Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2402433 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2402433

Odpowiedzi 3617

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
jeśli ktoś ma zainstalowanego gothica2 to proszę o wysłanie eksportów z rejestru odnośnie gothic2/piranha_bytes aby mi uprościć robienie instalki (ja mam niezainstalowane tylko skopiowane z innego dysku)
dzięki temu będę mógł zawrzeć w instalce detekcję folderu w którym jest zainstalowany gothic (chce aby instalka działała gdy gothic jest zainstalowany w dowolnej ścieżce bez konieczności wpisania ścieżki przez użytkownika)

LubiePlacki

LubiePlacki

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
link który podał LubiePlacki jest BŁĘDNY zawiera starą nie działającą wersję testową - należy korzystać wyłącznie z mojego linka

Podałem taki link jak ty, więc już się tak nie nadymaj, że ty masz zawsze racje i z twoich linków trzeba korzystać, chociaż są takie same (a przedtem były nawet i błędne)...

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
Cytat: LubiePlacki link=topic=8984.msg84526#msg84526 date=Feb 27 2010, 09:59 AM\'
Podałem taki link jak ty, więc już się tak nie nadymaj, że ty masz zawsze racje i z twoich linków trzeba korzystać, chociaż są takie same (a przedtem były nawet i błędne)...
przepraszam ale na link spojrzałem wtedy pobieżnie... wydawało mi się że podałeś link do starej wersji spolszczenia która rzeczywiście nie działała (była źle spakowana) i nie przyjrzałem się dokładnie
mi jako technikowi spolszczenia nie podobało się tylko to że dużo osób podaje "sposoby" przez które robią bałagan a potem jest na mnie że nie działa coś z czym nie mam nic wspólnego

Adanosa proszę o zrepakowanie swojej instalki aby:
zawierała nasz plik czytaj.txt
była zabezpieczona hasłem: devmajaczek
zawierała strukturę katalogów zgodnie z opisem (jest dodatkowy katalog w którym wszystko się znajduje, dlatego wiele osób instalujących spolszczenie z tej paczki mówi że nie działa - a to nic dziwnego skoro adanos spakował inaczej niż wytłumaczył)

proszę też o uwzględnienie takich kroków po wydaniu bety2

PS: specjalnie dla celów tworzenia zgodnej instalki zainstaluję na dysku returning w obu wersjach (w oddzielnych folderach), co wykluczy konieczność zewnętrznych plików konfiguracyjnych, oraz pozwoli na napisanie elementu diagnostycznego w instalce

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Adanosa proszę o zrepakowanie swojej instalki aby:
zawierała nasz plik czytaj.txt
była zabezpieczona hasłem: devmajaczek
zawierała strukturę katalogów zgodnie z opisem (jest dodatkowy katalog w którym wszystko się znajduje, dlatego wiele osób instalujących spolszczenie z tej paczki mówi że nie działa - a to nic dziwnego skoro adanos spakował inaczej niż wytłumaczył)
Zedytowałem posta.

LubiePlacki

LubiePlacki

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
przepraszam ale na link spojrzałem wtedy pobieżnie... wydawało mi się że podałeś link do starej wersji spolszczenia która rzeczywiście nie działała (była źle spakowana) i nie przyjrzałem się dokładnie
mi jako technikowi spolszczenia nie podobało się tylko to że dużo osób podaje "sposoby" przez które robią bałagan a potem jest na mnie że nie działa coś z czym nie mam nic wspólnego

To może zmienisz ten tekst w pierwszym poście...?
PS: korzystać tylko z moich plików spolszczenia - jak korzystacie z pomocy innych sprytnych to nic dziwnego że nie działa np. LubiePlacki podał zły link

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#125 2010-02-27, 19:08(Ostatnia zmiana: 2010-02-27, 19:12)
To może zmienisz ten tekst w pierwszym poście...?

już zmieniłem sorki :lol2:

INFO: DO JUTRA POWINNA WYJŚĆ BETA2
pozostało:
zastosować tabelę tłumaczenia do oryginalnych skryptów
poprawić błędy kompilacji nie powinno być błędów gdyż zastosowałem poprawkę do tabeli
skompilować
spakować
!utworzyć instalkę!

właśnie teraz zamierzam się przygotować do stworzenia instalki

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
super tylko szybko bo nie chcę już więcej czekać

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
już wiem czemu tylu osobom nie działało- instalka rebalance jest ciut zepsuta

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
to może zrobisz że wraz z tłumaczeniem wgrywa się rebelance

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
ja mam lepszy zrób instalke, która instalowałaby returning, patch 1.1, rebalance i spolszczenie razem

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

#131 2010-02-27, 20:18(Ostatnia zmiana: 2010-02-27, 21:23)
UWAGA INSTALKA REBALANCE JEST PRAWDOPODOBNIE USZKODZONA
mój antywirus stwierdził że tam jest spakowany w środku trojan
może to być false alarm
może być też to że po ściągnięciu jakieś szujstwo zabrało się za ten plik przed uploadem

zanim rozwiążę problem z translacją zabiorę się za ten problem

EDIT: znalazłem linki do oryginalnej paczki rebalance
oto one

http://depositfiles.com/files/lvwkfy0fy

http://letitbit.net/download/3466.356099ba..._noTEX.rar.html

EDIT: mi też wykrył trojana :lol2:
widać że problem dotyczy także oryginalnej paczki

zgodnie z datą publikacji można podejrzewać że jest to false alarm - choć nie jestem pewny

EDIT
wersja z oryginalnej lokalizacji po instalacji w trybie mod, przy deny-access na wszystkie wykryte pliki jakby-działa (czegoś może brakować)
umm obie wersje paczki są identyczne!!! - to wyjaśnia dlaczego tym z wersją mod działa a innym nie...
po prostu instalka w wersji mod nie uruchamia tych programów (z założenia miały tam być: gothic VDFS, gothic ztex, archiwa samorozpakowywujące się i coś jeszcze)

EDIT: albo to wszystko jest dziwnie spakowane albo to zwykły false alarm
tu mam link do skanera online a propos rebalance
http://virusscan.jotti.org/pl/scanresult/f...6b2f36347af37dd
nic nie wykrył- dziwne?

jeśli ktoś znalazł rzekomego virusa w instalce proszę o podanie nazwy antyvirusa - jeśli będzie mniej niż 3 to prawdopodobnie false alarm
ja pierwszy- Avira Antivir Classic (z free-av.cośtam)

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
no to się streszczaj a ja naprawię swoje G2MDK

kazzam

kazzam

Użytkownicy
Tester GWW
posty212
  • Użytkownicy
  • Tester GWW
no w końcu :D  już myślałem że nikt sobie nie uswiadomi iż rebalance nie działa.  zresztą nie tylko ja miałem błędy tego ***** przy instalacji :lol2:  teraz sobie  chwileczke poczekamy i będzie można pograć normalnie :)

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
:lol2:  :)  :D    To jakim cudem mi wszystko działa, jak coś jest zepsute   :o  :o  :o

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

#135 2010-02-27, 20:47(Ostatnia zmiana: 2010-02-27, 21:55)
no nie wiadomo.ja też przed chwilą sprawdzałem najnowszym anty virusem.jest tam trojan bodajże

Edit: a ku*** nie  to sprawdzałem

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

#136 2010-02-27, 21:08(Ostatnia zmiana: 2010-02-27, 21:08)
:lol2:  :)  :D    To jakim cudem mi wszystko działa, jak coś jest zepsute   :o  :o  :o

Regynild: jest to zasługa jednej z 2 rzeczy
albo zainstalowałeś rebalance w wersji mod (pliki dołączone do instalki wyłapane przez AV nie były konieczne w tej wersji)
albo twój antyvirus nie uznał że te pliki są virusami (może mój robi false-positive) i udało ci się wykonać pełną instalację

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

#137 2010-02-27, 21:21(Ostatnia zmiana: 2010-02-27, 21:22)
to może zrobisz w instalce tłumaczenia od razu wgranie rebalance

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
to może zrobisz w instalce tłumaczenia od razu wgranie rebalance
klawy pomysł

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

#139 2010-02-27, 21:46(Ostatnia zmiana: 2010-02-27, 21:47)
a  i czy wymagany jest patch do g2mdk.(ta pi**a mi się nie chce zainstalować)kiedy możemy się spodziewać bety2

0 użytkowników
Do góry