Tablica ogłoszeń 48110 125

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 8.04.2010 roku

Wyświetleń 48110

Odpowiedzi 125

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
Pozytywnego o postępie prac... Tego... Coś mi się zdaje, że albo jestem beznadziejnym pesymistą, albo w naszym postępie nie ma specjalnych pozytywów. gdybym chociaż miał pewność co do tego kto ile zrobił, to byłoby łatwiej, a tak to cóż.

Dzięki za rozmieszczenie ogłoszeń w świecie, może trafi się jeszcze parę porządnych osób. Napisałem też na forum gothic.gram.pl ogłoszenie, dzięki niemu dołączył do nas jeszcze jeden tłumacz, Amn.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
No ale ludzie piszą tu w tajnym, że zrobili to i tamto. Wrzucacie przetłumaczone texty do jakiegoś zbiorczego katalogu?

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
Jak ktoś kończy całą swoją część to wtedy wysyła ją do majaczka i do mnie, a nikt poza mną swojej części nie skończył, więc...

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
To może zmniejszcie te części do tłumaczenia?

majaczek

majaczek

DreamVader
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • DreamVader
  • The Dreamer
UWAGA: Proponuje tym którzy nie skończyli swoich części, aby przesłali to co już zrobili - są dwa powody:
- chcemy sprawdzić ile osób jeszcze pracuje i ile przetłumaczyli
- istnieje możliwość wydania roboczej bety (tajnej) z tym co mamy do tej pory - zebranie prac umożliwi nam poprawkę pewnych kwestii technicznych oraz dostaniecie zasłużoną nagrodę za waszą pracę - będziecie mogli zobaczyć jak to co zrobiliście wygląda w praktyce

po zebraniu prac przeprowadzimy remanent, oraz zastanowimy się jak lepiej zorganizować dalszą pracę
poza tym i tak przydałoby się więcej osób - jeśli ktoś zna kogoś kto mógłby dołączyć tutaj - proszę wysłać namiary do mnie i regynilda

Adich

Adich

Użytkownicy
posty0
  • Użytkownicy
Uwazam to za strate czasu, spoko moge nadeslac co zrobilem, ale po co. Gdyby te godziny ktore zejda na skladanie tych kawalkow tekstu, sciganie wszystkich zeby powysylali co zrobili i ''testowaniu'' poswiecic na poprawianie tlumaczenia to wyszlo by nam to jakos bardziej na plus.

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
Da nam to informację, kto tak naprawdę i ile przetłumaczył, bo tak prawdę mówiąc, to od kilku osób nie mam od dawna informacji. Poza tym składanie części patrząc od strony mojej to nie kilka godzin, ale raczej kilkanaście minut. A co do testowania, to nikomu nie każę tego robić, po prostu były głosy za utworzeniem takiej bety, oznacza to, że ktoś chciałby zobaczyć nasze tłumaczenie w akcji. Upewni to wszystkich, że nasze metody działają i że ktokolwiek pracuje. No i wiem, że większość z nas poświęca na tłumaczenie nie za wiele czasu, a resztę wolnego spędza np. grając na komputerze. Wolę więc, żeby grali w Returning, poprawiając w ten sposób swoją wiedzę na temat moda (a przy okazji może i jakość spolszczenia) niż w inne, nie związane z tłumaczeniem gry.

PS Mój adres email to Regynild@gmail.com

PS2 Jeśli ktoś uważa, że jego część tłumaczenia jest zbyt duża i nie da rady jej dokończyć, to proszę mnie informować, możemy coś zmienić. To naprawdę niewielki problem, a usprawni pracę zarówno tłumaczom, jak i szefostwu.

Goran

Goran

Użytkownicy
posty168
Propsy39
  • Użytkownicy

Goran

Tablica ogłoszeń
#68 2010-10-15, 17:52(Ostatnia zmiana: 2010-10-17, 12:37)
Popieram.

W tej chwili jestem nieaktywny. Regynild, wysłałem ci link do mojej części na PW. Tam skopiuj i bedziesz miał.
Co do startscreenów, to PS'a mam uszkodzonego, ale to się da naprawić, więc czekam na screeny. Udało mi się zdobyć czcionkę z ruskiego startscreena, więc jest :ok: . Myślę, że ze startscreenami się nie spieszy, gdyż będę mógł coś robić dopiero w początek grudnia/ święta. Szkoda. Uczę się całymi dniami. Nie mam czasu, mało siedzę teraz na kompie, a GG mam zepsute, więc nie musicie pisać, bo i tak nie odpiszę  :pokerface:  . Pozdrowienia dla teamu. :)

edit: photoshop naprawiony

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Goran czy przypadkiem do polskiego starscreena nie lepiej użyć czcionki z polskiego logo

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

Goran

Goran

Użytkownicy
posty168
Propsy39
  • Użytkownicy

Goran

Tablica ogłoszeń
#70 2010-11-02, 15:43(Ostatnia zmiana: 2010-11-02, 15:44)
Cytat: fifka link=topic=9612.msg116096#msg116096#msg116096#msg116096 date=1288173069
Goran czy przypadkiem do polskiego starscreena nie lepiej użyć czcionki z polskiego logo

Biorąc pod uwagę to, co zrobiłeś w teamie, oprócz rozpoczęcia 15 000 linijek, które teraz musi tłumaczyć ktoś inny, a wiem, jak to jest jak ktoś obiecuje a potem nic nie robi, jeszcze żenująco się tłumaczy " miałem awarie dysku, wszystko się usunęło ", to nie jest miłe. Potem obiecujesz robić obrazki, i co? Nic! Nie zrobiłeś nic. A teraz jeszcze masz śmiałość odzywać się nie mając zielonego pojęcia o całej sprawie, zwłaszcza, że już wszystko obgadaliśmy z Regynildem, jak mam robić. Więc powiem - Zamknij się! Bo Vierzba czy też Aztek wypowiedzieli by ci słowo na W, ale ja tego nie zrobię. I zastanów się fifka, co chcesz robić, bo z zakładania beznadziejnych teamów nic nie będzie. A twoich #msg116096#msg116096#msg116096#msg116096 date=1288173069]
[/quote]

Biorąc pod uwagę to, co zrobiłeś w teamie, oprócz rozpoczęcia 15 000 linijek, które teraz musi tłumaczyć ktoś inny, a wiem, jak to jest jak ktoś obiecuje a potem nic nie robi, jeszcze żenująco się tłumaczy " miałem awarie dysku, wszystko się usunęło ", to nie jest miłe. Potem obiecujesz robić obrazki, i co? Nic! Nie zrobiłeś nic. A teraz jeszcze masz śmiałość odzywać się nie mając zielonego pojęcia o całej sprawie, zwłaszcza, że już wszystko obgadaliśmy z Regynildem, jak mam robić. Więc powiem - Zamknij się! Bo Vierzba czy też Aztek wypowiedzieli by ci słowo na W, ale ja tego nie zrobię. I zastanów się fifka, co chcesz robić, bo z zakładania beznadziejnych teamów nic nie będzie. A twoich grup modderskich#msg116096#msg116096#msg116096#msg116096 date=1288173069]
[/quote]

Biorąc pod uwagę to, co zrobiłeś w teamie, oprócz rozpoczęcia 15 000 linijek, które teraz musi tłumaczyć ktoś inny, a wiem, jak to jest jak ktoś obiecuje a potem nic nie robi, jeszcze żenująco się tłumaczy " miałem awarie dysku, wszystko się usunęło ", to nie jest miłe. Potem obiecujesz robić obrazki, i co? Nic! Nie zrobiłeś nic. A teraz jeszcze masz śmiałość odzywać się nie mając zielonego pojęcia o całej sprawie, zwłaszcza, że już wszystko obgadaliśmy z Regynildem, jak mam robić. Więc powiem - Zamknij się! Bo Vierzba czy też Aztek wypowiedzieli by ci słowo na W, ale ja tego nie zrobię. I zastanów się fifka, co chcesz robić, bo z zakładania beznadziejnych teamów nic nie będzie. A twoich  nie zliczę bo było ich wiele, bardzo wiele. A wyszedł jakiś mod tworzony przez te grupy? Nie widzę. Przynajmniej nie na tym forum. Tak, prawda boli...

majaczek

majaczek

DreamVader
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • DreamVader
  • The Dreamer
Chyba mam pewne zaległości co do wiedzy na temat statusu prac teamu
mój adres to majaczek@gmail.com
Prosiłbym wszystkich którzy wysłali pracę do Regynilda a do mnie nie, aby przysłali mi kopię pracy mailem
Jak zauważyłem Regynild zrobił sporo rzeczy z własnej inicjatywy (I dobrze!) więc chciałbym aby dał mi wgląd w te informacje dotyczące naszej pracy które nie są obecne na tym forum

Chciałbym podziękować Każdemu co włożył choć odrobinę pracy w produkcję spolszczenia (grafikom też)
Natomiast Tych których pracy nie widać upominam że jeśli coś zrobili to powinni to przesłać aby trafiło do mnie i regynilda, a tych którzy naprawdę nic nie zrobili upominam że obecność na tajnym forum (dostęp do niego) jest po to by pracować wspólnie nad spolszczeniem, a nie po to by podglądać co robimy i jeszcze zwinąć wewnętrzną betę - oczekuję aby aktywni w jakikolwiek sposób potwierdzili swoją aktywność przynajmniej raz przed sylwestrem 2010, a tych którzy siedzą tu jak zombie będzie chyba trzeba odpiąć od naszego tajnego działu forum

I owacje na stojąco dla Regynilda! jest to osoba która ma największy udział w pracach dla spolszczenia i na dodatek zajmuje się prawie całą organizacją... Regynild nie poddawaj się - w końcu nam się uda! :)

Goran

Goran

Użytkownicy
posty168
Propsy39
  • Użytkownicy
Ok, ok. Regynild, czekam na te screeny od Marish...kogośtam, które miałeś mi dać :)  To zrobię startscreeny. Pozdrawiam.

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
majaczek, dzięki za pochwałę. Jeśli chodzi o moje inicjatywy, to nie do końca wiem o co chodzi. Masz na myśli zmiany kadrowe czy coś innego? Informacje wszelakie na temat spolszczania mogę ci udostępnić, daj tylko znać co chcesz wiedzieć, najlepiej napisz mi na maila.

Goran, bardzo chętnie dałbym ci te screeny, ale niestety sam ich nie mam, bo Mahridspoland jest w trakcie przeprowadzki i nie mam z nim kontaktu. Mam więc takie pytanie do teamu, czy jest ktoś, kto przeszedł już Returning i znałby sposób dojścia do każdej lokacji? Jeśli tak, to prosiłbym o przesłanie instrukcji dojścia na maila (Regynild@gmail.com) gg (10894166) albo tu na forum, tylko w jakichś spojlerach, żeby nie psuć gry pozostałym. Wtedy robieniem screenów zajmę się ja, albo Goran.

fifka, widzę, że jesteś dość aktywny na forum, więc może jednak masz dość czasu żeby przyłożyć się do spolszczenia, tym razem dam ci jakiś mniejszy kawałek, który dasz radę poprawić. Co ty na to?

majaczek

majaczek

DreamVader
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • DreamVader
  • The Dreamer
Chce wiedzieć wszystko czego mogę nie wiedzieć
w przypadku konwersacji poza forum wystarczy przekazanie maila dalej do mnie
w przypadku rzeczy które były dogadane na przykład przez telefon lub na gg prosiłbym aby mi przesłać na maila informacje o tym co zostało uzgodnione, co zostało zaplanowane, i jakie kto miał pomysły które nie weszły w życie także

przypominam maila
majaczek@gmail.com

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Cytat: Regynild link=topic=9612.msg119075#msg119075#msg119075#msg119075 date=1289848698
fifka, widzę, że jesteś dość aktywny na forum, więc może jednak masz dość czasu żeby przyłożyć się do spolszczenia, tym razem dam ci jakiś mniejszy kawałek, który dasz radę poprawić. Co ty na to?

Dobra, Tylko nie jakiś super wielki bo wychowawca już chce mnie zaje***

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
Dobra, fifka, bierzesz 110001-112000, może być?

OK majaczek, spróbuję ci jakiś raport na niedzielę przygotować z pracy teamu.

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
A możecie wstawić tu ten plik bo mi go ujeb@*&

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
Rusz tyłek i sprawdź w temacie na forum, a nie na gotowca czekasz...

majaczek

majaczek

DreamVader
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • DreamVader
  • The Dreamer

majaczek
DreamVader

Tablica ogłoszeń
#79 2011-01-11, 19:41(Ostatnia zmiana: 2011-01-11, 19:42)
UWAGA: WEWNĘTRZNA WERSJA BETA tłumaczenia pojawi się w drugiej połowie lutego 2011, w tym experymentalna wersja tłumaczenia do rebalance v2 (naszą tabelę zaaplikujemy do nowych skryptów póki co bez poprawiania tych tekstów które zmienili)
ale do rzeczy: każdy członek musi do 15 lutego przedstawić choćby fragment swej pracy (dla osób przyjętych po 1 lutym 2011 będzie termin rezerwowy), dla tych którzy nie zrobili absolutnie nic będzie czystka (przy czym zakładam że "stara ekipa" już coś zrobiła więc fifka i dave póki co będą oszczędzeni)
Regynild około 13-16 lutego zabierze się za redaktorkę i poprawi błędy natury technicznej, w tym zajmie się kilkunastoma poprzestawianymi linijkami tekstu
następnie ja majaczek zajmę się kwestiami czysto technicznymi, i przygotuję wersję gotową do grania, w tym odbugowane menu, z grafiką menu w większej rozdzielczości (żeby zmieściło się parę dodatkowych opcji, a także by zawrzeć w nim większą czcionkę)
przy tym ogłaszam już teraz polowanie na screeny (słyszałem że ktoś usilnie pracował nad screenami, startscreenami i solucją) do 15 lutego proszę o dostarczenie stonowanych wyedytowanych screenów (obrobione tak by były w nastroju tych z gothica) pojawią się one w wersji beta, jeśli ktoś chce przygotować lepsze grafiki w wysokiej rozdzielczości można to zmienić przed oficjalną wersją spolszczenia, jednak przydadzą mi się nawet te gorszej jakości by rozplanować menu.

UWAGA: ZMIANA NAZWY TEAMU I NOWE LOGO
przygotuję logo samodzielnie, będzie to minimalistyczny rysunek trójkąta penrose (trójkąt niemożliwy) w kolorach RGB wpisany w czarną literę V (trójkąt penrose będzie do góry nogami) , nowa nazwa to DREAM VADER i pod tą nazwą wydamy finalną wersję tłumaczenia a potem kto wie może coś jeszcze, hymnem będzie marsz imperialny z gwiezdnych wojen (jego fragment będzie w nowym intro)
decyzja została podjęta z powodu niepasowania tymczasowej nazwy devmajaczek, z powodów tego że zajmujemy się nie bardzo tym z czym się nazwa kojarzy ("dev-") oraz zbytniej ekspansji mojego nicka ("-majaczek"), jako że jesteśmy zespołem a niedługo Regynild będzie na pewno bardzo przewyższał mój osobisty wkład w projekt
pomysł (nazwa/logo/hymn) jest raczej ostateczny choć drobne sugestię mogę przyjąć

PS: Proszę Regynilda o napisanie jakiegoś ogłoszenia na temat ostatnich nowości w teamie, gdyż to tajne forum zamiera ciszą od jakiegoś czasu

PS2: rozważam wprowadzenie stanowiska szefa od PRu do  naszego teamu, który będzie zajmował się odpowiadaniem na pytania na publicznym temacie spolszczenia oraz komponował zgrabne newsy które potem będą akceptowane przez szefostwo bądź nie, i publikowane w teraz nieco przestarzałym pierwszym poście publicznego tematu spolszczenia, jest to stanowisko do kogoś kto jest dużo na forum a nie ma zapału aktywnie spolszczać (musi mieć jednak umiejętności od PR przynajmniej minimalne)
w wypadku pozytywnego rozpatrzenia jeśli nie znajdzie się lepszy chętny proponuje na to stanowisko fifkę (pierwsze dwa warunki z trzech spełnia raczej dobrze, trzecią sie sprawdzi)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry