Przyznam fajnie by było odnajdywać elementy powiązane z Mrocznymi Tajemnicami, Czasem Zapłaty, Edycją Rozszerzoną czy Złotymi Wrotami. Taki ukłon dla fanów polskich modyfikacji.
@Kuba Czaker, mam cie za w miarę ogarniętego typa, więc nie psuj mojej opinii takim czymś
Z góry informuję:
Od początku snucia jakichkolwiek zamysłów na stworzenie modyfikacji do gothic, miałem w głowie własny pomysł na to co powinna wg mnie zawierać i w jakim kierunku zmierzać, i poprzysiągłem sobie, że choćby mi grube hajsy mieli za to zapłacić, nie mam zamiaru nawiązywać w Dziedzictwie do
ŻADNYCH INNYCH modyfikacji, fabularnie ani w formie EE. Jeżeli chodzi o oryginał - jedyne co nawiązuje do oryginalnego G2, to część, bo nie wszystkie na przymus, wydarzeń z podstawki i NK, która da wam - graczom, jakiś lekki zarys tego, co działo się i co mogło się dziać pomiędzy wypłynięciem bezimeinnego w kierunku Myrthany, akcji z G3 a tego co dzieje się w Dziedzictwie.
Właśnie dlatego z Dziedzictwie pojawiają się postacie takie jak Arto, Dragomir, Harad czy Cronos. Od nich m.in będzie można dowiedzieć się, jak potoczyła się wędrówka po podbiciu przez orków Khorinis i zawładnięciu wyspą w każdej z jej dostępnych części z podstawki, tj. Arto - GD, Dragomir - Płaskowyż niedaleko majątku ziemskiego, Harad - Khorinis czy Cronos - Jarkendar.
Oprócz tego wyjaśnimy wam co działo się z sekciarzami po upadku bariery i poszukiwaczami po pokonaniu Smoka Ożywieńca, oraz co stało się ze wspomnianymi w podstawce pozostałymi Świątyniami, które ponoć były zaginione/zniszczone.