Tablica ogłoszeń 48596 125

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 8.04.2010 roku

Wyświetleń 48596

Odpowiedzi 125

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Można wcześniejszych wersji używać do wewnętrznych betatestów.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

ropuszek

ropuszek

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
Ok, jestem w połowie 7 rozdziału ( wszystkie zadania w trakcie ) ale epilog zostawiam sobie na deser.
Czas wziąć się do roboty, póki co 1/10 poprawiona, ze znajomością i opisami zadań pójdzie jak z górki :ok:

majaczek

majaczek

DreamVader
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • DreamVader
  • The Dreamer
UWAGA: w przypadku rebalance zainstalowanego w wersji exe jest możliwe posiadanie wielu zestawów zapisów przy jednoczesnym posiadaniu jednej kopii gry
wystarczy skopiować plik gothic.ini do tego samego folderu pod zmienioną nazwą, a następnie skopiować skrót ReBalance na pulpicie pod dowolną nazwą i podmienić ini w parametrze po GAME w tym skrócie ^_^

ja używam tego by mieć oddzielne zapisy z bratem :D

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
ReBalace jest kiepskie i ja czekam na 1.2 ru.nasza paczka .mod już zawiera ReBalance tylko że bez dodatkowych textur

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

majaczek

majaczek

DreamVader
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • DreamVader
  • The Dreamer
ReBalace jest kiepskie i ja czekam na 1.2 ru.nasza paczka .mod już zawiera ReBalance tylko że bez dodatkowych textur
ReBalance jest na pewno lepsze niz 1.1, a moje odniesienie do zapisow dotyczy tez spolszczenia zainstalowanego na rebalance
jesli fifka masz zainstalowane spolszczenie od razu na 1.1 a nie na rebalance bedziesz mial duzo wiecej bledow, zwlaszcza ze czesc skryptow jest poza gothic.dat i nie skopiowalem ich do mojej paczki co oznacza ze takze w skryptach mozesz miec wiecej bledow, nie liczac takich rzeczy jak edytowane worldy ktore w starej wersji sa niezgodne z nowym skryptem ktory potrzebuje nowej

poza tym i tak pewnie beda jeszcze kolejne wersje posrednie pomiedzy 1.1 a 1.2

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
ja nie miałem na razie żadnych błędów a właściwie miałem ich mniej niżw ReBalance z instalki

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
I jak idzie praca z modem? Ktoś nadzoruje wipa?

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
ja na razie trochę stoje bo mam trochę roboty w teamie.jutro pewni będę ruszał.na razie siedzę trchę w skryptach owego moda by się w tym nie zgubić ale ich nie tłumacze

majaczek

majaczek

DreamVader
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • DreamVader
  • The Dreamer
ja na razie trochę stoje bo mam trochę roboty w teamie.jutro pewni będę ruszał.na razie siedzę trchę w skryptach owego moda by się w tym nie zgubić ale ich nie tłumacze

całe szczęście mamy jeszcze z 5 ludu  :facepalm:  
w zeszłym etapie tłumaczenia (wtedy uzywaliśmy translatora i kazda linijka z listy była do tłumaczenia) fifka zrobił około 1/4-1/3 tego co pozostałe osoby

mam nadzieję że fifka znajdzie troche czasu... jeśli fifka nie ma tyle czasu by zająć się tłumaczeniem i ma dodatkowo pewne "drobne" problemy z tłumaczeniem jako takim, może by go przypisać zamiast do tłuymaczenia do pracy nad kawałkiem menu odnośnie spolszczenia (w końcu fifka chwalił się że zna skrypty :) )

a jeśli problemy nie są takie duże to mam nadzieje że zdąży przygotować przynajmniej 1 lub 2 kawałki gdy my skończymy 1szą serię

Pozdrowienia

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

Tablica ogłoszeń
#29 2010-04-23, 15:56(Ostatnia zmiana: 2010-04-23, 15:57)
owszem znam się na skryptach całkiem dobrze.co prawda mam trochę zleceń ale jak czas będzie to coś zrobię

@co ty gadasz że jedna trzecie etc. nie wyrobiłem się z jednym tysiącem lini i tylko to.

majaczek

majaczek

DreamVader
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • DreamVader
  • The Dreamer
owszem znam się na skryptach całkiem dobrze.co prawda mam trochę zleceń ale jak czas będzie to coś zrobię

@co ty gadasz że jedna trzecie etc. nie wyrobiłem się z jednym tysiącem lini i tylko to.
może trochę przesadzam - nie siedzę nad excelem i nie wpisuje wszystkiego co popadnie więc moje dane statystyczne mogą być trochę nie tego

sęk w tym że pozostali uzbierali się z takimi rzeczami sporo szybciej
całe szczęście bierzący system tłumaczenia jest dużo mniej wrażliwy na niejednolite zdolności i umiejętności tłumaczy
chodzi mi o to że różnica była widoczna (przynajmniej na początku) a wtedy nie zajmowałeś się bardzo innymi projektami, co oznacza że teraz pewnie będziesz jeszcze mniej dostępny co mnie martwi, jednak twoja dobrowolna praca jest dla mnie wartościowa pomimo jakichkolwiek mankamentów

po prostu zastanawiałem się czy zdołasz przetłumaczyć swój pierwszy kawałek i drugi  jak go zaczniesz do chwili gdy zbieramy pierwszą serię. oczywiście nie ma obowiązku na przetworzenie wszystkiego, ale blokowanie kawałka trochę przedłuża naszą pracę, chociaż i tak każdy zostawi jakiś kawałek z którym sobie nie radzi

Jednak po chwili namysłu sądzę że to nie będzie wielkim problemem, gdyż mamy stosunkowo mało tłumaczy do tłumaczonego tekstu.

Po prostu sądziłem że niezbyt dobrze się czujesz z tym tłumaczeniem i zastanawiałem przy czym poradzisz sobie lepiej

PS:chyba się zbyt rozpisałem :P  sorki

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

Tablica ogłoszeń
#31 2010-04-23, 19:10(Ostatnia zmiana: 2010-04-23, 19:11)
powiem tak : ja leciałem na system 5 - 10 linijek translatorem.w ostatnich fazach tego dnia kiedy ci wysyłałem
leciało nawet po 50.

majaczek

majaczek

DreamVader
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • DreamVader
  • The Dreamer

majaczek
DreamVader

Tablica ogłoszeń
#32 2010-05-04, 21:53(Ostatnia zmiana: 2010-05-04, 22:36)
UWAGA! następujące osoby wyraziły chęć dołączyć do nas
Żelazko@themodders.org
+ 0judge0 i tyson90
rekrutacja w trakcie

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

Tablica ogłoszeń
#33 2010-05-04, 23:36(Ostatnia zmiana: 2010-05-04, 23:45)
majaczek to ilu nas jest wszystkich.

majaczek

majaczek

DreamVader
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • DreamVader
  • The Dreamer

majaczek
DreamVader

Tablica ogłoszeń
#34 2010-05-06, 10:07(Ostatnia zmiana: 2010-05-06, 10:10)
majaczek to ilu nas jest wszystkich.
aktywnych: ~4(majaczek, regynild, fifka, maciejg)
nieaktywnych: ~3(Dave, Ropuszek, LubiePlacki)
do dołączenia w najbliższej przyszłości: 2-3 (wypisanych w poprzednim newsie)

zresztą teoretyczny skład teamu masz w dziale sztaby (wraz z podziałem na sztaby)
mam nadzieję że będą znaki życia od tych nieaktywnych :lol2:

majaczek

majaczek

DreamVader
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • DreamVader
  • The Dreamer
tyson90 dołączył do themodders org pod nickiem newUser
proszę shergara o dodanie go do tego forum
akceptuję jego udział

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
OK, zgłaszam się.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
jeżeli chodzi o judge to chyba nie jest dobra decyzja : http://themodders.org/index.php?showtopic=2618

patrzecie na dole

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

Tablica ogłoszeń
#38 2010-05-09, 16:46(Ostatnia zmiana: 2010-05-09, 16:46)
UWAGA.Jeżeli o mnie chodzi to niestety muszę odejść ze sztabu tłumaczy z braku czasu jednak nadal chcę mieć wkład w Wersje PL dlatego pragnę ciągle być w sztabie skrypterów.

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Proszę o to aby nie wydawać następnej wersji tłumaczenia jako publiczną tylko zorganizuje się zamknięte beta testy

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry