2 miecze nie duale 3466 3

O temacie

Autor pit

Zaczęty 6.05.2011 roku

Wyświetleń 3466

Odpowiedzi 3

pit

pit

Użytkownicy
posty52
Propsy2
  • Użytkownicy
Witam. Dzisiaj wpadł mi taki pomysł jak można by zrobić miecze jak w wiedźminie. Pierwszy miecz to zwykły dwuręczniak, ale ten drugi zamiast kuszy. W mds'ach (w których jestem zielony) było chyba wyjmowanie, a potem pozycja walki i chowanie. Chodzi właśnie o tą zmianę pozycji walki. Tak się zastanawiam czy można podmienić tą funkcję(?) na tryb jednoręczny. I tutaj zwracam się o pomoc czy takie coś jest możliwe? Jeśli tak to byłbym wdzięczny za naprowadzenie jak to zrobić.

Proszę o szybką odpowiedź.

PIŁEŚ? NIE JEDŹ.

NIE PIŁEŚ? WYPIJ.

Lubię wymyślać różne przygody, opowieści i chciałbym sprawdzić się jako scenarzysta do jakiegoś moda.

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Dzisiaj wpadł mi taki pomysł jak można by zrobić miecze jak w  wiedźminie. Pierwszy miecz to zwykły dwuręczniak, ale ten drugi zamiast  kuszy

Jesteś Kurva genialny!

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

2 miecze nie duale
#2 2011-05-06, 23:04(Ostatnia zmiana: 2011-05-07, 13:10)
Na nic cię nie będę naprowadzał, podpowiem tylko że da się to zrobić, ale spowoduje pewne bugi - np crashe przy próbie dobijania przeciwników drugim mieczem. Ewentualnie można by skorzystać ze skryptu Orcwarriora który robiłby to automatycznie.

pit

pit

Użytkownicy
posty52
Propsy2
  • Użytkownicy
Ok dzięki temat do zamknięcia.

PIŁEŚ? NIE JEDŹ.

NIE PIŁEŚ? WYPIJ.

Lubię wymyślać różne przygody, opowieści i chciałbym sprawdzić się jako scenarzysta do jakiegoś moda.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry