Webdesign 108267 317

O temacie

Autor MWL

Zaczęty 30.01.2008 roku

Wyświetleń 108267

Odpowiedzi 317

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Webdesign
#220 2009-04-27, 16:21(Ostatnia zmiana: 2009-04-27, 16:25)
Post wyżej kompletnie nietrafiony - trudno porównywać prace początkującego z digartowym lanserem, którego ilość prac idzie w ilości hurtowe.

A dlaczego? Lepiej się wzorować na "digitartowym lanserze" niż jakimś amatorskim tutorialu, który wiele kwestii przedstawia na przykładzie badziewnej strony, która brana jest za wzór. Nie wspominając już, że nikt niczego nie porównuje a jedynie radzi na czym się wzorować. Być może digart to nie najwyższa półka, aczkolwiek w Polsce trudno o inny tak wielki zbiór prac o dobrym poziomie i zróżnicowanej stylistyce tak aby wyciągnąć z tego jak najwięcej.

Zaznaczam: nie warto bazować na żadnych z dupy tutorialach, gdyż jest to (szczególnie polskie) syf w postaci masówki, która w zasadzie niczego nie wnosi do tematu właśnie również przez podejście i umiejętności samych "nauczycieli".

Jak się już uczyć to od najlepszych którzy bynajmniej poziomem estetyki i umiejętności robią wrażenie a nie żadnych darów15 ze stron typu gimpuj.info. Buła, jeśli już to poszukaj zagranicznych tutoriali prawdziwych artystów i rzemieślników które faktycznie wnoszą więcej do tematu niż "jak zrobić tabelkę i gradient". Przykro mi, ale coś takiego jak grafika w pigułce nie istnieje więc nikt nie powiedział że będzie łatwo. Tutoriale to dobre wprowadzenie do tematu ale nic więcej, żaden złoty środek. Pozwalają przybliżyć możliwości i pokazać pewne rozwiązania ale w istocie nie są czymś o co w oparciu można robić całe prace.

Plus za pomysł i przejrzystość.

Lol.
Nie uwłaczając Bule - o jakiej Ty pomysłowości mówisz? Strona jest nudna, uboga i raczej nieciekawa. Standardowa kolorystyka, układ menu, bąbelki jako luźne nawiązanie do tematyki i to ma być pomysłowe? Pomijając już fakt, że całość wygląda na niekompletną.

I nie popadajmy w urojenia. To, że strona jest pusta i zwyczajnie niedokończona nie znaczy od razu, że jest przejrzysta. Idąc tym tokiem zrobienie strony "przejrzystej" nie jest żadną sztuką a przecież nie na tym to polega.

Piskor

Piskor

Użytkownicy
ego masturbator
posty143
Propsy9
  • Użytkownicy
  • ego masturbator
Można się produkować pół godzin, ale po co? Ja i tak zdania nie zmienię, taki już mój gust, że pomysłowość Bułeckiego zadziałała na mnie lepiej niż nie jeden "profesjonalny" i "wzorcowy" layout. Oczywiście jak najbardziej doceniam twoje represyjne zapędy, tak trzymać, Thoro  :D

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Webdesign
#222 2009-04-27, 16:43(Ostatnia zmiana: 2009-04-27, 16:44)
Spoko tylko przynajmniej wypadało by to uzasadnić. Ja to robię, inni mają problemy albo się wzmagają na wszelkie sposoby.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Webdesign
#223 2009-04-27, 17:11(Ostatnia zmiana: 2009-04-27, 17:11)
Nie wzorowałem się na żadnym tutorialu...

Co do laya, popatrzę na diga i coś pokombinuję...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Co do laya, popatrzę na diga i coś pokombinuję...

warto również pooglądać deviantart choć tam poziom jest mocno zróżnicowany. poleciłbym również konkretne agencje i freelencerów ale nie jestem na czasie.

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zdunek, ciągle pierdzielisz "trudny do pocięcia". Obydwaj doskonale wiemy że obejść idzie wszystko, a sztuka wymaga poświęceń. Moim zdaniem nie należy oceniać pracy pod względem technicznym (cięcie), tylko użytecznym (inaczej usability).

Tworzymy  aplikacje internetowe i strony internetowe. Jesteś grafikiem? Napisz do nas - szukamy najlepeszych ;)

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Cytat: MWL link=topic=13319.msg53871#msg53871 date=Jun 22 2009, 11:53 AM\'
Zdunek, ciągle pierdzielisz "trudny do pocięcia". Obydwaj doskonale wiemy że obejść idzie wszystko, a sztuka wymaga poświęceń. Moim zdaniem nie należy oceniać pracy pod względem technicznym (cięcie), tylko użytecznym (inaczej usability).
fajnie że odkopujesz post sprzed dobrych kilku miechów, bo chyba chodzi Ci o skowyt który w tym momencie wygląda tak http://www.skowyt.poziomkaz.pl/2
ważne jest to przy takich layach że jeśli są jakieś deski i się ucinają w połowie i dalej nic nie ma to jest właściwie niemożliwe by fajnie wyglądało.... podobnie z tą deską na dole, więc nie pier**l za przeproszeniem

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Webdesign
#227 2010-04-05, 15:28(Ostatnia zmiana: 2010-04-05, 15:29)
Witam.

Zrobiłem sobie szablon do aukcji na Allegro (zamierzam rozpocząć wyprzedawanie 7-8 kilogramów klocków LEGO które gromadziłem przez całe dzieciństwo :P ).

Co sądzicie?

W sumie prosty i nieskomplikowany, ale w sumie o to chodziło.

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user
w opisie dasz ten zwykły tekst czy ewentualnie jakieś wypunktowanie, tabelkę lub coś w ten deseń ?

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Raczej zwykły sformatowany tekst ze zdjęciami, na aukcje więcej nie potrzeba.

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user
yhym.. a 'blok' na którym położony bedzie tekst obrazki itp. jest/będzie rozszerzalny ?

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
kolor tyci zbyt żarowiasty, ale tak to ok

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Webdesign
#232 2010-04-18, 21:47(Ostatnia zmiana: 2010-04-27, 16:08)
Wip:

C**j wi co to jest, ale wyglada na uploader :facepalm:  moj pierwszy w zyciu zaczety layout :P  
Jakosc slaba bo zapisalem w JOTPEgu

Edit by Zdunek: Wiem że na forum jest luz, ale klnięcie na lewo to jednak drobna przeginka ! za tego posta warn.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Webdesign
#233 2010-04-18, 21:52(Ostatnia zmiana: 2010-04-18, 21:54)
Na pierwszy rzut oka wygląda jakby zbyt "szablonowo".
Ogólnie radzę nie robić nic bez konkretnej wizji.

PS. Wizji... zostań jakimś guru i poczekaj na nią  :facepalm:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Jedyne co może mnie usprawiedliwiać to fakt, iż to jest moja pierwsza taka praca w gimpie.
Nie wiem jeszcze co do czego itd ale myśle, że takimi duperelami wyrobie jakiegoś skilla czy coś w ten deseń :facepalm:

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Może poszukaj coś fajnego i spróbuj zrobić identyczne, nauczysz się mniej wiecej co i jak :facepalm:

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Ogólnie radzę nie robić nic bez konkretnej wizji.

kał prawda.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
kał prawda.

Nie chodzi mi o konkretne rozmieszczenie, a o tematykę wykonywanego laya.

"ale wyglada na uploader"

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Webdesign
#238 2010-04-18, 22:28(Ostatnia zmiana: 2010-04-18, 22:28)
najlepiej weź sobie zwyczajnie jakiś wysoko oceniany layout z digart czy deviantart i zerżnij u kład, zrób coś podobnego. nie ma co się silić, szczególnie że temat projektowania grafiki użytkowej to jest rzecz na wieloletnie studium rozbite na wiele fakultetów. najwięcej nauczysz się podglądając innych oraz metodą prób i błędów, ale na to trzeba dużo czasu i praktyki a zarazem pewności i potwierdzenia, że to co robisz jest dobre.

luszczak

luszczak

Użytkownicy
posty122
Propsy9
  • Użytkownicy

luszczak

Webdesign
#239 2010-04-18, 23:57(Ostatnia zmiana: 2010-04-18, 23:58)
Ja ostatnio zrobiłem takie coś.
http://ifotos.pl/zobacz/layouy_nwhnsq.png/

0 użytkowników
Do góry