Wyciąganie przedmiotów z modów. 6235 20

O temacie

Autor Xsamond

Zaczęty 14.11.2010 roku

Wyświetleń 6235

Odpowiedzi 20

Xsamond

Xsamond

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Chciałbym zapytać czy dało by się wyciągnąć z modu podróżnik broń palną i itemy.Za wszystko dziękuję.:)

[mod=Adanos]Zainwestuj w słownik.[/mod]

Mag Saturas

Mag Saturas

Użytkownicy
posty104
Propsy3
  • Użytkownicy
No pewnie do tego jest potrzebny program GothicVDFS Tutriotal znajdziesz na YT.Co do tego forum nie jestem pewien

[mod=Adanos]Tak, masz rację. Na forum o moddingu Gothica nie ma takich tutoriali mówiących o podstawach. Zastanówcie się czasami co piszecie. :facepalm: [/mod]

Wchodźcie i rejestrujcie się Nie żałuj proposa xD

Xsamond

Xsamond

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Dziekuje za pomoc.:)
----------------------------------------------------
Chdziło mi jak mam wycignoć np.broń,textury,itemy.
Po 1.Mówie odrazu że nie bende uzywał mdk bo się nieda  wyciognoć.
Po 2.Nie podawać mi lników których juz uzyłem i są nie dobre.
Po 3.Na forum nitk nie stawiał zadnego tuturiala opisując jak mam wycionoć ani nitk nie pisał.
A punkt 4 bedzię taki że go nie będzie.
Dziekuję dobranoc.

Mag Saturas

Mag Saturas

Użytkownicy
posty104
Propsy3
  • Użytkownicy
Wujek Google nie gryzie. A GothicVDFS nie działa

Wchodźcie i rejestrujcie się Nie żałuj proposa xD

Xsamond

Xsamond

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Po 1 nie ma  google tego.
A po 2 co wam szkodzi.:[

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Faren
RaveN Studio

Wyciąganie przedmiotów z modów.
#5 2010-11-14, 14:24(Ostatnia zmiana: 2010-11-14, 14:31)
Wnoszę o warna dla kolegi. Za zły dział, durne pytania (które trudno zrozumieć) i ogólną głupotę.
PS. może jednak spróbuj zaprzyjaźnić się z VDFS.

makin' bacon

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis

EdekSumo
Wyspa Khorinis

#6 2010-11-14, 14:37(Ostatnia zmiana: 2010-11-14, 14:38)
popieram Fahren imi o po drugię VDFS da się gdy uczyłem się modować to tym wyciągałęm modele jak chyba że potrzebujesz instrukcji do obsługi tego "zaawansowanego" programu :facepalm:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
ale pierdolicie. mnie też nie działa, mimo że w 07 czy tam w 08 nie miałem z nim żadnych problemów. po prostu narzędzia do moddingu są takim dnem, że nie raz odmawiają posłuszeństwa bez żadnego powodu

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Cytat: Piskor link=topic=11939.msg118857#msg118857#msg118857#msg118857 date=1289742815
ale pierdolicie. mnie też nie działa, mimo że w 07 czy tam w 08 nie miałem z nim żadnych problemów. po prostu narzędzia do moddingu są takim dnem, że nie raz odmawiają posłuszeństwa bez żadnego powodu
Dnem jest Spacer

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Jeżeli wszystko jest dla was dnem to po co w ogóle bierzecie się za  modowanie. Nie nastawiajcie negatywnie młodszych/początkujących modderów  na wszystko, jeżeli wam coś nie wychodzi.

Cytat: Mag Saturas link=topic=11939.msg118847#msg118847#msg118847#msg118847 date=1289740422
Wujek Google nie gryzie.

A co powiesz na to, jeżeli "Wujek Google" przyprowadził go właśnie tutaj? :facepalm:

Ludzie, chyba po to to forum powstało, żeby innym ludziom pomagać, kiedy tej pomocy potrzebują a nie bez sensu pier.olić o nie wiadomo czym -.- I teksty typu "poszukaj w google" do niczego nie prowadzą. Wiadomo, nie można wszystkiego jak to trafnie ujął ktoś z ekipy CZ - "podawać na tacy" - bo nie na tym to polega, ale na kilka mało istotnych rzeczy chyba naprowadzić można. Osoba, która ubiega się o pomoc coś załapie i potem już sama będzie kombinować co zrobić dalej bo jej się po prostu spodobało.

~Xsamond

Poszukaj w tych filmikach coś może. A nóż coś trafisz, że ci pomoże. KLIK

Bucik

Bucik

Użytkownicy
posty182
Propsy128
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Narzędzia do moddingu to robione na szybko programy potrzebne twórcą gry do czegoś tam (zazwyczaj) - do tego są to programy 'niszowe' więc nie spodziewajcie się że będą pozbawione błędów.

