Diccuric TechDemo 8524 20

O temacie

Autor LMVIII

Zaczęty 8.02.2011 roku

Wyświetleń 8524

Odpowiedzi 20

LMVIII

LMVIII

Użytkownicy
posty49
Propsy5
  • Użytkownicy
Cytując swój wpis z gothicmods.info
Po wielu latach stagnacji gdzie dostawaliśmy raz na rok jakieś strzępki informacji otrzymujemy wspaniały prezent! Rangarok Entertainment zdecydował, że ich techniczne demo dojrzało by ujrzeć światło dzienne. Niestety z powodu problemów technicznych, wbrew wcześniejszym doniesieniom z wersji na linuksa nici ale osobiście nie tracę jeszcze nadziei :)  Co do licencji to większość projektu została opublikowana na licencji CC BY-NC-SA 3.0 a dokładnie wszystkie licencje opisane są w pliku readme. Demo niestety puki co jest w języku niemieckim, zapraszam do galerii i do zapoznania się z tą pozycją.

Pobierz: Diccuric TechDemo@dropbox (serwer oficjalny)
Pobierz: Diccuric TechDemo@gothicmods (lustro)
Galeria
Temat na oficjalnym forum
Źródło

Moim zdaniem projekt zaczyna mieć ręce i nogi ale jeszcze przed chłopakami duużo roboty...

www.gothicmods.info

Gothic Mody - Twoje źródło informacji na temat modyfikacji dla gry Gothic! Wywiady, recenzje, opisy i wiele wiele innych.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Diccuric TechDemo
#1 2011-02-08, 14:03(Ostatnia zmiana: 2011-02-08, 16:36)
Przeszedłem na łatwiznę i przeszedłem od razu do galerii... screeny wyglądają naprawdę źle, nawet jak na amatorski projekt. Złe modele, mapowanie i na deser jeszcze gorsze tekstury.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Podbijam Acetona. To wygląda paskudnie.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
W przeciwieństwie do większości projektów tutaj widać faktycznie własne modele twórców (a nie ustawianie domków z belek), jednakże tekstury faktycznie są odrażające i psują cały efekt.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Widzę w tym potencjał.Ale przed nimi jeszcze długa droga.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
ja już goticzka wolę

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Diccuric TechDemo
#6 2011-02-08, 16:47(Ostatnia zmiana: 2011-02-08, 17:07)
rozumiem, że to cała pełna gra na nowym engine? Jeśli tak, to nie rozumiem za bardzo sensu tworzenia (ofc poza własną satysfakcją), bo grafika jest na tym samym poziomie.

odpaliłem. propsy, że się wzięli tak wysoko, antypropsy że to bez sensu - po co robić grę na lepszym engine, skoro grafika jest na poziomie poprzedniego silnika?

@down
a teraz pomyśl że masz tę całą "dajciespokój" mapę zapełnić ludźmi w c++. już podziw? :D

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Diccuric TechDemo
#7 2011-02-08, 17:01(Ostatnia zmiana: 2011-02-08, 17:03)
http://www.diccuric.org/
tu jest nieco rozbudowana galeria

edit.
http://www.my-cocktail.de/diccuric/pics/spiel/pic25.jpg
dajcie spokój

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
WTF?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Po screenach nie powiedziałbym że jest na poziomie Gothica. Z wydajnością pewnie podobnie. Robią na gotowym enginie graficznym, Ogre. Musieli jednak sami zaprogramować część silnika odpowiedzialną za samą rozgrywkę i zrobić edytor.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Diccuric TechDemo
#10 2011-02-08, 17:31(Ostatnia zmiana: 2011-02-08, 17:33)
Robią na gotowym enginie graficznym, Ogre.
Tym większy minus zważając na możliwości engine...

Nie jest to co prawda Crysis, ale i tak stanowi dobry kontrast pogrążający diccurica :ok:

orcwarrior

orcwarrior

The Modders
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • The Modders
Hmm.. zapomnieli cienie zrobić?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Diccuric TechDemo
#12 2011-02-08, 19:17(Ostatnia zmiana: 2011-02-08, 19:18)
Moim zdaniem projekt zaczyna mieć ręce i nogi ale jeszcze przed chłopakami duużo roboty...

To jest tragedia. Robić to tyle lat, kiedy to po tak długim okresie czasu otrzymuje się tak żałośnie beznadziejny efekt. Widziałem te/podobne screeny może pięć lat temu, jak nie dawniej i faktycznie można by było powiedzieć, że to dopiero przymiarki itp. ale robić coś tak paskudnego po tylu latach pracy(?) to przechodzi moje pojęcie. Pomijając oczywiście, że jest to ksero gothica. Fajnie, że coś robią ale nie propsuję tego bo na tak długi okres czasu jest to zwyczajnie tragiczne.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Diccuric TechDemo
#13 2011-02-08, 20:44(Ostatnia zmiana: 2011-02-08, 20:44)
hłopaki nie pżejmujcie sie nimi oni sie nie znajom!!!1 tworzcie dalej to na pewni bedze super! wieżę w was!!1

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Ta gra jest tak chujowa że granie w demo jest beką w najczystszej postaci. Od animacji, przez szybkość chodzenia, interfejs w którym chuj wie którym przyciskiem zainicjować rozmowę, po moment gdy wpadłem do wody. :lol:  Pozdrawiam i polecam. :ok:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
interfejs w którym chuj wie którym przyciskiem zainicjować rozmowę, po moment gdy wpadłem do wody
Wzorują się na najlepszych  :lol2:

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Diccuric TechDemo
#16 2011-02-09, 13:57(Ostatnia zmiana: 2011-02-09, 13:59)
Prawda, wygląda paskudnie. Nawet Gothic wygląda od tego lepiej. Postacie nie pasują do otoczenia, kiepskie tekstury, obrzydliwe obiekty i jeszcze gorsza mgła, która zupełnie nie pasuje do nieba. Nie wiem co oni robili tyle lat, ale to co tu pokazują to chyba jakiś idiotyczny żart.

Aha, Gothic był ładny parę dobrych lat temu, ale teraz wierne wzorowanie się na nim to imo idiotyzm.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Vierzba

Diccuric TechDemo
#17 2011-02-09, 15:59(Ostatnia zmiana: 2011-02-09, 15:59)
Jeśli mam być szczery, to na screenach ta gra wygląda sporo lepiej niż w rzeczywistości, co tylko oddaje poziom zawartości gówna :lol2:

Wojtexx

Wojtexx

Użytkownicy
posty128
Propsy42
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Sam teraz grałem w Techdemo - to jest tragedia. Twarze wyglądają paskudnie, nie mówiąc już o innych modelach czy teksturach. Jedynie co zasługuję na małą pochwałę to woda - tu chociaż w odrobinie jest dobra.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Bractwo archeologów, kurwa!  :lol2:  

spróbuj kurwa to Azor skasować. Ta, wiem, że to ty kasujesz mi tego posta.  :lol2:  

Комиссар RBT

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry