Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2136025 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2136025

Odpowiedzi 3617

davidstar

davidstar

Użytkownicy
posty14
Propsy3
  • Użytkownicy
Cholera, aż z ciekawości sprawdziłem i masz rację bezihero.To było rok temu.Pan majaczek ma zadatki na jakiego proroka albo babajagę co przyszłość przepowiada :D  Toż to medium  :D

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Ktoś tam wcześniej napisał, że nie potrafi się połapać, co i jak w instalacji.

Tak więc, spróbuję to opisać w trochę prostszy sposób. Chodzi tu o Returning.EXE.

Spoiler
1. Instalujemy Gothic 2 NK (musi być czysty!)

Czysty = brak modów i innych pierdół
2. Pobieramy G2MDK :
- G2MDK
* Następnie (patch)
- G2MDK patch 2.6

Instalujemy do Gothica 2 NK.
3. Teraz pobieramy Returning :
- Returning ver. 1.0
* Następnie (patch)
- Returning ver. 1.1

Instalujemy do Gothic 2 NK.
4. Następnie pobieramy łatkę rebalance_uni :
- Rebalance_uni

Instalujemy na (moda) Returning ver. 1.1.
5. Teraz możemy pobrać spolszczenie do moda :
- Spol. ver. 2.0
* Następnie (patch)
- Spol. ver. 2.5

hasło: devmajaczek
paczka zawiera:
-plik czytaj.txt z listą autorów/zmian
-plik z rozszerzeniem *.mod zawierający tłumaczenie
-plik ini do wgrania do katalogu ścieżka_gothic\system gdy gramy w wersji mod (od beta2)
Baggio~Tut.

Wszystkie linki, itp. są z pierwszego postu. Myślę, że trochę pomogłem. :ok:

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
Cholera, aż z ciekawości sprawdziłem i masz rację bezihero.To było rok temu.Pan majaczek ma zadatki na jakiego proroka albo babajagę co przyszłość przepowiada :D  Toż to medium  :D
niestey na prorka się nie nadaję, bo przedtem był inny oczekiwany termin
post jest edytowany, gdyż uaktualniłem kilka informacji

proszę nie robić offtopu od offtopu :P
tzn. proszę mówić tylko o tym co jest w miare blisko zwiazane z modem i polnizacją takiegoż

davidstar

davidstar

Użytkownicy
posty14
Propsy3
  • Użytkownicy
Tak jest dowódco!Mój błąd...To się więcej nie powtórzy! :lol:

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
niestey na prorka się nie nadaję, bo przedtem był inny oczekiwany termin
post jest edytowany, gdyż uaktualniłem kilka informacji

proszę nie robić offtopu od offtopu :P
tzn. proszę mówić tylko o tym co jest w miare blisko zwiazane z modem i polnizacją takiegoż
Możesz dodać do pierwszego postu poradnik, przerobiony przeze mnie?;d  Myślę, że jest trochę jaśniejszy.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie trzeba instalować Returning ver. 1.1 ponieważ rebalanced zawiera już retutning 1.1 poza tym niweluje to błąd przy instalacji rebalanced z wyskakującym błędem o braku jakiegoś pliku. Sprawdzone u mnie i dobrze dziala ponadto gdzieś w tym nawale spamu jest napisane przez samego twórce moda że taka praktyka jest OK czyli instalowanie na ret 1.0 rebalanced.

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader
u mnie np. instalacja na wersje 1.1 spowodowała błędy w teleportach w jarkendarze więc radzę jej unikać;)

Galcys

Galcys

Użytkownicy
posty28
Propsy1
  • Użytkownicy
Bardzo proszę o pomoc jestem w siódmym rozdziale wszyscy się już zebrali do bitwy na farmie onara i nie wiem co dalej zrobić jak rozpocząć bitwę , rozmawiałem z pyrokarem i kazał mi znaleźć jakieś nowe bóstwo dodam jeszcze że kiedy atakuje jakiegoś orka to razi mnie piorun i zabija ?????

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bardzo proszę o pomoc jestem w siódmym rozdziale wszyscy się już zebrali do bitwy na farmie onara i nie wiem co dalej zrobić jak rozpocząć bitwę , rozmawiałem z pyrokarem i kazał mi znaleźć jakieś nowe bóstwo dodam jeszcze że kiedy atakuje jakiegoś orka to razi mnie piorun i zabija ?????
Musisz porozmawiać z Netbekiem w górniczej dolinie, każe ci znaleźć, perły wody zadanie od jednego z opiekunów, cząstkę golema cienia który jest w  wieży za latarnią jacka wzdłuż wybrzeża, cząstkę ducha ognia zadanie od któregoś opiekunów ognia. Oraz jeśli jesteś wojownikiem czarną rudę( w grze to się nazywa rudy żelaza)

Galcys

Galcys

Użytkownicy
posty28
Propsy1
  • Użytkownicy
Gdzie dokładnie mogę zdobyć cząstkę wody , cząstkę ducha , perłę wody  i gdzie jest saturas ponieważ znikł mi z farmy onara ? proszę o lokalizację ?

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chodzi o 4 opiekuna niedaleko niclasa, opiekuna ognia, jak jesteś w 7 rozdziale to raczej nie da się zdobyć tej cząstki ognia.
Podaje kod
Spoiler
ITMI_FIRESTONE
W przypadku perły wody to zadanie od 9 opiekuna wody, chyba się nie da jej zdobyć w 7 rozdziale
Podaje kod
Spoiler
ITMI_WATERCRYSTAL
A cząstka golema cienia znajdziesz zabijąc golem  cienia zaklęciem światło ,jest w wieży za latarnią jacka
jakby go nie był to podaje kod na tą cząstkę cienia
Spoiler
ITMI_PIECEDARKGOLEM
Zapomniałem o oku kamiennej pumy,  ona jest niedaleko tam gdzie był złoty smok

Spoiler
ITMI_STONEPUMAPIECE

Galcys

Galcys

Użytkownicy
posty28
Propsy1
  • Użytkownicy
Dzięki za poświęcenie mi swojego cennego czasu ale mam jeszcze jedno pytanie gdzie są ci opiekunowie których trzeba zabić po zrobieniu tego miecza  przeszedłem całe korinis i nikogo nie znalazłem ?

Urudin

Urudin

Użytkownicy
posty15
Propsy1
  • Użytkownicy
Jakie składniki są potrzebne do wyciągu z serca Luciena dla Beliara? Bo w tamtej książce jest *niejasno* napisane czego potrzebuję.

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki za poświęcenie mi swojego cennego czasu ale mam jeszcze jedno pytanie gdzie są ci opiekunowie których trzeba zabić po zrobieniu tego miecza przeszedłem całe korinis i nikogo nie znalazłem ?
Zanim zaczął się 7 rozdział przed pójściem na Irdorath, należało zrobić wszystkie zadania 10 opiekunów, gdy je zrobiłeś to dostawałeś runę teleportacyjną do nich.
Twoje wypowiedzi sugerują,że ich nie zrobiłeś. Bitwa dopiero się zacznie się po zabiciu opiekunów
Spoiler
ITRU_TELEPORTDAGOT
Jakie składniki są potrzebne do wyciągu z serca Luciena dla Beliara? Bo w tamtej książce jest *niejasno* napisane czego potrzebuję.
Potrzebne składniki:
Spoiler
serce demona luciana,siarka, akwamaryn, czarna perła,esencja many i bagienne ziele

Urudin

Urudin

Użytkownicy
posty15
Propsy1
  • Użytkownicy
Mam te wszystkie składniki, a i tak nie jestem w stanie zrobić wyciągu. 1)Czy go się robi przy stole alchemicznym? 2)I jeśli tak, to w jakie opcje trzeba dokładnie wchodzić?
Jeszcze dwa pytania: 3)do czego służy maska śniącego, którą zdobywamy po zabiciu nekromanty z Urzielem?
4)Czy da się zdobyć ten pancerz z rudy, który mieliśmy w 1?

PS
Byłbym wdzięczny za kod na ten wyciąg dusz.

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
właśnie :)  A kiedy tak wgl dostane misje opiekunów ? :)  Bo ja dopiero rozdział 1 i poznaje swiat :)  Od nowa

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
3)do czego służy maska śniącego, którą zdobywamy po zabiciu nekromanty z Urzielem?

[/color][/size][/font]Właście do niczego.
[/color][/size][/font]4)Czy da się zdobyć ten pancerz z rudy, który mieliśmy w 1?
[/size][/font][/color]
Podobny pancerz będzię można wykuć, jeśli zrobimy wszystkie zadania opiekunów.Będą do wyboru dwa pancerz ten podony do z gothic 1 i jakiś czerwony.
[quote1)]Czy go się robi przy stole alchemicznym? 2)I jeśli tak, to w jakie opcje trzeba dokładnie wchodzić?[/quote][/font][/color]
Może nie masz wszystkich składników, sprawdź jeszcze raz, na pewno się da przy stole alchemicznym.
[/color][/size][/font]właśnie :)  A kiedy tak wgl dostane misje opiekunów ? :)  Bo ja dopiero rozdział 1 i poznaje swiat :)  Od nowa
[/size][/font][/color]Pierwszą misję dostajesz od dagotha , on jest przed jaskinią , gdzie nowicjusz magów ognia zdobywa runę.

Urudin

Urudin

Użytkownicy
posty15
Propsy1
  • Użytkownicy
Esencja many to ten najsłabszy z eliksirów regenerujących manę?
Mam wszystko, o ile "trawa marsh" jest bagiennym zielem ;S
@Edit:
Ehh, kto by przypuszczał, że mikstura z serca luciena będzie się nazywała "okap prysznic" xD

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To niestety brawa dla translatora poza tym takich smaczków jest więcej jak latarka - pochodnia czy cebula - łuk :)  i wiele innych.

Urudin

Urudin

Użytkownicy
posty15
Propsy1
  • Użytkownicy
Gdzie jest siódmy opiekun?
A, i tak maska od śniącego powinna składać bezimiennego w martwą kostkę leżącą na ziemi?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry