Tablica ogłoszeń 48595 125

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 8.04.2010 roku

Wyświetleń 48595

Odpowiedzi 125

majaczek

majaczek

DreamVader
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • DreamVader
  • The Dreamer
Proszę o to aby nie wydawać następnej wersji tłumaczenia jako publiczną tylko zorganizuje się zamknięte beta testy
a mamy dość testerów na zamknięte testy? (rozumiem że jesteś chętny)
a może zrobić na forum ogólnym loterię na betatesterów?

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
a mamy dość testerów na zamknięte testy? (rozumiem że jesteś chętny)
a może zrobić na forum ogólnym loterię na betatesterów?

Dobry pomysł

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
Dobry pomysł

No niezbyt dobry pomysł, bo w ten sposób do sieci przez jakiegoś niedorobionego testera może wypłynąć niesprawdzona wersja naszego tłumaczenia. Myślę, że jeśli chodzi o testy wewnętrzne, to zainteresowanie nimi w grupie będzie sporo większe niż pracą przy tłumaczeniu. A skoro w grupie jest nas aktywnych czterech(?), to damy radę przetestować większość elementów, resztę będziemy poprawiać już po oficjalnej premierze.

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Hej mam problem : nie wiem co wybrać przy instalacji ReBalance w wersji mod.Powie ktoś co mam wybrać najlepiej zaznaczając cyframi np.

3.To
4.i to

wiadomo o co chodzi

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Jak idzie z tłumaczeniem?

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
Cóż, lepiej nie pytaj, wszyscy śpią, a robić nie ma kto... Podobno w wakacje będą mieli więcej czasu... no mam nadzieję, bo z moich obliczeń wynika że utrzymując swoje tempo sam zakończe tłumaczenie za 3 lata.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
To trzeba by ogłosić, że szukacie ludzi do pomocy. Jak ktoś się opierdziela to od razu wywalaj z teamu, nie ma co się cackać.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
To trzeba by ogłosić, że szukacie ludzi do pomocy. Jak ktoś się opierdziela to od razu wywalaj z teamu, nie ma co się cackać.

Na razie naiwnie wierzę, że w wakacje naprawdę ktoś zacznie coś robić, ale jak nadal nie będzie odzewu to ogłoszę nabór od nowa.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Oficjalnie ogłaszam, że moja praca nad tłumaczeniem jest zawieszona do odwołania. Poprawić zdążyłem jedynie kilkadziesiąt linijek.
Powodem jest brak czasu. W momencie dołączenia do ekipy miałem go więcej.

Mimo wszystko, w razie problemów z tłumaczeniem jakichkolwiek kwestii (które np. nie zostały przetłumaczone przez translator) możecie się do mnie zgłaszać na GG. Numer w profilu.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Nie ma na co czekać, napisz ogłoszenie już teraz. Może ktoś sensowny się znajdzie.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Wakacje za pasem, jak wam idzie praca?

majaczek

majaczek

DreamVader
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • DreamVader
  • The Dreamer
Wakacje za pasem, jak wam idzie praca?

nie wiem jak inni, ale ja mam sesję egzaminacyjną
poza tym wolę zająć się choćby szefowaniem niż poprawianiem tych linijek
jak sesja się skończy byćmoże zajmę się robieniem wersji próbnej instalatora

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

Tablica ogłoszeń
#52 2010-06-21, 16:12(Ostatnia zmiana: 2010-06-21, 16:13)
Ja czeakm aż mi oddadzą laptopa z serwisu na którym mam np. Screeny z Bagna i GD (do tworzenia obrazków ładowania)

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
Ja czeakm aż mi oddadzą laptopa z serwisu na którym mam np. Screeny z Bagna i GD (do tworzenia obrazków ładowania)

A umiesz już obsługiwać program graficzny jakiś?

Ja sobie powolutku pracuję, jak już będą wakacje 100% to wtedy się porządnie przyłożę.

majaczek

majaczek

DreamVader
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • DreamVader
  • The Dreamer
poćwicz gimpa na pececie
możesz tez skorzystac z oprogramowania komercyjnego jesli masz
proponuje sprawdz najwazniejsze narzedzia, przede wszystkim:
1) gradienty, wypelnianie, rozmazanie, wyostrzenie
2) zaznaczenia prostokatne, zaznaczenia eliptyczne, sumowanie i odejmowanie zaznaczen
3) pędzle, "ołówki", spraye
4) warstwy - korzystanie z nich i podzial pracy na warstwy
5) wycinanie, wklejanie, pobieranie koloru, edycja tekstu (nalezy zrobic warstwe tekstowa), dobor czcionki
6) zarzadzanie formatem pliku, "zapisz jako", "importuj", "eksportuj"
7) kolor przezroczysty, kanal alfa, przenikalnosc warstw i narzedzi rysowania - w tym przenikanie kontrastowe nasyceniowe, konturowe

te 7 rodzajow narzedzi powinno w zupelnosci wystarczyc do pracy z obrazem

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Witam.

Widzę ,że kolega Shergar się niecierpliwi.Cóż ja jako skromny członek Returning powiem tylko pare zdanek.

Ja swoje tłumaczenie (90000-105000) zatrzymałem dość dawno ( jakieś 2-3 tyg temu) ale miałem już w tedy przetłumaczone około 3 tys dialogów.Teraz ,po ukończeniu i spakowaniu solucji do modyfikacji Returning ( znajduje się w niej opis Wszystkich mam nadzieję misji dla : Palladyna,Łowcy Smoków,Maga,Nekromanty,
Guru/Strażnika świątynnego ( na maga wody już niestety chęci zabrakło ) przetłumaczyłem już jakieś dodatkowe 4 tys dialogów czyli już 7 z 15 tak więc prawie połowa MOJEJ roboty już za mną.Mało tego w trakcie pracy nad solucją do Returninga wkleiłem link i pomoc jak odnaleźć solucję na rosyjskiej stronie Returninga.Ja w każdym razie nie uważam iż się opierdzielam.

Tak więc biorę się za moją ósemkę :D  i mam nadzieję skończyć ją  jeszcze w tym tygodniu.
A propos : Betatesty nowej wersji spolszczenia ( o ile wyjdzie ) też mogę ja przeprowadzić, a na pewno nie wrzucę plików do neta.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
możesz dać tutaj tą soluacje bo utknąłem.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Jak wam idzie praca?

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
Niespecjalnie, lepiej nie pytaj. W takim tempie to nie wiem czy do końca roku się wyrobimy...

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Najważniejsze, że robota idzie do przodu. Nie ma co patrzeć na obiboków, tylko robić swoje. Za jakiś czas polscy fani Gothica to docenią :)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry