Kawałek epicki, props za znalezisko.
Akurat w tym przypadku to bardziej Moonspell znalazł mnie, bo to właśnie od tego zespołu zaczęła się moja zabawa z muzyką metalową, kiedy to kumpel przyniósł mi ich płytę, w okresie kiedy Metallica była najcięższym znanym mi brzmieniem. Zaczęło się od gotyckiego Wolfheart#msg114456#msg114456#msg114456#msg114456 date=1286833812]
Kawałek epicki, props za znalezisko.[/quote]
Akurat w tym przypadku to bardziej Moonspell znalazł mnie, bo to właśnie od tego zespołu zaczęła się moja zabawa z muzyką metalową, kiedy to kumpel przyniósł mi ich płytę, w okresie kiedy Metallica była najcięższym znanym mi brzmieniem. Zaczęło się od gotyckiego Wolfhearta. Kiedy wokalista zaczął growloć powiedziałem koledze, że go chyba pojebało. W krótkim czasie Moonspell stał się moim ulubionym zespołem.
Choć popularni stali się stosunkowo niedawno, w kartotece mają już 9 płyt, z których żadnej nie mogę wyszczególnić, bo wszystkie są zupełnie inne i każda jednakowo świetna, z genialnym głosem człowieka, który nie umie śpiewać. Swoją twórczość zaczęli od klimatycznego gothic metalu, później lawirując pomiędzy różnymi odmianami i stopniem nasilenia (od łagodnego Sin#msg114456#msg114456#msg114456#msg114456 date=1286833812]
Akurat w tym przypadku to bardziej Moonspell znalazł mnie, bo to właśnie od tego zespołu zaczęła się moja zabawa z muzyką metalową, kiedy to kumpel przyniósł mi ich płytę, w okresie kiedy Metallica była najcięższym znanym mi brzmieniem. Zaczęło się od gotyckiego Wolfhearta do agresywnego Memorialu), poprzez niedający się tak łatwo sklasyfikować Butterfly effect, w chwili obecnej zwrócili się bardziej w kierunku black#msg114456#msg114456#msg114456#msg114456 date=1286833812]
Akurat w tym przypadku to bardziej Moonspell znalazł mnie, bo to właśnie od tego zespołu zaczęła się moja zabawa z muzyką metalową, kiedy to kumpel przyniósł mi ich płytę, w okresie kiedy Metallica była najcięższym znanym mi brzmieniem. Zaczęło się od gotyckiego Wolfheartu (co mnie bardzo cieszy bo chyba za stary już jestem na gothica

)