Jak dodać nową gildie w G2? 5258 4

O temacie

Autor DeleteSolution

Zaczęty 8.03.2011 roku

Wyświetleń 5258

Odpowiedzi 4

DeleteSolution

DeleteSolution

Użytkownicy
posty4
Propsy1
  • Użytkownicy
To tak...Chciałbym wiedzieć czy jest możliwe zrobienie nowej gildii w Gothic 2 NK...
Czy ktoś już może w tym poszperał i wie co i jak?
Jeżeli tak to prosiłbym o opisanie albo tutek....Dzięki z góry.. :ok:

Aha i wiem że jest tutorial ale do G1 a to mi nie pomoże ponieważ to wygląda trochę inaczej i potem jest dużo błędów...

,,Have you ever wondered why in a dream you can touch a falling sky?

Or fly to the heavens that watch over you, telling me it's all voodoo."

janpl

janpl

Użytkownicy
posty95
Propsy7
  • Użytkownicy
To tak...Chciałbym wiedzieć czy jest możliwe zrobienie nowej gildii w Gothic 2 NK...
Czy ktoś już może w tym poszperał i wie co i jak?
Jeżeli tak to prosiłbym o opisanie albo tutek....Dzięki z góry.. :ok:

Aha i wiem że jest tutorial ale do G1 a to mi nie pomoże ponieważ to wygląda trochę inaczej i potem jest dużo błędów...
Idzie zrobic nowa gildie w g2 ale :P nie wiem jak :D  kiedys probowalem ale mialem mase bledow ;/

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
W G2 o ile pamiętam bardzo łatwo, bo chyba były specjalnie zostawione "sloty". Czyli nie musisz ani robić całkiem nowych mechanizmów, ani zastępować którejś oryginalnej. Po prostu dostosowujesz sobie nazwę i nastawienia.

No i tak patrząc po twojej liczbie postów, na wszelki wypadek przypomnę że gildia sama w sobie to TYLKO nazwa w ekranie statystyk i nastawienia NPC czy ich powitania. Wszystko co ma związek z questami, zbrojami, lokacjami czy czymkolwiek z czym ma do czynienia gracz musisz i tak zrobić sam i nie potrzeba do tego nawet tworzyć skryptowej nowej gildii.

Pawexball

Pawexball

Użytkownicy
posty51
Propsy2
  • Użytkownicy
Avallachu w pliku startup jest jeden wolny slot nazwany D i jeżeli zmienimy jego nazwę na swoją i stworzymy nastawienie gildii wobec bohatera to wyskoczy na miliardy błędów ale dalej nie kombinowałem prosiłbym o dalsze wskazówki

sorry powalioło mi sie nie startup tylko text

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Jak dodać nową gildie w G2?
#4 2011-03-09, 06:25(Ostatnia zmiana: 2011-03-09, 06:34)
Co plik startup ma z tym wspólnego?!
Właśnie o ten slot mi chodziło. Nastawienia gildii do bohatera się nie stwarza, wszystko jest gotowe w pliku guilds.d - ewentualnie możesz sobie tą tabelkę zmodyfikować. Nazwę gildii można zmienić w pliku text.d (na razie ma po prostu "D" jak jej kod). Sam "kod" czyli po prostu nazwę zmiennej też da się zmienić, jednak gracze i tak w ogóle by tego nie zauważyli.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry