Webdesign 97876 317

O temacie

Autor MWL

Zaczęty 30.01.2008 roku

Wyświetleń 97876

Odpowiedzi 317

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: bovver link=topic=13319.msg14835#msg14835 date=May 9 2008, 13:15\'
Jeśli jest tam Tahoma, to ok, ale powieksz ją o 1 góra 2 piksele, lepiej wtedy będzie wyglądało.
Przecież czepiałeś się o krój czcionki ;)  Nie chcę zmieniać wielkości bo to ma być podobne do programów a dokładnie taka czcionka tam jest :P

Tworzymy  aplikacje internetowe i strony internetowe. Jesteś grafikiem? Napisz do nas - szukamy najlepeszych ;)

bovver
  • Gość
Dobra nie zjarzysz oco mi biega. Poprostu ta czcionka co jest na czarnej belce źle wygląda i tyle.

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To twoje zdanie, aja go nie popieram :P

Tworzymy  aplikacje internetowe i strony internetowe. Jesteś grafikiem? Napisz do nas - szukamy najlepeszych ;)

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Bovv wiem, że trochę duże. Chciałem to zmienić, ale nie wiedziałem co tam wstawić i nie chciałem, aby było pusto. Na pewno jakby była strona to czymś innym by się to zastąpiło. Tak czy siak dzięki za komenty.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Sorki za post pod postem, ale trochę poprawiłem.

http://img102.imageshack.us/img102/7109/laysnake4ez1.jpg

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Zrobiłem takiego prościutkiego thema. Starałem się, aby był w stylu Visty :P .

http://www.dekster17.yoyo.pl/vistatheme/

bovver
  • Gość
Nie jest genialny, ale jest lepszy niż twoje poprzednie :P

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Dobra pierwszy już zrobiłem. Zmieniam styl. Kolorystyka w tym moim jest do d**py.
Co do pracy deksia to jak napisał bovv lepsza od wcześniejszych i mi się podoba :P

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dekster, o wiele lepiej :P

NNPlaya

NNPlaya

Użytkownicy
posty23
Propsy5
  • Użytkownicy

NNPlaya

Webdesign
#49 2008-05-15, 23:07(Ostatnia zmiana: 2008-05-17, 13:28)
To teraz ja dam dla odmiany działający szablon zrobiony przeze mnie od zera do waszej oceny i krytyki  :D  http://www.nnplaya.yoyo.pl/templates/blueflowers/ Tylko konstruktywnie proszę :P  PS: Ocenie proszę uprzejmie poddać layout oraz kod ;)

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
NNa, przede wszystkim dzięki za komentarz na moim blogu :D
Co do twojej strony. Nie wygląda ona najlepiej. Powinieneś popracować nad layoutem, bo to temat webdesign. Jeśli chcesz dowiedzieć się co sądzę o kodzie źródłowym, to przede wszystkim nie używaj gotowych rozwiązań, bo niczego się nie nauczysz i do niczego nie dojdziesz.

NNPlaya

NNPlaya

Użytkownicy
posty23
Propsy5
  • Użytkownicy
Jakich gotowych rozwiązań?  :unsure:

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zrozumiałem że użyłeś gotowego szablonu!

NNPlaya

NNPlaya

Użytkownicy
posty23
Propsy5
  • Użytkownicy
W takim razie musiałem nieprecyzyjnie się wyrazić, przepraszam Stworzyłem ten szablon od zera -  layout w PS i kod w Pajączku 2000(skoro już mówię o swoich narzędziach :P ). Jedyna gotowa rzecz to zdjęcie tych "kwiotków" w bannerze pobrane ze strony www.imageafter.com

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
http://i26.tinypic.com/33tnv4k.jpg

przed chwilą zrobiłem takie coś.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
"Nieźle! Calkiem nieźle..."
No więc tak:
1) Nieodłączny system logowania i komentarzy musi być teraz obecny na każdej stronie. Mamy Web 2.0!
2) Czcionka "the Komputers" tak niezabardzo
3) jeżeli mają odbijać się rożne obiekty, to odbicie musi byc równe z ich położeniem, żeby wyglądało jakby odbijały się od 1 powierzchni.
 A poza tym to fajne!

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Z tym nierównym odbiciem napisu, to nie zauważyłem tego. XD

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Webdesign
#57 2008-05-20, 21:25(Ostatnia zmiana: 2008-05-20, 21:33)
Wiesz w ogóle co oznacza ten termin? Po tym co napisałeś wnioskuje żę jesteś kolejną osobą która naczytała się z dupy wysranych artykułów napisanych przez fantastów, którzy również gówno wiedzą rozwodząć się i podniecając nad głupim, chwytliwym, marketingowym terminem

Zamiast rzucać głupimi hasełkami vide web 2.0, poczytaj najpierw i zapoznaj się z takimi pojęciami jak architektura informacji i usability z naciskiem na web. Będziesz wiedział na czym polega umiejętne projektowanie strony odnosząc się do potrzeb, wymagań i założeń funkcjonalności. Przykładowo skoro robi portal bez community, tzw. działający w jedną stronę to na cholere mu komentarze i okno logowania? Dorzućmy jeszcze pasek imienin i horoskop. Wtedy mamy pełnie szczęścia!

Spora częśc informacji o "web 2.0" to dla mnie bełkot debili którzy lansują coś co w założeniu ma być jakąś wielką rewolucją a w rzeczywistości jest chwytliwym termienm, zbiorem sprzecznych definicji i na dobrą sprawę niczym więcej. Niestety znajduje to duży poklask i uznanie wśród osób mniej poinformowanych. Sugerując się tymi debilizmami "ekspertów" często można dojść do absurdalnych wniosków nie żadko całkowicie sprzecznych z ogólnymi zasadami projektowania funkcjonalnej strony. Przykład beta nowego onet.pl i duperele typu zegar - jakby kurwa nikt tego nie miał w rogu ekranu nie wspominając o użytkownikach Visty, czy ludzi z dodatkowymi gadżetami.

Bez urazy, ale przestań pouczać innych o projektowaniu grafiki na potrzeby internetu skoro sam masz stronę która stanowi jeden wielki, nieskompresowany plik graficzny do tego w formacie png (!!!!!) co jest absolutną głupotą za którą zostałbyś ukamieniowany przez pierwszego lepszego programiste.

Głupoty

przynajmniej w jednym się zgadzamy.

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy

MWL

Webdesign
#58 2008-05-25, 13:14(Ostatnia zmiana: 2008-05-25, 13:26)
Ja go ukamienuję za darmo, i udostępnię jego zwłoki na licencji open source żeby każdy mógł się nimi pobawić :lol:

Dekster, praca, jak na twoje layouty, zła nie jest. Tak, należy nad nią popracować, ale jak sądzę wkrótce będziesz o wiele lepszy. Ale masz mały problem, pamiętaj że tekst nie może być wygładzony, bo to strona internetowa! Zadziała tak tylko za safari...

Co do thora, web 2.0 to nie jest komercyjny termin, to epoka, łącząca w sobie usability/komunikację i większe możliwości sieci (stąd właśnie Web 2.0). Co do gadżetów, one są i będą, najgorsze jest to że są robione tylko po to żeby pochwalić się swoimi Ajaxowymi umiejętnościami. Czytając książkę Ajax, wzorce projektowe, napisaną przez bardzo dobrego programistę, jego główną wskazówką jest podnoszenie użyteczności (np. pojawiające się automatycznie nowe newsy bez potrzeby odświeżania) i jest przeciwny tego typu duperelom jak zegarki i tego typu gówno. Mimo wszystko, ludziom takie pierdoły bardzo często się podobają, dlatego np. na iGoogle możemy wszystko dostosować do swoich potrzeb, na beta onet też...

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ostatnio na potrzeby modyfikacji zrobiłem taki layout:

http://i33.tinypic.com/xc191l.jpg

Nie jest to jakiś wypas, ale idealnie pasuje do moda i - co najważniejsze - bardzo mi się podoba.

A i jeszcze jedno: wzorowałem się na pewnym layoucie znalezionym na digart.pl i jest bardzo dużo podobieństw.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry