Ciężko coś znaleźć na ten temat na forum trafiłem na ten topic dotyczący optymalizacji modeli 3d
Link trochę się dowiedziałem z tego topicu ale mam parę pytań:
Poniżej ilu trójkątów nie opłaca się optymalizować modelu broni w G2NK?
Jaka jest maksymalna dopuszczalna liczba trójkątów dla broni w G2NK ?
Z tego co mi się udało wyczytać gdzieś na forum w g2 nie trzeba robić okrągłych rękojeści broni wystarczy pięciokąt bo w grze i tak będzie to wyglądać jak by była okrągła zna ktoś jeszcze inne takie triki pozwalające zmniejszyć ilość trójkątów ?
Mam model broni i chce go wrzucić do gry co muszę zrobić zanim go dodam do gry ? (nie chodzi mi o samo wrzucenie do gry bo wiem jak to się robi ale o przygotowywanie modelu do wrzucenia)
Wiem że przed wrzuceniem modelu trzeba użyć opcji Optimize a potem co ? Unvarp UVW zrobić teksturę okleić miecz i można dodawać do gry czy coś jeszcze trzeba zrobić ?
jak dobrze zeskalować broń ?
Można otworzyć miecz z gry i swój projekt żeby dostosować skalę czy trzeba otworzyć miecz z gry na początku robienia projektu ?
Wie ktoś gdzie mogę znaleźć jakieś tutoriale dotyczące teksturowania broni/tworzenie tekstur itp ?
Ogólnie jak by ktoś miał jakieś rady/tutoriale dotyczące tworzenia modeli low poly miło by było jak by się podzielił
Jestem nowy uczę się

nie bijcie mnie jak zadałem głupie nie logiczne i pozbawione sensu pytanie :wink: