Webdesign 97851 317

O temacie

Autor MWL

Zaczęty 30.01.2008 roku

Wyświetleń 97851

Odpowiedzi 317

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy

MWL

Webdesign
#20 2008-04-26, 22:58(Ostatnia zmiana: 2008-04-26, 23:01)
Sorki że post pod postem, ale to nowa praca i chce się dowiedzieć jak wam się podoba.
Panel administracyjny CMS'a, moim celem było zrobienie tego tak żeby jak najbardziej przypominało to aplikację deskop, a nie stronę internetową. Proszę o oceny mojej pracy.

Tworzymy  aplikacje internetowe i strony internetowe. Jesteś grafikiem? Napisz do nas - szukamy najlepeszych ;)

bovver
  • Gość
Powiedzmy, że jest ok, ale jak już bardziej chcesz poszaleć, to zrób przyciski lub okna stylu Mac'a lub Visty, niech nie będzie tak prosto, ale nie powiem, idziesz w dobrym kierunku. Pozdrawiam

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powiem Ci że zrobiłem ale nie dałem, oto nowe podejście do problemu. Czegoś mi tutaj jednak brakuje, możecie dać mi jakieś wskazówki??

Tworzymy  aplikacje internetowe i strony internetowe. Jesteś grafikiem? Napisz do nas - szukamy najlepeszych ;)

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
To ja takie coś zrobiłem:

http://i28.tinypic.com/2gt13ra.jpg

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy

MWL

Webdesign
#24 2008-05-05, 16:32(Ostatnia zmiana: 2008-05-05, 16:36)
No wiesz to jest tabelkowe... Nigdy nie podobały mi się te wypukłości w menu. Tabelki są złe, bo ograniczają, przepraszam ale twój projekt też jest ograniczony... Jesli chcesz to zeczwiście robić najpierw sobie to wyobraź i pogap się tutaj: http://www.digart.pl/przegladaj/47/designs/strony_www.html
PS. zacne logo :P

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Warto jest to poprawiać, czy zabrać się za coś nowego?

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Cytat: dekster17 link=topic=13319.msg14616#msg14616 date=May 5 2008, 17:38\'
Warto jest to poprawiać, czy zabrać się za coś nowego?
to drugie, popatrz się najpierw na prace na digart.pl :P

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powiem tak, od czegoś trzeba zacząć, nie mam swoich starych projektów ale były one beznadziejne. Jak widzisz perfekcyjny nie jestem nadal, ale nie tym się interesuję. Moja odpowiedź brzmi: Jeśli to idzie w sieć to proszę nie zaśmiecaj jej i zrób coś nowego jeśli nie to i tak jej nie poprawiaj, spróbuj czegoś nowego, zamknij oczy i sobie wyobraź swoją stronę. Zrób zapiski o tym co i gdzie powinno być, popatrz się na inne serwisy. Wybierz paletę kolorów, najlepiej 2 które pasują do siebie ale się od siebie różnią. Zacznij prace od nowa!

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sory za post pod postem, ale uaktualniłem Layout Vigila i prosił bym o ocenę, w szczególności Thora. Oto nowy layout (interfejs czy nazwijcie to jak chcecie) programu VigilCMS. Zależy mi na waszych radach i ocenach.

bovver
  • Gość
O wiele lepsze od tamtego, mi się nie podoba ten gradient w rogu, moim zdaniem powinieneś zrobić większy i dać mniejsze krycie, lepiej by wyglądało. Kolejny błąd to krój czcionki, chyba mi się wydaje ale to jest Arial, nie używaj tego syfu, polecam Verdane/Tahome 9/10 (rozmiar) . Ogólnie jest dobrze.

PS: Jeśli używasz polskiego słownictwa dla przykładu, to sprawdzaj błędy, bo "..na żecz.." mnie rozbroiło. :]

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy

MWL

Webdesign
#30 2008-05-06, 16:51(Ostatnia zmiana: 2008-05-06, 16:57)
Żal, to jest verdana!!
I to musi być duże, słyszałeś kiedyś o usability??
A ja mam dysortografię :]
Drobne modyfikacje...

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
nie wiem w jakim stopniu ty robisz tego CMSa, ale te wszystkie opcje wypadałoby pogrupować. Zwiększy się czytelność (a więc usability :]  ).

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy

MWL

Webdesign
#32 2008-05-06, 17:33(Ostatnia zmiana: 2008-05-07, 17:19)
Dobry pomysł, zrobię to :]
...
I jak teraz??

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Zrobiłem kolejnego thema. Wiem, że kaszanka, ale od czegoś trzeba zaczynać :D .

http://i26.tinypic.com/zn0jeh.jpg

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy

MWL

Webdesign
#34 2008-05-07, 16:45(Ostatnia zmiana: 2008-05-07, 16:46)
A więc tak, motywy graficzne w porządku, wykorzystanie przezroczystości itd, ale to nie będzie wyglądało dobrze dopóki będziesz wykorzystywał model ramkowy. Przeczytaj jeszcze raz moją radę.

bovver
  • Gość
Żal, to jest verdana!!
Wybacz, że nie napisałem wcześniej, ale mi nie chodzi o tekst zawarty na białym tle, lecz tekst, który został wykorzystany w tabelce górnej (czarne tło) . Tam z pewnością jest Arial, a jak nie, to o 1 px powiększ, będzie dobrze :D  .

Zrobiłem kolejnego thema. Wiem, że kaszanka, ale od czegoś trzeba zaczynać smile.gif.

http://i26.tinypic.com/zn0jeh.jpg
No więc, wiele błędów, zazwyczaj one występują w takich themach. Nie wiem po co ogólne błyski przy tabelkach, takiego czegoś się już w czymś takim nie stosuje. Ogólnie wykorzystuj lepsze kolory, takie, które występują na jakichś sławnych stronach, bo przez takie coś co zrobiłeś, można nie omal dostać mdłości, akurat ja dostałem.... Nie będę stawiał głównej oceny thema bo to nie jest theme, takie przynajmniej są standardówki, weź zbierz artykuły, materiały i stwórz thema na jakiś konkretny temat, np o gothicu. Pozdrawiam

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Webdesign
#36 2008-05-08, 22:46(Ostatnia zmiana: 2008-05-08, 22:48)
No dobra... Od czegoś trzeba zacząć. Siedziałem troszkę nad moją pierwszą pracą tego typu.
Chodziło mi o bardzo zieloną kolorystykę i coś związane z wężem :D  
OK daje to

http://img294.imageshack.us/img294/1863/laysnake2ux6.jpg

Proszę nie wyzywać od razu. Przypominam, że to moja pierwsza taka praca.
Może założyć temat: "Webdesign początkujących"?

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: bovver link=topic=13319.msg14812#msg14812 date=May 8 2008, 20:09\'
Wybacz, że nie napisałem wcześniej, ale mi nie chodzi o tekst zawarty na białym tle, lecz tekst, który został wykorzystany w tabelce górnej (czarne tło) . Tam z pewnością jest Arial, a jak nie, to o 1 px powiększ, będzie dobrze :D  .
Żal numer 2, tam jest tahoma :D

bovver
  • Gość
Ależ proszę bardzo, tylko mi nie spamować :D  .
Webdesign # 2 - dla początkujących
-------
Co do projektu www VEQ to radziłbym zwiększyć szerokość, oraz nie stosować tekstury jako tła, bo przy wdrażaniu będzie z tym mały problem. Drugą kwestią jest nie stosowanie takich wielkich czcionek. Nie marnuj czasu na wypuklenia oraz na dobre ułożenie cieni, bo to też nie jest na miejscu. Przy przyciskach typu [ok] [wyslij] nie robi się aż tak wielkich. Ogólem strona/lay jest słaby, ale reflektuje to, że to twoja pierwsza praca tego typu. :D
Żal numer 2, tam jest tahoma
Jeśli jest tam Tahoma, to ok, ale powieksz ją o 1 góra 2 piksele, lepiej wtedy będzie wyglądało.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

NIE

Co do projektu www VEQ to radziłbym zwiększyć szerokość, oraz nie stosować tekstury jako tła, bo przy wdrażaniu będzie z tym mały problem.

Jaki problem? Wystarczy to umiejętnie zrobić. Wstawienie tekstury nie jest równoznaczne z kilkuset pikselowym obrazem ważącym kilka mega.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry