Ciekawie to wygląda ale tak samo jak ludzie pisali w komentarzach i ja zastanawiam się jaki komputer do tego będzie potrzebny ponieważ wątpię by zwykły pecet to utrzymał. Grafika z taką ilością szczegółów będzie potrzebowała ogromnej pamięci obliczeniowej, oraz zapewne specjalny model karty graficznej. Co do karty nie jestem pewien czy współczesne karty współpracują z systemem renderowania modeli zrobionych z "atomów".
W komentarzach pomiędzy obelgami jakimi się obrzucali youtubeowicze wyczytałem że taki projekt był prowadzony wcześniej przez innych ludzi ale z powodu wielu problemów upadł więc zapewne i ten czeka taki sam koniec. Rano przyjrzę się temu wcześniejszemu problemowi tak z ciekawości by zobaczyć jakie to problemy napotkali twórcy.
Jeżeli ktoś jest ciekawy podaje link do artykułu o tym.
http://notch.tumblr.com/Post "It#msgkawie to wygląda ale tak samo jak ludzie pisali w komentarzach i ja zastanawiam się jaki komputer do tego będzie potrzebny ponieważ wątpię by zwykły pecet to utrzymał. Grafika z taką ilością szczegółów będzie potrzebowała ogromnej pamięci obliczeniowej, oraz zapewne specjalny model karty graficznej. Co do karty nie jestem pewien czy współczesne karty współpracują z systemem renderowania modeli zrobionych z "atomów".
W komentarzach pomiędzy obelgami jakimi się obrzucali youtubeowicze wyczytałem że taki projekt był prowadzony wcześniej przez innych ludzi ale z powodu wielu problemów upadł więc zapewne i ten czeka taki sam koniec. Rano przyjrzę się temu wcześniejszemu problemowi tak z ciekawości by zobaczyć jakie to problemy napotkali twórcy.
http://notch.tumblr.com/Post "Its a scam!" Gość o tym nawija.
oraz "But Notch, it’s NOT a scam" Gość mówi czemu jego zdaniem jest to nie możliwe.
Każde ziarno piasku modelowane oddzielnie w nowy sposób dla grafików

ciekaw jestem jak długo czekalibyśmy na takie produkcje
chyba że będą używać tego no jak to nazwać? konwertera(?) o którym wspominali. Tym co przerzuca obiekt z realnego świata na komputer.
No ale co... Czekam na dalsze informacje o tym projekcie
"Mały" problem jaki wyczytałem z tego bloga a sam nie zauważyłem tego. Mianowicie skąd wytrzasną dysk który może to wszystko pomieścić? Każde ziarnko piasku jako oddzielny wysoce zaawansowany model będzie trochę zajmować. I tu cytat z bloga
[quote author=Notch#msgkawie to wygląda ale tak samo jak ludzie pisali w komentarzach i ja zastanawiam się jaki komputer do tego będzie potrzebny ponieważ wątpię by zwykły pecet to utrzymał. Grafika z taką ilością szczegółów będzie potrzebowała ogromnej pamięci obliczeniowej, oraz zapewne specjalny model karty graficznej. Co do karty nie jestem pewien czy współczesne karty współpracują z systemem renderowania modeli zrobionych z "atomów".
http://notch.tumblr.com/Post "It]If the data compresses down to 1%, it would still be 1 700 three-terrabyte hard drives of data at one byte of raw data per voxel.[/quote]
Voxele (te atomy) są w dodatku trudne do animacji więc szczęścia im życzę