GIINK: Sieć 111104 179

O temacie

Autor emace

Zaczęty 17.07.2010 roku

Wyświetleń 111104

Odpowiedzi 179

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

kaczka
RaveN Studio

GIINK: Sieć
#80 2011-06-21, 23:48(Ostatnia zmiana: 2011-06-21, 23:49)
Cytat: Cedric#msgote author=Cedric
Na przykład ;Sieć zagadek jakie będziemy mieli do rozwiązania w grze.
Ta, albo trzeba będzie odplątać sieć rybacką i to będzie wątek główny :naughty:

Dzieciństwo bezimiennego każdy może sobie wyobrażać na swój własny, niewymuszony przez nikogo sposób i może lepiej, żeby tak zostało. W nazwie sieć można było doszukać się tego czegoś... nutki smaczku, która przerodzić się mogła w niedosyt czegoś na prawdę wspaniałego, jeżeli tylko potrafiłbyś sprostać zadaniu stworzenia czegoś orginalnego co utrzymuje napięty i nie jednoliniowy klimat moda.

Nie narzucam Ci nic na siłę, ale wyrażam swoją subiektywną opinię o tej całej Twojej zmianie. Nie staraj się ulepszać wszystkiego "wchujzajebiścienasiłe", tylko zrób i dodaj to, co uważasz, że jest na prawdę potrzebne. Nie ma co co chwila zmieniać wszystkiego przez jeden komentarz kogoś z forum, żeby tylko się komuś przypodobać (nie twierdzę, że to robisz). Jak już coś sobie postanowisz to konsekwentnie brnij do przodu, leć w zaparte i nie oglądaj się za siebie.

...

Krótko mówiąc zmienić radziłbym moda nazwę na poprzednią młody padawanie :ok:

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
no, widzę że zmiana nazwy moda na taką jakąś... beznamiętną, wywołała porządany skutek, mianowicie, temat zaczął żyć :)  prowo sie udało :)

hehe, a może fakt, że są wakacje... spamujecie jak chcecie :D  

kamil101  

On już kilka razy mówił że nie będzie to o Bezim którego znamy z gothica tylko postać która nie usłyszy swojego imienia do końca gry chyba że coś się w tej kwestii zmieniło

modyfikacja będzie opowiadała o losach mlodego bezimiennego, i poznamy w niej imie beziego. Któregoś dnia, jego matka go zawoła po imieniu.

KOLEGA

No niestety ale podbijam wąskiego. Pomysł zmiany nazwy wydaje mi się tragicznie zły, a dzieciństwo beziego równie interesujące co okres dojrzewania młodego Stephena Hawkinga.

jak wcześniej napisałem, branie udział w przygodach jakie może przeżyć dziecko nie musi być nudne... czytał książkę "władca much" ?

co do nazwy. I tak ją zmienię. nazwa nie ma być cool, ma w prosty, bezpośredni sposób kusić perpektywą poznania i zagrania bobaskiem bezim. Dzieciństwo, to nowy tytuł, na poczekaniu pod potrzeby prowo !

Adanos.

Nie słuchaj Wowoza. Dla mnie temat dzieciństwa Beziego jest genialny.

bez względu na to, jaką nadam nazwę swojemu modowi, gra będzie o dzieciństwie beziego, przesądzone...

kaczka

:)  kogo ty uczysz siły charakteru :)  na tym forum jestem wyklęty, właśnie za zaparcia, aczkolwiek nie na tle modowania.

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

#82 2011-06-22, 08:41(Ostatnia zmiana: 2011-06-22, 08:42)
na tym forum jestem wyklęty, właśnie za zaparcia
Polecam, działa

kamil101

kamil101

Użytkownicy
posty42
Propsy3
  • Użytkownicy

kamil101

#83 2011-06-22, 11:03(Ostatnia zmiana: 2011-06-22, 11:04)
Dzięki emace że mi powiedziałeś bo cały czas byłem w błędzie.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Prowo? ta jasne.
Jesli to mialo byc prowo to

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
questy typu "idź z chłopakami na piwo"? jak tak to może faktycznie zagram :D

LordKielbasian

LordKielbasian

Użytkownicy
posty89
Propsy6
  • Użytkownicy

LordKielbasian

#86 2011-07-01, 16:35(Ostatnia zmiana: 2011-07-01, 16:35)
albo moze pojdz do lasu i nazbieraj kwiatkow lub pocaluj ukochana albo cos typu spis ludzi w miescie??????? :ayfkm:

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
To nie córka rybaka Fable ani żadne inne Simsy.

emace

emace

Użytkownicy
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nie, a co ?

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

kaczka
RaveN Studio

#89 2011-07-01, 20:51(Ostatnia zmiana: 2011-07-01, 20:51)
World Of Warcraft :lol:

Lecisz sobie bohaterem, nabijasz levele i expisz na wszystkim czym sie da :lol2:

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Wydze ze siec powraca..... :ok:

emace

emace

Użytkownicy
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
trzeba się liczyć z głosem "fanów" których nie mam, jak tu będzie dalej taki "ruch" to moda będę robił w czasie w którym stwierdzę, że akurat mam jakoś wybitnie dużo czasu...

póki co, od czasu do czasu włączam swój świat, żeby pooptymalizować mesha, ale to tak raz na miesiąc...

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
A to ja myślałem że się opierzam  :wink:  :ok:

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
Dawno mnie tu nie było, ale muszę przyznać jedno bardzo dobrze, że wróciła stara nazwa :ok:   bo ta druga była taka jakaś bezpłciowa. Ogólnie zapowiada się oryginalny i ciekawy mod. Liczę na ciekawe zadania i łamigłówki, które są podstawą przygodówek. Tak więc życzę dużo cierpliwości, chęci i przyjemności z tworzenia moda. Aha i jeszcze jedno mam nadzieję emace, że zaskoczysz nas na dniu screena :ok:
Pozdrawiam

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Kolega napisał że nikt sie nie interesuje modem, to ja powiem że ładnie się zapowiada i takie tam, fajny mod.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Nie rób tego moda, pomóż mi! XD

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Nie pomagaj mu, pomóż mi xD

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Nie rób tego moda, pomóż mi! XD

Nie pomagaj mu, pomóż mi xD

Miej ich w d*pie i rób moda :D

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
Przeglądnąłem screeny i muszę przyznać, że może i model świata nie jest najgorszy to jednak zdecydowanie zbyt pusty, mogłeś poczekać z publikacją materiałów i dać więcej screenów zapełnionych vobami, NPC'tami itp. Tak to nie ma zbytnio co oglądać i dlatego też ruch w tym temacie nie jest zbyt duży - praca wygląda nieciekawie(ale to takie moje marudzenie).

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Jak tam prace nad modem?

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry