, co to może być za błąd - przypominam że chciałem wyeksportować Loadscreen o wymiarach 800x600 z .tga na .tex ...

Ale tam, gdzie stanął Adanos, ani Innos, ani Beliar nie mieli żadnej władzy. W miejscu tym ład i chaos współistniały w harmonii. Tak oto powstało morze.

Zapomnij... o wszystkim, co się działo w przeszłości.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Tekstury do czegokolwiek muszą mieć wymiary będące potęgami dwójki: 2, 4, 8, 16, 32 ... 2048. 800 ani 600 nimi nie są, więc musisz najpierw grafikę zeskalować, najlepiej tak żeby była kwadratowa (te proporcje są bliższe oryginalnym niż ewentualne 1:2). Najlepiej sprawdziłyby się wymiary 1024x1024.

misiekgrabo

misiekgrabo

Użytkownicy
posty179
Propsy106
  • Użytkownicy
Hm, na gimpie też się nie znam - bo nie jestem grafikiem 2d(ktoś inny wykonał LoadScreen'a), i próbuję zeskalować obraz i... nie da się. Klikam Obraz -> Skaluj Obraz i tam wybieram rozmiary 1024 i 1024, jednak wysokość zmienia mi się na 768 ... i nie wiem jak to dobrze zeskalować.

Ale tam, gdzie stanął Adanos, ani Innos, ani Beliar nie mieli żadnej władzy. W miejscu tym ład i chaos współistniały w harmonii. Tak oto powstało morze.

misiekgrabo

misiekgrabo

Użytkownicy
posty179
Propsy106
  • Użytkownicy
Dobra, dzięki, temat można zamknąć ...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry