Przejrzałem część dotyczącą skryptów. Generalnie poza kilkoma wklejonymi i wytłumaczonymi skryptami nic tam nie ma. No ewentualnie lista rutyn z kwiatkami typu "//zaraz dokończę".
attribute[ATR_HITPOINTS_MAX]= 64; AKTUALNE PUNKTY ŻYCIOWE
attribute[ATR_HITPOINTS] = 64; STAŁE PŻ
Troszeczkę odwrotnie...
//-------------Daily Routine------------- RUTYNA
daily_routine = Rtn_start_1000; KOD OZNAJMIAJACY IŻ WYKONUJE JĄ MOJA POSTAĆ
Przydałoby się trochę oficjalnego słownictwa. To jest nic innego jak właściwość tego obiektu (instancji) wskazująca na callback funkcji, która robi za dzienną rutynę NPCa. Bezpośrednio odwołujemy się do jakiejś funkcji. Przydałoby się też napisać że korzystanie w rutynach z funkcji nie dotyczących rutyny jest niezalecane (chyba że wiesz co robisz!), bo same rutyny TA_* są zaimplementowane specyficznie (kolejkowanie/wtf).
W tutorialach wszelkiego rodzaju raczej nie powinny występować frazy typu "nie jestem pewien", "prawdopodobnie", etc. Niewątpliwie za jakościowe możemy uznać tego typu tutoriale, które nie pozostawiają niedomówień i przedstawiają sprawę jasno.
world=MIASTO.ZEN NASZ ŚWIAT! TEŻ Z ROZSZEŻENIEM
Słownik :(
Do poprawienia jest sporo rzeczy, ale zawsze ważne że chęci i jakieś umiejętności są. Trzymam kciuki za następne wersje.
Tak wiem, jednak nie jestem w tym aż tak doświadczony, zresztą co do tego że jest tu kilka skryptów to starałem się opisać co mniej więcej znaczy, ponieważ dużo osób pytało jak np dodać coś do gry, lub jak coś zrobić w spacerze i temat zazwyczaj się urywał, denerwowało mnie to bo sam nie miałem z czego się uczyć więc jak to już ogarnąłem to staram się pomoc innym. Zresztą każdy teraz z tych młodszych korzysta z programów np do generacji NPC i mimo iż je generują tym programem ty nie wiedzą co znaczą niektóre polecenia więc starałem się to opisać pokazując dany skrypt i obok do czego to jest:)
Moim zdaniem to jest pomocne bo te programy także robią błędy i jak się taki zdarza to później początkujący moder nie wie o co biega i w czym jest błąd a tak to ma chociaż tego ogólny zarys:)
A co do tego:
W tutorialach wszelkiego rodzaju raczej nie powinny występować frazy typu "nie jestem pewien", "prawdopodobnie", etc. Niewątpliwie za jakościowe możemy uznać tego typu tutoriale, które nie pozostawiają niedomówień i przedstawiają sprawę jasno.
To masz rację jednak są rzeczy których i ja się dopiero uczę, zresztą pojawiały się już takie przypadki na TM np. te czynności rutyn opisywane przez OrcWarriona pisał że nie wie do czego to lub pisał tak jak w przypadku TA_Sleeper że to kule ognia są a tak naprawdę to całkiem co innego, więc moim zdaniem wolę szczerze napisać że nie wiem niż jakiś kit wciskać ludziom.