OTO POLSKA 1705055 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1705055

Odpowiedzi 5881

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Cytat: mea link=topic=11457.msg120715#msg120715#msg120715#msg120715 date=1290896359
spierdalaj na marsa i wróć w jednym kawałku to pogadamy :lol:  

Cała nasza ziemia jest idealna, ale wszechświat?

Miał na myśli to, że z tego wszechświata nie spadła ci jeszcze na łeb planetoida, ani nie wsiorbała cię czarna dziura, ani też nie zjarało słońce.

Thoro nie mam zamiaru usprawiedliwiać kościoła, który po części na pewno jest zepsuty, próbuję z tym raczej walczyć.
Ty uważasz, że po części zepsuty jest nasz kraj i tak samo chcesz coś z tym zrobić, tylko (moim zdaniem) zabierasz się za to od dupy strony bo samym poniżaniem innych i uważaniem się za lepszego możesz co najwyżej założyć prywatną III rzeszę, a później zebrać w dupę.

Nowa, przygodowa seria na youtube!

//edit.aztek. youtube w sygnaturze - not

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?

emace

OTO POLSKA
#301 2010-11-27, 23:34(Ostatnia zmiana: 2010-11-27, 23:35)
Ty kiedyś byłeś na mszy świętej?
[/size][/font][/color]

no widocznie co kościół to inne zasady, u nas jest przerost formy nad treścią :)  a misje są raz na 5 lat.

Dałbym propsa ale się wyczerpały. Generalnie jedna z niewielu mądrych rzeczy jakie powiedziałeś w temacie
może jednak mnie nie chciałeś nigdy zrozumieć. Jestem całkowicie odłączony od kościoła i całego tego katolickiego lamentu. (nie wypisałem się z kościoła) natomiast szanuję księgę wiadomo jaką, Księża księgę wiadomo jaką cytują przez 666 sekund i nawet tego nie intepretują a jak już, to w taki sposób, żeby nie kłóciło się z ich dogmatem. [/size][/font][/color]

Paradoksalnie również Radio Maryja (tak!) to obecnie jedno z niewielu jeśli nie jedyne w pełni niezależne od rządu i wpływów politycznych medium, które mówi otwarcie o prawdziwych polskich problemach i nie tylko, bez kręcenia lodów i zasłony dymnej typu krzyż czy dopalacze. Rozmów i debaty publicznej jaka tam ma miejsce nie uświadczysz nigdy w żadnym radiu czy telewizji typu tvp/polsat/tvn.
[/size][/font][/color]

jeszcze są audycje Jana Fijora !

Aragorn - Ja Cię lubię i szanuję Twoje poglądy, pragnąłbym jedynie podpowiedzieć, że jeszcze chwila, dzień, dwa i stracisz zapał do wygłaszania takich poglądów na tym forum :( Nie wdawaj się w dyskusję, mówiłem w bardzo podobnym tonie przez cztery karty tego działu, że stworzyli osobny dział na temat moich poglądów. Nie wdawaj się lepiej. Swastyka nad Tym tematem wisi. Nie ma dyskusji, jest jedna prawda

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

OTO POLSKA
#302 2010-11-27, 23:36(Ostatnia zmiana: 2010-11-27, 23:39)
Wiem, co miałeś na myśli, dlatego walnąłem lola na końcu... i napisałem to pod postem farelki. A co do spadania - spadły, meteoryty czy coś tam innego co zabiło dinozaury. Jak bardzo chcesz używać tego że żyjemy właśnie na tej planecie jako argument to weź pod uwagę, że teoria ewolucji też może być przez to wpierana - tylko na takiej planecie mogło łatwo powstać życie, dlatego nie ma go na innych.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
W różnych wszechświatach mogą panować różne prawa fizyki. U nas są idealne, aby wszechświat rozszerzał się w nieskończoność, planety nie spadały na gwiazdy a galaktyki nie łączyły się w wielką Kupę Kosmiczną, wyglądającą niczym "blask tysiąca esemesów"  w krainie Pomarańczy na kartę.

makin' bacon

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

OTO POLSKA
#304 2010-11-27, 23:46(Ostatnia zmiana: 2010-11-29, 14:46)
Nie ma dyskusji, jest jedna prawda
Tak, szczególnie jak ktoś, dosłownie z posta na post, ewidentnie kompromituje się, łapiąc każdej spróchniałej deski - antyprops.

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Cytat: emace link=topic=11457.msg120718#msg120718#msg120718#msg120718 date=1290897297
Nie ma dyskusji, jest jedna prawda

Spokojnie, nie zabawię tu długo. Chciałem tylko zaznaczyć, że niekoniecznie całe forum składa się z antychrystów.
Nie miałem zamiaru nikogo nawracać i nie widzę w moich postach, żednego chwytania się spróchniałych desek.
Zgodnie z panującą demokracją wyraziłem moje zdanie i już mnie na tym forum nie ma.
Sajonara!

Nowa, przygodowa seria na youtube!

//edit.aztek. youtube w sygnaturze - not

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

OTO POLSKA
#306 2010-11-27, 23:59(Ostatnia zmiana: 2010-11-28, 00:09)
Cytat: Aragorn link=topic=11457.msg120727#msg120727#msg120727#msg120727 date=1290898665
Sajonara!
Ej ej ej! Chwileczkę!

Twój post spowodował wzmożoną aktywność Thoro, przez co uciekł mi on na pięć propsów. Mógłbyś mi za to spropsować 5x?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
i tak samo chcesz coś z tym zrobić

Nie.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Aragorn link=topic=11457.msg120709#msg120709#msg120709#msg120709 date=1290895586
Rozumiem, że pierwsze organizmy jednokomórkowe rozwinęły się z kamieni :D
Jak wedlug Ciebie powstalo zycie?

Cytat: Thoro link=topic=11457.msg120712#msg120712#msg120709#msg120709 date=1290895921
Zaraz przyjdzie Kyro i napiszę tu książkę o "jednokomórkowych organizmach, które wylazły z kamieni" i będziesz miał tą swoją "wyższość wiary nad nauką" :lol:
Nie kus kurna bo mam sporo roboty w tym tygodniu... Moge w ferie? :lol:

Cytat: Fahren ImI link=topic=11457.msg120713#msg120713#msg120709#msg120709 date=1290895993
Fart?
Zasada antropiczna, zwykly teleologizm. Pan Aragorn, zdaje sie, juz zlozyl bron. Jesli chcesz mozemy dluzej porozmawiac, ale z zastrzezeniem ze nie napiszesz do nikogo spiewajacego ballady na Internecie :lol2:

Cytat: Aragorn link=topic=11457.msg120716#msg120716#msg120709#msg120709 date=1290896992
Miał na myśli to, że z tego wszechświata nie spadła ci jeszcze na łeb planetoida, ani nie wsiorbała cię czarna dziura, ani też nie zjarało słońce.
Warte szerszego przegadania. Reflektujesz?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Faren
RaveN Studio

OTO POLSKA
#310 2010-11-29, 16:19(Ostatnia zmiana: 2010-11-29, 16:20)
Zasada antropiczna, zwykly teleologizm. Pan Aragorn, zdaje sie, juz zlozyl bron. Jesli chcesz mozemy dluzej porozmawiac, ale z zastrzezeniem ze nie napiszesz do nikogo spiewajacego ballady na Internecie :lol2:

Nie martw się, jestem niewierzący. Nie będę tu głupot pisał. Po prostu mnie to intryguje. :wink:  

Rozumiem, że pierwsze organizmy jednokomórkowe rozwinęły się z kamieni :D

Jestem raczej za teorią, że jesteśmy dziećmi gwiazd i komet.

makin' bacon

PMWho

PMWho

Użytkownicy
posty6
Propsy1
  • Użytkownicy
No dobra, już wiemy, że Bóg jest bee.. Jezus tak samo. Tylko, że jestem ciekaw Waszego zdania o drugim odłamie chrześcijaństwa, a mianowicie: prawosławiu.
Niby celibatu ksiądz nie ma, może mieć żonę i dzieci. Ba! jest to nawet obowiązkowe, aby dostąpić godności bycia duchownym. Tak samo z papieżem - nie ma osoby, która decyduje co i jak ma być. Z tego co pamiętam, wszelkie wątpliwości rozwiązuje Rada (mniejszość prawosławna w Polsce podlega pod Rosję). Czyśca też nikt nie wydumał. Oczywiście nie zmienia to faktu, że wierzy się w Boga, w coś, co wg. wielu osób (ukłon w stronę Thora) uważa za pierdolonego bożka, za którego ludzie gineli. OK.
A wracając do pytania: czy to katolicyzm jest zły, czy całe chrześcijaństwo, w tym prawosławie? Oczywiście jestem świadom, iż prawosławie w Polsce to mniejszość i ma gówno do powiedzenia i BYĆ MOŻE, jakby było inaczej, to zachowywaliby się jak Rydzyk i Spółka.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

OTO POLSKA
#312 2010-11-29, 16:45(Ostatnia zmiana: 2010-11-29, 16:45)
Nie, dissują kk, żeby wielbić prawosławie.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
A co sądzicie o tej wierze:
KLIKNIJ%0

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

makin' bacon

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Jesli chcesz mozemy dluzej porozmawiac, ale z zastrzezeniem ze nie napiszesz do nikogo spiewajacego ballady na Internecie :lol2:

:lol2:

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
cały nasz wszechświat wydaje się być stworzony IDEALNIE dla człowieka.
Fart?
Raczej człowiek jest idealnym organizmem do tego rodzaju planety. Nie na odwrót, najpierw powstała ziemia, później człowiek. Nie przylecieliśmy na enterprise ze startreka z równoległego wszechświata.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
NIE?
 :blink:  

Zauważ, że gdyby nie przypadek, życie w ogóle by się nie rozwinęło.

makin' bacon

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Vierzba

OTO POLSKA
#318 2010-11-29, 17:39(Ostatnia zmiana: 2010-11-29, 17:39)
A gdyby nie przypadek, wielu ludzi w ogóle by się nie urodziło. Pęknięte gumki czy coś.

Poza tym skąd wiesz, że życie jest możliwe tylko w takiej formie jaka istnieje na Ziemi?

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Cytat: Fahren ImI link=topic=11457.msg121075#msg121075#msg121075#msg121075 date=1291048329
NIE?
 :blink:  

Zauważ, że gdyby nie przypadek, życie w ogóle by się nie rozwinęło.
Faktycznie to duży zbieg okoliczności, że na jednej z kwadryliardów planet rozwinęło się życie.

0 użytkowników
Do góry