A ty kolego ogarnij się trochę i wykaż chęci to i dobrą rade otrzymasz ;]

Xsamond

Xsamond

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Eh a nie mozecie powiedzieć w prost którym porogramem mam wyciągnoć itemy z modu podróznik po prostu napiszcie a na wstepie powiem że VDFS do Gothica 2 Nk nie działa.
Dziekuje za pomoc kaczka.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Ludzie, chyba po to to forum powstało, żeby innym ludziom pomagać, kiedy tej pomocy potrzebują a nie bez sensu pier.olić
Napisz do Kazza to się dowiesz po co powstało

Xsamond

Xsamond

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Piskor powiedz mi z jakiego programu byś skorzystał/ła do wyciągnieęiu z moda np.Podróznik brón palną,itemy,itd.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#14 2010-11-14, 16:03(Ostatnia zmiana: 2010-11-14, 16:11)
VDFS działa, trzeba umieć go obsługiwać. Korzystałem z niego wiele razy, zarówno do budowania jak i rozbierania paczek, i do g1 i g2nk, wystarczy umieć. Meshe oprócz wypakowania trzeba oczywiście skonwertować, a skrypty zdekompilować. Naprawdę uważacie że to narzędzie stałoby się tak popularne gdyby nie dało się nim nic zrobić?

Jeśli jednak uparcie twierdzisz że POTRAFISZ się nim prawidłowo posługiwać, ale akurat w twojej kompilacji jest ukryty krytyczny błąd uniemożliwiający pracę, możesz skorzystać choćby z GoMana, który do pojedynczych plików też się nadaje. Nim jednak nikt paczki nie zbuduje, więc osoby które z nim się nie zaznajomią nigdy nie zrobią moda.

Ogólnie uważam że nawet jeśli się wie jak dekompilować paczki (np do tłumaczenia lub nauki nowych rozwiązań), nie powinno się tego uczyć osób które chcą to wykorzystać do kradzieży cudzej pracy (bo gdyby miał zgodę autorów tych modyfikacji to równie dobrze mogliby mu wysłać gotowe pliki).

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Piskor powiedz mi z jakiego programu byś skorzystał/ła do wyciągnieęiu z moda np.Podróznik brón palną,itemy,itd.
Gothic Vdfs

Cytat: Avallach link=topic=11939.msg118880#msg118880#msg118880#msg118880 date=1289747013
VDFS działa, trzeba umieć go obsługiwać. Korzystałem z niego wiele razy, zarówno do budowania jak i rozbierania paczek, i do g1 i g2nk, wystarczy umieć.
Naprawdę uważacie że to narzędzie stałoby się tak popularne gdyby nie dało się nim nic zrobić?
Również korzystałem z niego wiele razy. Co ja mogę jednak zrobić, jeśli po kliknięciu na niego dwa razy nie pojawia się nawet proces w menedżerze zadań?

Jeśli jednak uparcie twierdzisz że POTRAFISZ się nim prawidłowo posługiwać, ale akurat w twojej kompilacji jest ukryty krytyczny błąd uniemożliwiający pracę, możesz skorzystać choćby z GoMana, który do pojedynczych plików też się nadaje. Nim jednak nikt paczki nie zbuduje, więc osoby które z nim się nie zaznajomią nigdy nie zrobią moda.
Z gomanem też mam problemy.

PS
korzystam z sevena. na xp wszystko działa normalnie, jednak kiedy tylko na niego wchodzę, znika mi kilka gb miejsca :D

Petitek

Petitek

Użytkownicy
posty52
Propsy3
  • Użytkownicy
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=SqOWgHHzZgY
[/media] macie i sie wychlajcie  :lol:  . Ja jak VDFS'em Podróżnika rozpakowywuje to mi jakieś pierdoły  :D  wyskakują. Nie ma tam skryptów do broni palnej :( są tylko textury i muzyczka i świat ale świata nie moge otworzyc bo błędy wyskakują  :[

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Ja robię tak. Ja korzystam z 3DS MAX 2010 i instaluję kerraxa do maxa, a potem według instrukcji z kerraxem. Jaśniej. Wyciągam VDFS (działającym!) sobie Meshes, ale Textures exportuję przez Gomana, bo musi być tga. Potem w Blenderze/Wingsie/3DSmaxie "import MRM", i potem "export 3DS(kerrax 3d studio!). I wstawiasz za pomocą spacera. Ja sobie zrobiłem tak w Returningu wczoraj łąkę z kwiatami z Khorany ;p

Petitek

Petitek

Użytkownicy
posty52
Propsy3
  • Użytkownicy
Cytat: maciejh link=topic=11939.msg126022#msg126022#msg126022#msg126022 date=1293442814
Ja robię tak. Ja korzystam z 3DS MAX 2010 i instaluję kerraxa do maxa, a potem według instrukcji z kerraxem. Jaśniej. Wyciągam VDFS (działającym!) sobie Meshes, ale Textures exportuję przez Gomana, bo musi być tga. Potem w Blenderze/Wingsie/3DSmaxie "import MRM", i potem "export 3DS(kerrax 3d studio!). I wstawiasz za pomocą spacera. Ja sobie zrobiłem tak w Returningu wczoraj łąkę z kwiatami z Khorany ;p

Mi jakoś nie wychodzi  :[  Dałbyś model 3D Karabinu Snajperskiego z Podróżnika? Pls dam ci propsa i suba (jak masz kanał na yt). Ten karabin mi do moda by się przydał.

EDIT: Daj link do 3ds maxa bo mi sie same płatne wyświtlają oO

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
EDIT: Daj link do 3ds maxa bo mi sie same płatne wyświtlają oO
Niespodzianka! Darmowego 3ds maxa nie ma... możesz pobrać go z oficjalnej strony i wykorzystać 30 dniowy okres próbny

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry