dodawanie budynków do modelu 3d w wings 2579 3

O temacie

Autor Warka

Zaczęty 4.01.2011 roku

Wyświetleń 2579

Odpowiedzi 3

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
witam. pracuje ktoś ze światem w wings3d? bo jak chce dać skomplikowane budynki, drzewa jako Voby tekstury się jebią. a niewiem jak w wings to dodawać, ponieważ jak powiększam zen do 300,000 razy to zasięg kamery jest minimalistyczny !! jeśli ktoś wie jak w wings3d dodawać tak te budynki itd to proszę o kontakt !!

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Strzałkami poruszasz się po modelu a jak się nie mylę to w ustawieniach można zmienić zasięg widoczności (mi się udało ale nie pamiętam jak to zrobiłem)

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Voby dodaje się w Spacerze, NIE w Wingsie. Ten program nie nadaje się do tworzenia dużych światów, ale opcje możesz zmieniać w Widok -> Ustawienia kamery -> Daleka granica obcinania. Jednak do tego akurat celu polecałbym raczej inne programy, brakuje paru opcji potrzebnych do zrobienia dobrej jakościowo siatki podłoża (narzędzia do sculptingu poważnie zaburzają rozkład gęstości i trzeba się naprawdę nakombinować żeby to "zrelaksować" a nieraz ręcznie poprawiając całe obszary).

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
I <3 Avallah  :lol:   !! Dzięki staryyy ! oto chodziło :)  :)

tylko że niewiem czy te migające tekstury to przez dodawanie budynków jako voby czy przez komp.

jbc.
http://themodders.org/index.php?/topic/12729-znieksztalcone-tekstury/

/// Akcja zakończona niepowodzeniem: Wykorzystałeś już dzienny limit pozytywnych głosów reputacji.

Avallah może jutro ci dam ;<

i jeszcze jedno Avall~ jeśli to widzisz to wczoraj w temacie jak wstawić wode powiedziałeś mi że jest tutorial, a ja przeszukałem całe forum i znalazłem tylko o odmrażaniu. a niewiem jak zrobić podwójne plane. jeśli jest taki tutorial i mi umknoł to łaskawie mógłbyś mnie naprowadzić na jego ślad :) ?

// i pytanie dot. dodawania budynków. jak importuje 3ds budynku i do usadowie w odpowiednim miejscu to trzeba go później mapować z worldem czy co ? i jak go połączyć żeby się nie mappowało oddzielnie ?  :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry