Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2390079 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2390079

Odpowiedzi 3617

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
jeśli ktoś znalazł rzekomego virusa w instalce proszę o podanie nazwy antyvirusa - jeśli będzie mniej niż 3 to prawdopodobnie false alarm
ja pierwszy- Avira Antivir Classic (z free-av.cośtam)
Ja mam takiego samego antywirusa i mi nic nie wykrył :D   :D  

a i czy wymagany jest patch do g2mdk.(ta pi**a mi się nie chce zainstalować)kiedy możemy się spodziewać bety2
Cytat: majaczek\'
INFO: DO JUTRA POWINNA WYJŚĆ BETA2
:D

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#141 2010-02-27, 21:54(Ostatnia zmiana: 2010-02-27, 21:57)
a co z tym patchem

@majaczek wrzuć to co dałeś na inny hosting

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

#142 2010-02-28, 13:13(Ostatnia zmiana: 2010-02-28, 14:14)
gadałem z dimmelem
powiedział że rebalance_uni jest zgodne z rebalance_no_tex i różni się tylko dodatkowymi teksturami dźwiękami itp

waży 150mb

podaje linki  (wszystkie 3 to ten sam plik)
http://shareflare.net/download/8673.81e9f9...ce_UNI.rar.html
http://depositfiles.com/files/zlnrptfyb
http://letitbit.net/download/8790.81e9f9fa...ce_UNI.rar.html

@avira antivir
mi wykrył coś dopiero podczas instalacji... ale dimmel powiedział że te pliki nie są zawiruszone tylko uznane za podejrzane... możliwe że avira antivir wykrył coś za dużo z heurystyki
zobaczę jeszcze

@beta2
jeśli chcecie mogę wydać dziś betę2 ale będzie to oznaczać że nie będzie instalki tylko paczka, ponieważ są opóźnienia

EDIT: te duże pliki od dimmella są czyste i działają
zamiast rebalance_no-tex należy pobrać rebalance_uni

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu

Regynild
Moderator działu

#143 2010-02-28, 15:06(Ostatnia zmiana: 2010-02-28, 15:07)
A co to za nowe tekstury? Może jakaś podmiana do tych, które śnieżą i wkurzają?

A beta2 wydaj dzisiaj, kto będzie chciał, to sie pomęczy z instalacją, a kto nie, to poczeka na instalkę.

Proxinslaw

Proxinslaw

Użytkownicy
posty45
Propsy8
  • Użytkownicy
Tak czy siak, to skoro tak to zasysam i instaluje od nowa:P Ciekawe na na avaście śmigam a szajs nic mi nie komunikował :D  
Nie mogę zrobić w mod by spolszczenie działało to idę wojować z exe :D

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

#145 2010-02-28, 17:16(Ostatnia zmiana: 2010-02-28, 17:28)
Zaraz wyjdzie beta2 spolszczenia, jest właściwie gotowa
instalki nie będzie niestety, ale teraz wszystkie problemy powinny prysnąć z beta2

EDIT: właśnie upnąłem na: http://www.przeklej.pl/plik/g2returning-po...ip-000asgbrn5a5

@virusy
to co avast nie wykrył mogło być tylko false positive, ale lepiej zainstalować reb-UNI bo jest 100% czysty oraz zawiera dodatkowe tekstury i kawałek rosyjskiego dubbingu :P

@działało a nie działa
problem jest że ruski instalator uruchamia pakowanie z datą bieżącą a najnowszy vdf/mod wygrywa
aby rozwiązać ten problem spakowałem betę 2 z datą przyszłą (2020.05.13)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
a są już polskie znaki?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
a są już polskie znaki?

oczywiście!
to było planowane na beta2 i nie było czymś opcjonalnym jak instalka
zresztą zawartość paczki trochę się zwiększyła przez zawarcie czcionek z polskiego gothic 2

jednak nie wiadomo skąd są rosyjskie znaki (nieczytelne przy polskiej czcionce):
-w nazwach trudności na początku dialogu
-w linii dialogu poziomu IMPOSSIBLE
ale to są wyjątki... ogólnie wszystko jest po polsku i na swoim miejscu,
chociaż czasem polszczyzna jest łamana

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

#148 2010-02-28, 18:59(Ostatnia zmiana: 2010-02-28, 19:02)
a na kiedy będzie instalka

i co z tym rebalance

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

Dimmell

Dimmell

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
I welcome the Polish fans of Gothic!
Congratulations majaczek and the company with the completion of translation. :)
On the Anti-Virus: during installation GothicVDFS.exe used to repackage. It runs from installer, unpacks and packs modes. Some antivirus programs may perceive run the program during the installation as malicious. And in the version no_tex used command line DOS. In UNI-version, I removed them.
I declare to all: no viruses, and never will.
The installer has turned out very difficult, but small in size. If you do not repackage - the size is very large.
My apologies for the Google translator and enjoyable game! :)

//EDIT BY AVALLACH: Tłumaczenie :P  
Witam polskich fanów Gothica!
Gratuluję majaczkowi i innym ukończenia tłumaczenia. :)
Anty-Virusy: podczas instalowania gothicVDFS.exe jest używany do przepakowywania. Jest uruchamiany z instalatora, wypakowuje i pakuje moda. Niektóre programy antywirusowe mogą postrzegać uruchamianie programu w trakcie instalacji jako szkodliwe. W wersji no_tex jest użyty wiersz poleceń DOS. W wersji UNI usunąłem to.
Oświadczam wszystkim: nie ma wirusów, i nigdy nie będzie.
Instalator jest trudniejszy, ale ma bardzo mały rozmiar. Jeśli nie przepakowywujesz - rozmiar jest bardzo duży.
Przepraszam za Google translator i życzę miłej gry! :D

gerb

gerb

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
mam problem mam zainstalowane tak jak jest opisane w pierszym poscie  w wersji mod ale mi nie dziala zadna wersja ani ruska ani polska znaczy dziala ale tylko w gothicstarter_mod  i to jeszcze z bledami

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Dimmell владеют русским языком. Я использую Google translator.czy давать советы дать ссылку, чтобы восстановить баланс, который послал на Форуме по majaczka разбивается

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
mam problem mam zainstalowane tak jak jest opisane w pierszym poscie  w wersji mod ale mi nie dziala zadna wersja ani ruska ani polska znaczy dziala ale tylko w gothicstarter_mod  i to jeszcze z bledami

jeśli zainstalowałeś w wersji mod (poprawna instalacja returning + polonizacja w katalog_gothica\data\modvdf)
konieczne jest wgranie pliku ini z paczki do katalogu katalog_gothica\system

uruchamiamy przez gothic starter (nie gothicstarter_mod) i wybieramy pozycję z literkami PL i naciskamy enter

uruchamianie przez gothicstarter_mod powoduje błędy ponieważ w paczce nie ma kilku plików źródłowych które są zbędne do gry

pamiętajcie: uruchamianie przez gothicstarter_mod jest potrzebne tylko gdy tworzymy moda, gothicstarter jest dużo lepszy do uruchamiania gotowych modów

gerb

gerb

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
ale na gothicstarter mi niedziala wlancza mi sie zwykly gothic 2nk

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
No proszę, świetna robota - z modem i z translacją :P  Takie rzeczy powinny pójść na topa. Jak już będzie nowe forum to warto promować. Mod wygląda nieźle, muszę go kiedyś przetestować. Świetnie, że ktoś nadal na podobną skalę moduje Gothica :)

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

#155 2010-02-28, 19:57(Ostatnia zmiana: 2010-02-28, 20:04)
ale na gothicstarter mi niedziala wlancza mi sie zwykly gothic 2nk

ja też miałem czasem problemy z gothicstaterem, upewnij się żeby wyłączyć wszystkie uruchomienia gothica, następnie uruchom killhelp z katalogu system gothica następnie sprzątnij pliki vdfs*.dmp

po tym uruchom ponownie startera... takie rzeczy się zdarzają - to błędy z gothicstarter

jeśli nie chcesz się martwić o nie, to zainstaluj jeszcze raz gothica2nk i wgraj returning/rebalance w wersji exe i odpowiednio potraktuj moje spolszczenie - zyskasz przy tym szybsze działanie gry, oraz znacznie szybsze uruchomienie - wadą jest to że w wersji exe nie można używać innych modów

powiedz jeszcze jeśli używasz wersji mod czy masz plik rebalance.mod w katalogu
 katalog_gothica\data\modvdf ? jeśli nie masz oznacza to że źle zainstalowałeś rebalance...
ogólnie instalatory returning/rebalance wydają się zacinać pod koniec paska instalacji - jednak w tych chwilach dalej działają, więc konieczne jest poczekanie na ukończenie instalacji jeśli nie chcesz zepsuć swojej instalacji gothica

PS: instalator returning/rebalance nie wykrywa ścieżki gothica jeśli nie masz wersji rosyjskiej od akella games
więc pamietajcie aby instalatorom podpowiedzieć gdzie macie gothica zainstalowanego bo inaczej instalacja się nie uda

Proxinslaw

Proxinslaw

Użytkownicy
posty45
Propsy8
  • Użytkownicy
Widzę, że dziś trochę posiedziałeś na forum :P  Ja się zdenerwowałem i instaluje bodajże 54 raz tyle że za każdym razem instaluje inaczej. Teraz znowu w exe xD. Zasysam już nowe spolszczenie i zacieram rączki :)

Dobra zainstalowałem ale wyskoczył gothicVDS błąd, spolszczenie fajne i działa ale podczas wczytywania wywala z błędem. Chyba spróbuje mod zainstalować znowu. To będzie 55 raz ciekawe czy dobije do setki xD. Może pobije jakiś rekord?

anwilowiec

anwilowiec

Użytkownicy
posty8
Propsy1
  • Użytkownicy
Jakie jest hasło do pliku przy rozpakowywaniu spolszczenia WinRarem ? Majaczek plissss !!!

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
hasło:devmajaczek

anwilowiec

anwilowiec

Użytkownicy
posty8
Propsy1
  • Użytkownicy

0 użytkowników
Do góry