g2ext 2599 6

O temacie

Autor risen24

Zaczęty 23.09.2011 roku

Wyświetleń 2599

Odpowiedzi 6

risen24

risen24

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Witam. Mam pytanko, jak moge uruchomic mod napisany w formie DLL'ki za posrednictwem SDK g2ext. Probowalem wstrzykiwajac biblioteke do procesu gothica, ale skutek był taki, że nic nie reagowało. Bylo to oczywiscie jasne, ze nie zadzialalo... Dopiero pozniej kapnalem sie, ze jest to mozliwe dopiero przy pomocy launchera g2ext. I tutaj rodzi sie moje pytanko, jak zintegrowac moją dllke (modyfikację) z tym owym launcherem?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nigdy nie korzystałem z g2ext, ale wydawałoby się że informacja na ten temat powinna być załączona do launchera. Właściwie to dość dziwne że potrafiłeś napisać prawidłową przykładową aplikację korzystającą z api a nie potrafisz jej uruchomić. Mógłbyś pokazać screen launchera i powiedzieć jakie pliki były do niego dołączone? Gdzieś powinny być wskazówki.

risen24

risen24

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Wybacz, potrafię napisać bibliotekę, ale jak ją załączyć do jej "przynaleznosci" - czyli g2Ext to nie mam pojęcia, bo nie jest opisane w dokumentacji. Jest wyłącznie opisane, że g2ext korzysta z dll injectingu (czyli załącza kod mojego moda do gry) mając możliwość ingerewania w grę, NPCty, moby, voby. W launcherze jest tylko możliwość odpalenia execa (co jest oczywiste - dllki się nie da), ale jak to połączyć z exec'em gry za pośrednictwem g2ext? Bezposrednio nie mogę zalaczyc do procesu gothic, gdyż tym zajmuje się g2ext (eh powtarzam się). Screen launchera:

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Może spróbuj ikarusem tam jest funkcja uruchamiania/wczytywania dll'ki.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Może wystarczy umieścić bibliotekę w odpowiednim katalogu Gothica?

risen24

risen24

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
To jest wogole inne środowisko. Moja biblioteczka musi być uruchomiana za pomocą g2ext.

Paser

Paser

Użytkownicy
Crazy Diamond
posty281
Propsy119
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Crazy Diamond
Temat przedawniony bardzo, sorry że odkopuje ale innym się przydać może:
Dll dodaje się tak:
[G2EXT]
DLL=twojadll.dll
To dodajesz do pliku ini moda na sam koniec,mod robisz jak normalny mod  do gothic starter ale odpalasz przez launcher g2ext.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry